Invisible Force
Is with me
- Член од
- 29 јули 2021
- Мислења
- 5.326
- Поени од реакции
- 10.047
Темава може да се преименува со наслов: ХИПОХОНДРИЈА во 21век...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
До вчера можеа заедно во кафичи да седат ама сега во клупа - проблем е корона![]()
Толпи од ученици без маски, ни д од дистанца, протоколите само пред камери (ФОТО)
Денеска, на првиот ден од учебната година, пред Средното медицинско училиште во Скопје стоеја големи групи ученици, повеќето без маски и речиси сите без потребната дистанца. Вакви гужви имаше низ целиот град, во училишните дворови, на автобуските станици, во автобусите... Загрижени родители...www.mkd.mk
Најјако од се, за локални избори е ова
Баш ме интересира која е врската на дупките кај мене на улица и лошата сигнализација со платите на докторите.
Зарем и на рамната Земја е 21 век? Како мерите време вие? Нели не вртиме околу Сонцето на што базираш години?Темава може да се преименува со наслов: ХИПОХОНДРИЈА во 21век...
Покажи ми каде Фаучи кажува дека смртноста на под 50 години е 0.01%.Ете пак да удриме математика, ако секој што живее во САД до последен и има помалку од 50 години се зарази со Ковид, Американците би требало да имаат до кај 21.000 мртви. Во моментов имаат 32.000+ и мнозинство на луѓе незаразени сеуште.Да, заборавив, Фаучи не е научник и институцијата каде работи е = на некоја Македонска, а и тие со него што учествувале во истражувањето.![]()
Не можам да знам за Бугарија,можеби кај нив претхоните бројки на заразени/умрени биле поголеми, па имаат еноставно во комбинација со 1+ милион вакцинирани повисока стапка на колективен имунитет. Можеби сменето имаат протоколи на лекување во комбинација со делумна вакцинација и природен имунитет итн. Како и да е генералниот тренд кај повеќето земји е очигледен -> масновна вакцинација, слободни болници и помалку мртви во однос на нови случаи во споредба со претходните бранови.Значи ОД корона, таа е стапката низ цел свет, а СО корона, тоа веќе си е друга прикаска.
Еве ајде ти објасни за Бугарија, зашто со помал број вакцинирани, а и претходно, помала смртност имаат?
Епа баш затоа што системов ни е жабокречина е додаден аргумент да се вакцинираме. Не сум луд да оставам се на нашево здравство да ме лекува. Порадо и покрај младоста ќе сакам да си ги намалам шансите додатно да им „паднам во раце“ и да им ги одземам аргументите на Филипче и компанија за нови полициски часови и затварања.За да го реформираме општеството, треба мнозинството да сака. Кај нас очигледно е дека не сакаме, по можност некој од надвор да дојде и да не среди.
Јасно ми е мене дека живеам во жабокречина систем, но не гаам илузии или да плачам, туку сум научил да се адаптирам на таков систем. Лестер на пример мене ме обвинува зашто давам мито. Ама ја знам дека ако не дадам мито во МКД нема да ми се заврши работата.
На форумов само реагирам, дека не е поради Бетмен, дека се злоупотребува за да се покријат гомнариите од неефикасниот систем. Можеби некои ќе сфатат каде реално лежат причините во големата смртност и зголемен број на случаев со сериозни последици, ќе бараат нешто да се промени, за да не ни се повторува ова секоја година.
леле леле... како бе „ за имунизација“ како вака општо во исти кош со други вакцини? а другиве антиваксери... како бе вака осудувате, леле значи кои им се советнициве благе везе немаат аууу, од кога памтам само гафови, циркусијада, мешани државни знамиња, главни градови на држави сега и ова... резили!Значи сите што не сме за присилна вакцинација сме ВМРО - овци ...
мммм, ок
Касно палиш.
Има уште една ваква:
"Сдсм им ги качи платите на докторите. Дпмне ги нарекуваше докторите убијци."
Пишував дека Заевизмот е пуштен на најсилно баш вчера.![]()
Зависи на која земја си... На круша или на топка? Ти се врти или не?Зарем и на рамната Земја е 21 век? Како мерите време вие? Нели не вртиме околу Сонцето на што базираш години?
уопште не е истоДо вчера можеа заедно во кафичи да седат ама сега во клупа - проблем е корона
уопште не е исто
Знам, денгубење е интересно, школување ама ич
Кога би биле сите вести прикажувани на сличен начин редовно би ги следел... https://tocka.com.mk/vesti/386852/g...medicinskata-sestra-se-soblekla-pred-kamerata
Камерманот треба да се казни под итно, се разбира само ако не е договорено такво сценарио.
... ова значи соблекување и тоа само едната страна од униформата, на видеото покрај другото е фатено подготовка за вакцинација на медицинско лице (не знаеме дали е медицинска сестра или докторка, а и не е важно) што ја подготви раката за боцкање, е сега зошто вака испадна, самиот камерман пријатно изненаден, а и другите не внимавале на аголот што све зафаќа објективот, све тоа природно се случило!![]()
Во моментов имаат 32.000+ и мнозинство на луѓе незаразени сеуште.
Епа баш затоа што системов ни е жабокречина е додаден аргумент да се вакцинираме. Не сум луд да оставам се на нашево здравство да ме лекува. Порадо и покрај младоста ќе сакам да си ги намалам шансите додатно да им „паднам во раце“ и да им ги одземам аргументите на Филипче и компанија за нови полициски часови и затварања.