Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Прашање дали работиш некаде или ми џаболебаериш тука на темава, кај мене на ГАК вакво нешто нема све си тече нормално со боледување со одмори и така нема работа.

Прегледај го приврзокот 273317
Predmalku na vesti objavija, verojatno drugata nedela ke pustat naredbi.
Автоматски споено мислење:

@Bafra душо, што мислиш за ова видео, дали навистина ни се спрема ресет на човештвото?
изгледај го ако не ти е тешко.

Predmalku na vesti objavija, verojatno drugata nedela ke pustat naredbi.
Автоматски споено мислење:

@Bafra душо, што мислиш за ова видео, дали навистина ни се спрема ресет на човештвото?
изгледај го ако не ти е тешко.

Ај сеа беља работа слушнала на вести ај сподели линк да видам?

Далеку е сонцето за нас :)
Ние не можиме таков карантин да спроведиме, немаме толкава финансиска моќ, за леб ќе испоцркаме. Тука рипнаа дека кафаните сакаат да ги направат до 21 часот, има газди кои ги уценуваат вработените да не кажуваат контакти на заразени од страв да не им се затвори фирмата.
Кога ве ставија во локдаун баш со брачеда ми се слушав и викам зошто на толку мала бројка ве затвораат, ми вика сакаат да се исчистат шо е можно повеќе, да дојдат на два три случаи дневно. Ние тука бичиме со бројки пута 10 од официјално прикажаните и мува не го лази народот.
Прво во Австралија мерките беа лабави и карантинот.
Друго народот тука е подисциплиниран заради тоа шо знае шо го чека во болници.
Толку

Sent from my LG-M200 using Tapatalk

Корумпираните и руинирани институции, "секој како се снајде" менталитетот, експертизмот за се и сешто, профитерството, неспособни лидери, сеопштата анархија, континуираното затајување данок, немаштијата.... Се тоа си зема замав и ни се треснува од глава...

- И сеа наместо херметички да ја затворат државата и градовите, они демек на шкрги ќе ја одржуваат и онака кревката економија.
- Зачаран круг на беда и сивило е вукојебинава. Како и да вртиш, мизеријава од држава е еден континуиран синџир/ланец.
- Од една страна Филипче повеќе од очигледно лажно смирува јавност, не смеејќи лош збор да упати за оваа ослободителна про-европска власт... од друга страна економскиот крах е неизбежен и никој ништо не прави. Каква ноншалантност и болење цев еј, им завидувам. А ТОА ИМ Е РАБОТА. Работи ли некој нешто во администрацијава наша проклета лешинарска?
- Како очекувате некој во оваа ВУКОЈЕБИНА да се повика на хуманост и Хипократова заклетва кога се испокрадоа од проклетијава, профитери кеш праат на болни души и раце тријат... немојте со такви смешки... За кого бе да глумат хумани докторите? За 500 евра потенцијално да си жртвува живот свој и на фамилија? За орки што мислат дека преку бриз земање некој ги чипира? Каде живееме и кој век е, ќе ми каже некој?
- Квичење од економски субјекти како кафичи и ресторани, кои се први у затајување данок и кршење на се што постои од даночна легислатива, и секако први кога треба да се бара помош од државата, која неформално ЈА КРАДАТ.
- "Не смее малиот бизнис да пати", мамето ваше да ви го изнаебам... Ако ги затворите нема да ве гласаат, тоа е причата. Тој мал бизнис што шитка шверцана роба од Турска, не издава фискални ни за жива глава ќе го чувате, за да после мене ми качите данок ја да ви спонзорирам пакет-мерки пред избори наменети за ЗАТАЈУВАЧИ НА ДАНОК?
- Пензионери и останати пред банки по 100ина луѓе во ред... шалтерскиве работници е можеби прашање на време кога ќе се "коронисаат". Не може никако да се најде решение за ова ? ПА мислам дека доволно е 1 месец некој тим од 2-3ца асални да го мислат проблемов и ќе се реши.
- Очигледно профитерство од приватни медицински големци, дали преку астрономски суми за лечење или пак за тестирање на никаков стандард? YEAH BABYYYYYYY GIVE ME MORE!
- Останување на власт наместо реално помагање на економски слабите. Нови избори се ближат, топ приоритет број еден, семката хиенска ваша да ви ја изнаебам.
- Градинки и школи за кој к*р? Децата 2 недели идат у школо, 2 се у самоизолација? Логика?
- Плаќање 15 милиончиња за open source платформа, која бај д веј, не само што е нефункционална, него и корисниците на истата а.к.а професорчињата ни комунистички што ги боли цев за се, пропратени со партиските полтрончиња кои се "сигурни за наредните 4 години дур зајко е на ВЛАС"...
- Абе овде ЗАКОНИ се кршат на велико па очекувате вие ПРЕПОРАКИ некој да ви следи? Ви се молаааам...
- Недозволување на самоизолација, јер бизнис не смее да пати/"не верува шефот (транзициски профитер) у корона" тип на претприемачи?
- Континуирана немаштија која го тера човека да работи по 12 саати само за да искочи од бедата ? Немаштија што те тера да јадеш сентела макарони со витанез мајонез? Леб, ајвар и јетрена по цел ден...? Со загаден воздух на цела територија? Со пола држава што има какви-такви штетни последици од употреба на печки на дрва од југославија?
- Ова стана free for all луѓе, како на quake 3 на времето... секој за себе како знае и умее. Никој нема ни осет ни чувство на заедница, овде никогаш не ни имало, нема ни да има.
- Министер, експертиште од областа кој никако не може да му се опрости онаа несреќна изјава од март/април за маските ?
- Случаи на луѓе што се пријавиле да се тестираат ради идење у странство, не се појавуваат на тестирања, после 3 дена им стига дојава дека се позитивни (а не ни отишле). Венко "Опозицијата, опозицијата и се е под контрола" Филипче.
- Здравство кое функционира благодарение на донации?
- Сите, ама апсолутно сите имаа цело лето да се спремат за да денес не ни се случува ова... Никој не се спреми за ова, никој не умееше да го предвиди ова. ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЈ имаа време колку-толку да предвидат, анализираат, направат нешто... ама очигледно во државава неаме способни луѓе и луѓе кои се водени од некои чисти етички и морални принципи со КОЛЕКТИВНА свест.
- Еве, проста и лаичка математика... од тие 1000 души на дневно ниво, еве ОПТИМИСТИЧКИ 2% да завршат на клиника во рок од 10 дена... тоа се 20 души дневно иако бројкава е далеку од реалноста. Па со ова темпо цела држава да ја претвориме во ковид центар, џабе ќе ни биде.

Секој за себе ситуацијава.

Ај сеа беља работа слушнала на вести ај сподели линк да видам?

Иначе зошто скопскиве албански општини имаат малце заболени или споро расти кривата?
Има некој некое објаснување?
Не се тестираат или стекнаа колективен?

• Чаир – 378
• Гази Баба – 847
• Аеродром -1021
• Карпош – 892
• Центар – 848
• Кисела Вода – 780
• Ѓорче Петров – 527
• Бутел - 350
• Шуто Оризари – 88
• Студеничани – 31
• Сарај – 64
• Арачиново -13
• Илинден – 150
• Сопиште – 54
• Чучер Сандево – 39
• Петровец –58
• Зелениково -32
• Странец – 75
• Нераспределен- 125.

Не знам кој му к на PCR тестот, последниве месец дена тројца починати од мојот град со негативни два теста двјацата, а третиот после првиот негативен почина.

Платнените маски не штитат?? Omg, тогаш во сите овие препораки треба да се прецизира тоа затоа што луѓево најчесто носат платнени.
КОИНЦИДЕНЦИЈА?
1604699641547.png
I THINK NOT.

Ме следи некој потрчко на Филипче :popce: :cenzura:

Да, мене ме следи, не темава.​

Иначе зошто скопскиве албански општини имаат малце заболени или споро расти кривата?
Има некој некое објаснување?
Не се тестираат или стекнаа колективен?

• Чаир – 378
• Гази Баба – 847
• Аеродром -1021
• Карпош – 892
• Центар – 848
• Кисела Вода – 780
• Ѓорче Петров – 527
• Бутел - 350
• Шуто Оризари – 88
• Студеничани – 31
• Сарај – 64
• Арачиново -13
• Илинден – 150
• Сопиште – 54
• Чучер Сандево – 39
• Петровец –58
• Зелениково -32
• Странец – 75
• Нераспределен- 125.
И обете :)

Direktor na stranska kompanija za softver vecerva i se zakani na sestra mi so otkaz zosto ne veruvala vo korona i go prenela niz kompanijata. Taa e bolna , ke ja otpusti koga ke ozdravi. Taka li makedonskite direktori pravat koga ke se razbole covek? Sram i aram da vie profesore i direktore , pokolenija da vi patat.

Значи ти си баба Бафра(Ванѓа)..браво душо..а знаеш ли како ке биде 2022 год?

Не може баба, јајца и ќебапче имам.
За 2022 што те интересира... На економско поле, ти гарантирам дека ноември 2022 ќе плачеш, ама тогаш нека ти текне дека барем Бетмен го победивте со седење дома, со носење маски/шалчиња/ марами.
Земјотреси ќе има се почесто и тоа од посилните.

дали навистина ни се спрема ресет на човештвото?
Како тоа дали навистина... Не им веруваш на моќни светски фигури кога најавуваат "Great Reset" :cautious:.

Дали сакаш да кажеш дека секој со симптоми на настинка, му тече носот пример , треба веднаш да се изолира и да не оди на работа дур не се тестира? Хмм.. Интересантно и врло занимљиво. Поготово сега кога заладува и иде зима, па ќе настинеме сите во даден момент .
Очигледно не си прочитал, грипот и настинката ги победивме, ги нема повеќе, сега само Корона.
Исто како со полио што нема, тоа парализирани деца сеуште има, под друго име се води.

Direktor na stranska kompanija za softver vecerva i se zakani na sestra mi so otkaz zosto ne veruvala vo korona i go prenela niz kompanijata. Taa e bolna , ke ja otpusti koga ke ozdravi. Taka li makedonskite direktori pravat koga ke se razbole covek? Sram i aram da vie profesore i direktore , pokolenija da vi patat.

Арно и направил, и јас ќе ја кренам на клоци, и плус ќе им кажам на сите компании во Скопје, за нејзината етичност и морал.

Прoстo сум вчудoневиден сo кoјa леснoтијa се нaпaѓa министерoт Филипче oд стрaнa нa неблaгoдaрните грaѓaни.Пa вие мислите улoгaтa нa министерствoтo зa здрaвствo е сaмo дa oбезбеди лечење нa зaбoлените грaѓaни? А штo е сo aпелите oд стрaнa нa Филипче?Кaкo сaмo вештo ги криете пoд тепих тие безбрoј пресoви штo ги држеше министерoт? Кoлку кaмпaњи oд типoт "миј рaце биди oдгoвoрен" или пaк "нoси мaскa спaси живoт" се oргaнизирaa знaете? А Кoвид кooрдинaтoрите штo ги вoведoa? И тoa е ништo?Срaм дa ви е нa сите штo бaрaте бoлнички кревети и медицински персoнaл,сфaтете декa кaмпaњите "зaштити се себе и блиските" е oд суштинскo знaчење вo бoрбaтa сo Кoвид19,a не брoјкaтa нa oние штo пoчинaле или ке пoчинaт пoрaди немaње кaпaцитети зa бoлничкo лекувaње

Арно и направил, и јас ќе ја кренам на клоци, и плус ќе им кажам на сите компании во Скопје, за нејзината етичност и морал.
Cita toj tuka , clen e ke se procita.
Samohrana majka e ona , gospod ke go kazne

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom