Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
ви 6000-7000 тестови дневно!!!!! Од каде? Кој се тестира толку? Кои се тие што кашлаат, што се загрижени па им прават тестови? Од каде излезе капацитетот да се прават толку многу тестови?
Никоб и уште една фирма отворија болница и лабораторија и меѓувреме. Инсајдерско инфо

Од каде? Кој се тестира толку? Кои се тие што кашлаат, што се загрижени па им прават тестови? Од каде излезе капацитетот да се прават толку многу тестови?
Не се прај глуп со сила, тестовите се прават ради одмори.
Капацитет излезе откако се појавија Никоб медика и слични. Многу медицински институции што немаа ресурси, едноставно си набавија пошо видеа дека се праи кеш и видеа дека ќе мора луѓето за одмори да вадат негативен ПЦР, па антиген тест, па ваков тест, па поевтинија... а бе не ми се верува дека ова треба да ти го објаснувам.

Последно уредено:
Никоб и уште една фирма отворија болница и лабораторија и меѓувреме. Инсајдерско инфо
Брат си пишува секојпат кој колку тестови направил. Ова не е инсајдерско инфо :D
Инаку Никоб си отвори пунктови на граничните премини и на аеродром за тестирање. 1000ка на гранични премини и резултат за 2-3 часа, 1 500 ако сакаш за помалку од час и 1 500 на Аеродром. У превод печатница за пари и штанцање негативни тестови.
Инаку Тетово си фурат со новозаболени, брачата ќе си стекнат колективен имунитет пред есента. Исто ко лани.

Кој црни одмори бе.. Не е тоа едини фактор за влез во некоја земја 500.000 има вакцинирани во државава и 200.000 прележани. Во Грција се иде и со сертификат за примена вакцина и за прележан Ковид. Албанија влезот е без ПЦР тест
30 дена X 5000 тестови се прават.. Што направи ти четрвт Македонија на одмор заминала странство.

Што се деси со тие брзите тестови по аптеки што ги имаше?
Колку коштаа и нели ги забранија?

Да не лажам ама мислам дека треба да имаш бааарем обичен микроскоп за да може да утврдиш корона или не , а не стапче во хемикалии што треба да утврди за сааат време. Се работи за микро организми(или нешто помало од нив).Прилично сум сигурен дека беа превара од ден 1

Оф мори мајко, CNN се секира за ефикасноста на кинеските вакцини оти му растеле бројките во Кина. :facepalm:

Ама невакцинираните се проблем во САД оти му се поболуваат вакцинираните, оти Фајзер е многу ефикасна:pos:

Delta variant challenges China's zero Covid strategy — and raises questions over its vaccine efficacy

Дали некој после прележан ковид има некои работи поинаку да му мирисаат? Еве веќе 6 месеци ми е така, 10 дена немав мирис тогаш и откако ми се врати некои јадења не можам да ги смислам од миризбата, а пред тоа сум ги сакал. Ако знае некој лек, нека помага.
Кај мене е вкусот си иба мајката,а најмногу се осеќа Кока Кола кога ке се напијам,скроз е различен пијалок е.Исто и сирење кога јадам,можда 10 пати го осеќам вкусот како да му е посилен,не се трпи.

Кој црни одмори бе.. Не е тоа едини фактор за влез во некоја земја 500.000 има вакцинирани во државава и 200.000 прележани. Во Грција се иде и со сертификат за примена вакцина и за прележан Ковид. Албанија влезот е без ПЦР тест
30 дена X 5000 тестови се прават.. Што направи ти четрвт Македонија на одмор заминала странство.
se igra nekoa igra

Со таков брз тест како од аптеките,мене ме тестираа на хитна служба на токсикологија,а и сите други пациенти што побараа лекарска помош.Од каде сега забранети?

... ги форсираат изгледа сите антиковид тестови, посебно тие ПЦР зашто ќе важат до 31.12.2021, па потоа по препорака на United States Food and Drug Administration (FDA) и EMA (European Medicines Agency), ќе ги повлечат, а ќе се применат други аниковид тестови, сите светски лаборатории ги добиле наводно инструкциите за благовремено адаптирање на ситуацијата со нови антиковид тестови кои ќе бидат применливи и за детектирање на сезонскиот вирус од Јануари 2022 год, со што највероватно ќе се прогласи коронавирусот за сезонски вирус!

... ги форсираат изгледа сите антиковид тестови, посебно тие ПЦР зашто ќе важат до 31.12.2021, па потоа по препорака на United States Food and Drug Administration (FDA) и EMA (European Medicines Agency), ќе ги повлечат, а ќе се применат други аниковид тестови, сите светски лаборатории ги добиле наводно инструкциите за благовремено адаптирање на ситуацијата со нови антиковид тестови кои ќе бидат применливи и за детектирање на сезонскиот вирус од Јануари 2022 год, со што највероватно ќе се прогласи коронавирусот за сезонски вирус!
Гледам дека си гатачка,па да те замолам да ми кажеш што прави братучед ми у Истамбул?Одамна не сум го слушнал и видел, го гледаш у моментов или магла има?

Гледам дека си гатачка,па да те замолам да ми кажеш што прави братучед ми у Истамбул?Одамна не сум го слушнал и видел, го гледаш у моментов или магла има?
Гледам огромно количество на проѕирна ракија(или водка) во твојата иднина , проследна со кикирики и солени јатки проследнено со мезе. Исто така гледам дека кинезите се полни со гомна~~~~~~:pivo2::ајнапиво::pijanco::popce::semolam:

Мислам дека ако немаше карантини и ограничувања при првиот и вториот бран, пепел ќе беа многу земји со починати. Колабрира здравствен систем, многу луѓе остануваат без основна нега и смртноста многу ќе скокне. Едно е 100 илјади луѓе кои треба да се хоспитализираат во период од една година а друго ако истата бројка тропне на болничка врата во период од едени пол месец.

Сега воведување карантин во земји со висока стапка на вакцинирани и момент кога вакцината е понудена на сите над 25 години, е во најмала рака дебилно.
Не сум согласен со вас, поголемиот дел од светот неправи мерки за Ковид, и нема камиони со трупови. Доле може да видиш Белорусија, 2-3 илјади средна возраст во сала како сардини, денес уште се живи.
Многу лаги околу вирусов, но тоа беше јасно уште на почетокот, светот иде накај тоталитаризам, бубиве се само измислен повод за зимање на правата, западот го направија еден убав Аушвиц

Гестапо како млати во Берлин

Не се плаши Ковид теророт ќе трае вечно, се додека не го изградат тоа што го градат. После тоа не е важно, такво ропство ќе биде, денешниов терор ќе ти изгледа како рај.

Не сум согласен со вас, поголемиот дел од светот неправи мерки за Ковид, и нема камиони со трупови. Доле може да видиш Белорусија, 2-3 илјади средна возраст во сала како сардини, денес уште се живи.
Многу лаги околу вирусов, но тоа беше јасно уште на почетокот, светот иде накај тоталитаризам, бубиве се само измислен повод за зимање на правата, западот го направија еден убав Аушвиц

Гестапо како млати во Берлин

Не се плаши Ковид теророт ќе трае вечно, се додека не го изградат тоа што го градат. После тоа не е важно, такво ропство ќе биде, денешниов терор ќе ти изгледа како рај.
Ќе земам (кило) грам сол со се поврзано со белорусија, исто како што земам тон сол со се поврзано со С. Кореја(која погубува инфицирани)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom