"Накапал" на болеста затоа што отишол на лекар каде за првпат извадил маска. Па немало амбулантни возила без протокол, немало термини, немало тестови...ама "за среќа" овој што починал е некој далечен, непознат. Последните пораки од твитот:Баш ситуацијава покажува дека после сите мерки еден ден ќе мора да се продолжи со нормален живот и ете (за жал) накапал на болеста.
Зошто воопшто работи како лекар? Кон мочаните протоколи кои не функционираат во банана државава? Најмногу вперувам прст кон себе, што не го однесов во приватна клиника, кои у суштина се "ратни" профитери. Па после ќе ми глумат емпатија и такви срања. Кон сите говеда кои Јадат говна дека е се теорија на заговор? Кон оние што го проширија? Што не ви е јасно бе стајте маска, дезинфицирајте раце!!!!!! Е поради ова барав карантин! Зошто капацитетите и ресурсите се испод 0. Ама не моравте да се пикате по кафичи, да одите по слави, ви фалеа дружби...
се однесуваат на капацитетите на нашиот систем, испод нула. Познато ми е колку функционира посебно здравството и посебно сега.
Комисијата за вакво нешто, за хаосот треба кога тогаш кривично да одговара...ама коа е се пуно, кога чекаш редици за тестови, кога нема место у болниците за ковид, камоли за други состојби и болести, твојот одговор е-како ќе живееме со карантини месеци/години? Епа и мене ми смета маска цел ден па кој ме прашува.
Се споредуваме со други земји, со Австралија? Според она што го зборевме со роднините од Бризбејн (Квинсленд), светлосни години сме далеку од нив и со системски мерки и со организација и со све. За среќа ги немаат Филипче, Караџовски и Заев да им организираат кризна состојба.
Последно уредено: