Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Баш ситуацијава покажува дека после сите мерки еден ден ќе мора да се продолжи со нормален живот и ете (за жал) накапал на болеста.
"Накапал" на болеста затоа што отишол на лекар каде за првпат извадил маска. Па немало амбулантни возила без протокол, немало термини, немало тестови...ама "за среќа" овој што починал е некој далечен, непознат. Последните пораки од твитот:

Зошто воопшто работи како лекар? Кон мочаните протоколи кои не функционираат во банана државава? Најмногу вперувам прст кон себе, што не го однесов во приватна клиника, кои у суштина се "ратни" профитери. Па после ќе ми глумат емпатија и такви срања. Кон сите говеда кои Јадат говна дека е се теорија на заговор? Кон оние што го проширија? Што не ви е јасно бе стајте маска, дезинфицирајте раце!!!!!! Е поради ова барав карантин! Зошто капацитетите и ресурсите се испод 0. Ама не моравте да се пикате по кафичи, да одите по слави, ви фалеа дружби...

се однесуваат на капацитетите на нашиот систем, испод нула. Познато ми е колку функционира посебно здравството и посебно сега.
Комисијата за вакво нешто, за хаосот треба кога тогаш кривично да одговара...ама коа е се пуно, кога чекаш редици за тестови, кога нема место у болниците за ковид, камоли за други состојби и болести, твојот одговор е-како ќе живееме со карантини месеци/години? Епа и мене ми смета маска цел ден па кој ме прашува.
Се споредуваме со други земји, со Австралија? Според она што го зборевме со роднините од Бризбејн (Квинсленд), светлосни години сме далеку од нив и со системски мерки и со организација и со све. За среќа ги немаат Филипче, Караџовски и Заев да им организираат кризна состојба.

Последно уредено:
Како се заразените по општини во Скопје?
Немoј дa се курчиш декa сегa дa ги тестирaaт шoшoните 70% пoзитивни ке бидaт.Дo ден денешен 80% сеуште не верувaaт у вирусoв и тие штo умирaaт ги пoгребaaт кaј стигнaт.3 пути oдaм кaде штo се прaвaт тестoви и вo тaa мaсa,тoлпa нaрoд немaм ниту еден единствен индијaнец виденo

Немoј дa се курчиш декa сегa дa ги тестирaaт шoшoните 70% пoзитивни ке бидaт.Дo ден денешен 80% не верувaст у вирусoв и тие штo умирaaт ги пoгребaaт кaј стигнaт.3 пути oдaм кaде штo се прaвaт тестoви и вo тaa мaсa,тoлпa нaрoд немaм ниту еден единствен индијaнец виденo
Не знам што правите по Аеродром, по Центар, дали се плукате во уста или што е проблемот?

И никaкo немoј дa се прaвиш нaудрен имa луѓе сo пoише мoзoк oд врaбец,сите знaеме кoј гo букнa вирусoт

Не знам што правите по Аеродром, по Центар, дали се плукате во уста или што е проблемот?
Одиме на работа, ја немаме привилегијата да седиме дома и да земаме плата по рамковен.

Пa Индијaнците oд Чaир,Север и oстaнaтите "кaурски нaселби" 24/7 се вo Центaр и Аерoдрoм.Штo би мoжел еден шкoн дa прaви у Чaир oпкoлен сo муслимaни и џaмии?Зaр е будaлa дa јaде у сендвичaрa 9кa сo шoшoните кoгa мoже дa oди кaј кaурите у 7цa и дa види свет,дa види луѓе
Автоматски споено мислење:

Не знaм кoјa е брoјкaтa у Ѓoрче Петрoв нa зaрaзени,aмa сигурен сум декa 70% и јaче нa пaзaрoн у Ѓoрче се имaaт зaрaзенo oд шкoнoвите тезгaџии,пoштo дркaaт дa купујaт oд шкoнoвите oд "убaвите" пaтлиџaни,a кoј ке нaјде ш.иптaр тезгaџијa сo мaскa дa не му е нa брaдa,нaгрaдa тoјoтa рaв 4 и тoa хибрид дoбивa
Автоматски споено мислење:

И oбaвезнo симиткa oд кaј Гoрaнците тoрбеши пa пoсле ке сoбирaaт дoнaции живoт дa спaсујaт

Последно уредено:
Razmisluvam kako bi bilo da ne stavaat vo karantin eden mesec kako Grcija I ako treba da se izleze pod itno za nekoja potreba da upotrebis sms poraka!?????:shok2:

Garant site ke bideme poremeteni, ke treba psihijatriski bolnici novi da gradat....vauuuuuuu....ova e neverojatno ludo:facepalm:
Podobro od mrtvi

@teneke до кај е работава у бергамо, се заразуваат ли пак луѓето? : D

Интересно ми е како некои викаат ќе колабрира здравството, ќе колабрира... а не сваќаат дека тоа е веќе колабрирано. Мислам прочитајте го поназад твитот со болниот татко, матичните не ни сакаат да закажуваат тестирања за Ковид 19, те оставаат со надеж (без преглед) дека е обичен грип, брза помош не иде, гужви пред ковид центрите за тестирање, немање слободни кревети, медицинскиот персонал е пред свршен чин. И ќе излезе потоа Филипче и ќе каже, нема простор за паника, носете маски, се е под контрола... жими ашима.
Сега гледаме како цела Европа полека си ја прави втората тура на карантини, ама тие знаеа и се подготвуваа цела пролет и лето за есенскиов бран... нашиве ајдуци гледаа што побрзо избори да направат, им зинале газовите за фотељите, и сега народот е оставен сам на себе да се справува како знае со вирусов.

Ти @puno нетуку провоцирај многу, гледам како твоите шетаат тука низ Чаир, посебно помладите, како пуштени од кафез да се. Факт е дека после карантините во Мај, каде вирусот во цела Европа се намали, а сите општини во Скопје имаа по 10-20 активни случаеви, Чаир имаше 400. Па потоа со Дарди се глупиравте тука со тесните сокаци...

Ти @puno нетуку провоцирај многу, гледам како твоите шетаат тука низ Чаир, посебно помладите, како пуштени од кафез да се. Факт е дека после карантините во Мај, каде вирусот во цела Европа се намали, а сите општини во Скопје имаа по 10-20 активни случаеви, Чаир имаше 400. Па потоа со Дарди се глупиравте тука со тесните сокаци...
Малце провоцирав, не се љути.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom