Целофанче, нема шанси јас толку да се трудам некого да му сменам верувањето во некоја работа (бесплатно)... премногу сум себичен за такво нешто, појќе сеир би фаќал. Мене ми одговара ова што системот ни го прави, после тоа уживам кога ги читам вашите критики кон системот, за различни теми и мерки.
Со години офкате, се исмејувате, се чудите како толку глупи одлуки носат, јавно си кажуваат кој колку украл, ни кажуваат дека со години не трујат, жабокречина била, сонувате за западот, барате да удри метеор, да падне атомска итн. И покрај се ова, единствена реакција од ваша страна - слепа покорност пред авторитет.
Најсмешното е што се сметате за интелекуална каста, сите други небањати и теории на заговор, ама никако да се подобрат условите за живот, напротив се полоши стануваат. Битно вие да се чувствувате интелектуално супериорно, а тоа што на дело не знаете да го покажете и спроведете, јбг не ви е битно.
Филипче и да ја тргне мерката за маските, издржете уште некој месец и носете ги маските. Ако нема зимски бран, тогаш може, само внимателно, да не ви дојде нагло свеж воздух.
ја кажувам реалноста според тоа што не научи вирусот до сега, и што е најбитно истите ставови ги имам цело време и се држам до нив.
Многу сум радознал да споделиш, што тоа те научи вирусот и која е твојата реалност....
Покрај тоа што си плачипи*че, не знам зашто не си веруваш во ставот дека вакцината штити од сите мутации и да прекинеш да се плашиш од корона!!
Јас сериозно верувам дека оваа година, толку ќе биде од приказната за короната.
Тоа што ги имаш истите ставови од почеток, за вирус за кој ништо не се знаело, за кој од недела во недела СЗО, научници менуваа ставови,
не е за фалење, торко, мисли малку.
Линкот од Лансет прочита ли како се мери ефикасност на еден лек/вакцина...