Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Cita toj tuka , clen e ke se procita.
Samohrana majka e ona , gospod ke go kazne

Од таа нејзина неодговорност можи некој да умри. Настрана економските последици на фирмата.
Зошто тој би бил сентиментален за некој таков?

Прoстo сум вчудoневиден сo кoјa леснoтијa се нaпaѓa министерoт Филипче oд стрaнa нa неблaгoдaрните грaѓaни.Пa вие мислите улoгaтa нa министерствoтo зa здрaвствo е сaмo дa oбезбеди лечење нa зaбoлените грaѓaни? А штo е сo aпелите oд стрaнa нa Филипче?Кaкo сaмo вештo ги криете пoд тепих тие безбрoј пресoви штo ги држеше министерoт? Кoлку кaмпaњи oд типoт "миј рaце биди oдгoвoрен" или пaк "нoси мaскa спaси живoт" се oргaнизирaa знaете? А Кoвид кooрдинaтoрите штo ги вoведoa? И тoa е ништo?Срaм дa ви е нa сите штo бaрaте бoлнички кревети и медицински персoнaл,сфaтете декa кaмпaњите "зaштити се себе и блиските" е oд суштинскo знaчење вo бoрбaтa сo Кoвид19,a не брoјкaтa нa oние штo пoчинaле или ке пoчинaт пoрaди немaње кaпaцитети зa бoлничкo лекувaње

Ако Филипче не воведе/предложи карантини нареден период, до мај 2021, за мене ќе биде херој, што сака, нека прави, ќе му се :cuc::cuc::cuc:.
Доволно е да прави апдејт, ваква е состојбата, ова се препораките, па секој со свој памет.
Штом имаат за плата за тие 2.000 што седат дома, можат да потрошат и да праќаат луѓе и по приватните клиники. Децении некој плаќа здравствено, не смее да не биде примен.

море кај е пријателоф @A__ да не просветли како тоа Франција се отвара,Германија се отвара,Словенија се отвара..Шпанија,Чешка итн итн

Маѓично испари кроте кроте..

Затворен сум дома со маска и исплашен сум ко зајак на стража

Тоа е, нит срам нит перде ...

Истово се случи во една фирма, еден 5 дена на работа одел болен да не изгубел дневница, сега цела фирма 2 недели во изолација, а имаат нарачки за работа и тамн се опоравија од кризава.

Пријателов мој на работа се зарази, и сега и тој и жена му еве 4 недели се опоравуваат од Корона. Тешко си поминаа.

Штета тој рамковниот што се шетал низ канцеларии кај @kama не можат да го кренат на клоци од фирма.

Биртиите околу зелен пазар игла не можеш да фрлиш, на максимум. Кај Католичка исто. Што беше тоа протокол.
Истите после ќе кукаат ги затварале, ќе немале промет. Еднаш некого од нив да утужат загрозување безбедност, кривични со затвор, нема така да се заебаваат со народ.

Последно уредено:
Од таа нејзина неодговорност можи некој да умри. Настрана економските последици на фирмата.
Зошто тој би бил сентиментален за некој таков?
Не биди таков бе, не ја бркај жената, се зезала.

Арно и направил, и јас ќе ја кренам на клоци, и плус ќе им кажам на сите компании во Скопје, за нејзината етичност и морал.
Duri i malku i e toa,taa e ista kako Caca sto na pocetokot od pandemijata site ja napagavme i mislam deka ja kaznija na kraj.Ama ne e problemot samo vo neodgovornite gragani,mnogu maticni lekari se isto taka neodgovorni.Moja bliska prijatelka nekolku dena ja bolese glavata i bidejki ne veruva deka korona postoi ne ni prevzede nesto poveke, no vcera izgubi oset za miris i vkus i normalno pak so istata prikazna deka nisto ne i e deka ke pomini kako obicna nastinka i sakase da odi na rabota. Po dolgi ubeduvanja se javi kaj maticnata koja isto taka i rekla deka ako nema drugi simtomi najverovatno e nastinka.Odkako i go pustiv postot kade se naveduva deka gubenje na miris i vkus mozi da bidat prvi simtomi za kovid i se prejavuva na maticnata koja povtorno so istata prikazna ama ajde i rekla ako sakas ke ti dadam nekoj den bolovanje.Zaev i Filipce so ozbilni preporaki ke ja drzle situacijata pod kontrola, so ovaj narod i karantin ne ne spasuva.

Во Прилепската болница, сестрите носат памперси. Така да Вухан сценариото е одамна кај нас, ама пак тераме.

А бе ептен среќа... иам пишано, 120кг колега 60 години асимптоматски.
Тетка ми 55-60, 2 стента, асимптоматски (а го фати од братучед ми кој лежеше недела дена во болница).
Пријателка на мајка ми, висок притисок, 100кг, асимптоматски...
mozebi zavisi od kolicinata na infektivna doza vreme na izlozenost na virusot koj da znae

Во Прилепската болница, сестрите носат памперси. Така да Вухан сценариото е одамна кај нас, ама пак тераме.
Не е ова Вухан ние итаме кон Бергамо сценарио.

Дека не треба мерки и карантини, дека нема опасност, свиркајте си...не е вашиот родител, се е под контрола
Автоматски споено мислење:

Баш ситуацијава покажува дека после сите мерки еден ден ќе мора да се продолжи со нормален живот и ете (за жал) накапал на болеста.
Едноставно тоа е судбина и нема бегање.

Се надевам дека не си до толку малоумен да мислиш дека со месеци/години може така да живееме,со строги карантини.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Баш ситуацијава покажува дека после сите мерки еден ден ќе мора да се продолжи со нормален живот и ете (за жал) накапал на болеста.
Едноставно тоа е судбина и нема бегање.

Се надевам дека не си до толку малоумен да мислиш дека со месеци/години може така да живееме,со строги карантини.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Valjda ti ne si tolku maloumen da mislis deka za najveke godina dena uste ke nema vakcina... veke na golemo se proizveduva i oksfordskata i ruskata. tie sto se zagorzena kategorija i sto sakaat da ja primat naskoro ke imaat prilika.

Valjda ti ne si tolku maloumen da mislis deka za najveke godina dena uste ke nema vakcina... veke na golemo se proizveduva i oksfordskata i ruskata. tie sto se zagorzena kategorija i sto sakaat da ja primat naskoro ke imaat prilika.
Штом е само година дена ќе се издржи :sramezliv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom