Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дамби, луѓето како луѓе. Драма прават, биле психички истоштени, тоа е кога не можат да се адаптираат. Човекот треба да ги прифати околностите во кои се наоѓа. Оние у затвор што се им е убаво? Не, им е. Они ги прифатиле околностите и не се замараат. Сега ако некој поседел дома некој ден голем курац.
Да бе, луѓето ко луѓе, драми прават. Онака цел народ дополнително финансиски уништен при никаков животен стандард, луѓето драми прават.

Пола адолесценти со психички растројства од седење дома, децата без никакви социјални вештини поради онлајн наставата, народот финансиски уништен нема леб да јаде (поготово угостителскиот сектор), ти овде збориш луѓето драматизирале.

Еве лепо, ќе седиме дома, државата нека ми исплати целосна плата, бонуси, ноќни саати и се што ќе изгубам со тоа седење дома, нека ми плати сметки, јадење и дневни трошкови и нема да има кукање.

Ако нешто сфативме, седење дома не го намалува бројот на заразени, ако ништо друго има спротивен ефект поради тоа што сите маркети се пунат за луѓето да пазарат за неколку дена седење дома и слично.

До сега не се знам лично со некој што умрел од корона, а знам двајца кои се сомневам дека умреле како последица на вакцинација.
Ја знам најмалку 5 починати, сите во Македонија, и 4 со лонг ковид што сеуште имаат проблеми еден веќе пола година а е 40тина години. Починати од вакцини не познавам иако овде 2/3 се целосно вакцинирани. Сега шу праиме?

Gesendet von meinem KB2003 mit Tapatalk

Декември лани прележав, пред 5 дена се вакцинирав. Не ме ни прашаа за прележан ковид, го прашав тој што ми земаше податоци дали има врска што сум прележала, не не воопшто не е битно ми рече, ни праша кога, значи сум можела и пред 5 дена да ја прележам, тотално небитен податок им беше тоа.
Кога потеков и бев кај матичната ми рече супер значи дека вакцината кај тебе делува позитивно и поради прележан ковид сум имала изгледа високи антитела па затоа "малце" се искомплицирало. На себе не личев воопшто. Во боледувањето ми пиша причина уртикарија.Не знам што е тоа, не сум ни изгуглала. И така. Болки немав, раката само нели што боли, уморна бев и ова што потеков 3 дена.
Со Фајзер.
Нели рекоа дека тие што прележаа можат да с евакцинираат само со една доза фајзер? Ти рекоа ли време за ревакцинација?
Извини ако ти досадувам.:)

Денес за уште петмина слушнав со тешки нуспојави после вакцина, незнам зошто не ги објавуваат и тие случаи со симптоми, едноставно ти велат дека им се познати сите тие контраефекти и нема проблеми, а има и многу што лежеа и во болница...но не им се битни тие податоци, паниката кај народот е на највисоко ниво, вакцината е присилна па ти бирај дали магаре ке ти го бапне или змија да те апне.
Страшна работа... Сакав да те прашам после колку време од прележување се вакцинираше и со која вакцина???
Кои се тие нус појави?

Не е за едно пиво, туку за ограничување кое некој сака да го направи. Пример вечер сакам да излезам со едни две женски, заради овие посрани мерки треба да ги носам дома, да се замарам со сецкање и сл. и пак нема да уживам у храната како треба.
Вечер ми се јаде пица и ми се пие вино....не е така едноставно. Животот се состои од сите мали ствари, ние сега се соочуваме со укинување на преку 50% од тоа во кое сме уживале. Зошто?
Е па тогаш за една помочана пичка :ROFLMAO:

ти разбираш дека у нов зеланд немаше ниеден? Они беа единствена ковид фри држава, и ете им се појавил некој. И логично е да затворат све. Имаат стратегија и доколку нешто се коси со неа превземаат мерки.
Ти си бил памет фри.

Кои се тие нус појави?

Температура, омалаксаност, болки во коски, главоболки, затнат нос, вртоглавици, болки во грло, кашлање, оток на лимфни жлезди, срцеви проблеми идр....слични симтоми на грип...но сите наведени веќе ги имало регистрирано како можни несакани ефекти...Игор, ти очигледно не сфаќаш дека човек што еднаш лошо поминал со корона, нејќе повторно истото да го доживее предизвикувајќи го сам со недоиспитана вакцина која е со лимитиран период на траење.
Да сум на власт, јас би барала пцр тест на влез било каде и на сите вакцинирани после 6 месеци.

Воедно @Aceso де види колку податоци има Фајзер за вакцината и трудници и доилки...

Еве го документот пак
Исто колку што пишува и за другите категории.

.... и нека му каже некој на Дамблдор дека дадов комунистичка заклетва да не го цитирам. :)

Зошто глупости? никој не ги лимитира луѓето во државава да се дружат. Вие не разбирате дека животот претходно и сега не е ист. И додека не го сфатите тој факт ќе имате психички растројства и проблеми. Самиот проблем на луѓето е неприфаќањето на околностите во кои се наоѓа. Тоа оние што протестираа не можат да го разберат исто како и вие. Едноставно не ги разбирате работите и гледате многу површно. Џабе сите дипломи и докторати кога не можете да имате реална слика за ситуацијата во која се наоѓате.

Мислиш мене ми е супер вака? И мене ми фали животот порано што сум го имал и што сум се дружел многу повеќе со луѓе. Али тоа е новата реалност.
Никој тука скоро ништо не нѐ лимитира, ама зборуваме за светот. Она што се случува во Австралија не е човечки.

Што не можам да разберам? Дека имаше 6 месеци период каде секој можеше да се вакцинира. Полни 2 месеци каде секој кога сакаше можеше да се вакцинира, без најави и пријави. Сега треба дома да седам затоа што некој не верува во Ковид, или оние категории кои подлегнуваат на вирусот (не смеат да кажам кои) 40% не се имунизирани! Реалноста е таа, сега нека си се чуваат или нека си се имунизираат. Истото се однесува и за другите.

Батка, на другар почина мајка му на 54 години, жената немаше никакви посериозни болештини, едноставно во рок од 10 дена ја кутна во кревет и не успеаа да ја дигнат ни на приватна клиника, белите дробови вода.
На колега од работа почина дедо му, ми кажуваше дека платиле 24 000 евра за лекување во Филип Втори, 60 и нешто години, ни парите не го спасија иако ги имаше доволно.
Во маало кај мене имаше три случаи што починаа од корона, од кои најмладиот дечко под 40 години, 3 месеци го влечкаа по клиники и не се спаси.

Можеби смртноста не е висока, но има луѓе кои изгубија блиски од ова и да сум на твое место би припазувал со муабетите.

Политичарите се виновни само и само со глупите мерки, да беа паметни нашиве ќе убрзаа со изборите и заедно со нив требаше да стават и референдум (ем ќе имаа повисока излезеност). Ако народ одлучи дека сака да се тргнат сите мерки, пушташ соопштение дека имаш 1000 места слободни капацитети и кој ќе преживее нека раскажува.
Види, мое искуство ти кажувам, сакаш верувај сакаш не. :toe:
Автоматски споено мислење:

Ја знам најмалку 5 починати, сите во Македонија, и 4 со лонг ковид што сеуште имаат проблеми еден веќе пола година а е 40тина години. Починати од вакцини не познавам иако овде 2/3 се целосно вакцинирани. Сега шу праиме?

Ништо посебно....ја си боцкам туборг, земи освежи се и излези на сонце. Д3 намалува 50% смртност а сонце 100%.
Не тврдам дека немаат наебано луѓе, само констатирам како е во мое опкружување.

Последно уредено:
Види, мое искуство ти кажувам, сакаш верувај сакаш не. :toe:
Епа твоето и моето искуство гледаш се разликуваат, замисли каква е статистиката на поголема област или на светско ниво.

Вирусот постои, поопасен е далеку од грип (а ако си фатил некогаш ќе знаеш какво е чувството и колку може да те оштети), прави сериозни белодробни оштетувања дури и да не умреш, индиректно прави штета и на останатите органи, за одредени луѓе е и фатален: кај повозрасно население повеќе, кај помлади помалку (ако јас и ти сме млади и може да го поминеме со мали симптоми, рачунај дека имаме и возрасни во блиско опкружување за кои може да биде фатално) така да секој што има троа во главата треба да се подзамисли дали треба да протестира оти му ја затвориле кафеаната и колку треба да се пика во гужви.

Ако носиш маска си признаваш сам на себе дека вирусот е опасен....со тек на време почињаш да веруваш дека ако го фатиш ќе си ебеш матер. Од друга страна веруваш дека маската те штити.
Тоа објаснува два феномени, тешко се разболуваат тие што носат маска заради плацебо и дел затоа што има некоја заштита, и другиот што кога ќе се разболи некој што се пазел го јаде стапот.
The mind is everything. What you think you become.
А зошто консумираш толку суплементи?

.... и нека му каже некој на Дамблдор дека дадов комунистичка заклетва да не го цитирам. :)
Така значи? Добро. Иако и по заклетвата ме цитираше. :P

пи.ес. Интересен начин си избрала да започнеш реченица.

Температура, омалаксаност, болки во коски, главоболки, затнат нос, вртоглавици, болки во грло, кашлање, оток на лимфни жлезди, срцеви проблеми идр....слични симтоми на грип...но сите наведени веќе ги имало регистрирано како можни несакани ефекти...Игор, ти очигледно не сфаќаш дека човек што еднаш лошо поминал со корона, нејќе повторно истото да го доживее предизвикувајќи го сам со недоиспитана вакцина која е со лимитиран период на траење.
Да сум на власт, јас би барала пцр тест на влез било каде и на сите вакцинирани после 6 месеци.
Значи познатите нус ефекти симптоми како кај настинка или грипален инфект. Не убо ама поминува за ден два без проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom