Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Батали ме мене. Јас сум таков каков што сум. Свиња дебела, покварена, несовесна сељачина.
А ти водиш ли грижа за твоето здравје? Совесен граѓанин си?
...ме потсети со тоа „јас сум свиња дебела“ на Јанко „јади бурек“,
го немаше цела недела, претпоставував дека се инфицирал со кронавирусот, денес го потврди изгледа негативниот тест и прикажува за поминатото искуство и „милионите“ коморбидитети што ги има, ама сепак со дисциплина и можеби поголема среќа, горе доле полесно помина, па надравје нека ти е Јанко, недостасуваше твојата на живо емисија!

Последно уредено:
Тетке, не се жали ти, сама имаш кажано дека администрација работиш во болница. Што си исцркала ти, не ми е јасно!? Многу ти е жешко од греалката додека хефташ документи, или како?

Не се грижи ти за докторите, хумани луѓе се тоа, хумана професија работат, плус пари земаат.
Пари земаат сите ама малкумина горат во пеколот...Ти што мислиш дека сите дежураат? Има мед.персонал што скафандер нема ставено за цело ова време во пандемијата.
Цивили носат скафандери, земааат анамнези, пополнуваат податоци, мерат темпертура, први се со контакт со пациентот.
Ти чичо можеш кога ќе ти се ќејфне да се седиш дома, да си земеш боледување, да одиш на одмор...е сега кај нас нема така.

...ме потсети со тоа „јас сум свиња дебела“ на Јанко „јади бурек“,
го немаше цела недела, претпоставував дека се инфицирал со кронавирусот, денес го потврди изгледа негативниот тест и прикажува за поминатото искуство и „милионите“ коморбидитети што ги има, ама сепак со дисциплина и можеби поголема среќа, горе доле полесно помина, па надравје нека ти е Јанко, недостасуваше твојата емисија иако идеа репризите!
Читав и јас за Јанко. Богами навистина среќа имал со неговите еден тон коморбидитети.

Мене ме буни колку се тестовите прецизни. Има луѓе без никакви здравствени проблеми кои многу полошо си поминуваат од луѓе кои што имаат здравствени проблеми и лоши животни навики.

Батали ме мене. Јас сум таков каков што сум. Свиња дебела, покварена, несовесна сељачина.
А ти водиш ли грижа за твоето здравје? Совесен граѓанин си?
Не. Зошто?

Дали некој знае,бројкиве по градови што се објавуваат се само во тој град што се тестирани или? На пример некој од Кавадарци е пратен на тестирање во Прилеп...кај се води статистички?

Дали некој знае,бројкиве по градови што се објавуваат се само во тој град што се тестирани или? На пример некој од Кавадарци е пратен на тестирање во Прилеп...кај се води статистички?
мислам дека треба според место на живеење/престој

Зошто гледам многу се замараш со другите. Опушти се, изгледај некое филмче. Петок е.
Не се замарам, туку посочувам на нелогичности во твоите беседи. Малце патетично.

Дојран се води под Гевгелија исто мислам и Богданци

Читав и јас за Јанко. Богами навистина среќа имал со неговите еден тон коморбидитети.
А бе ептен среќа... иам пишано, 120кг колега 60 години асимптоматски.
Тетка ми 55-60, 2 стента, асимптоматски (а го фати од братучед ми кој лежеше недела дена во болница).
Пријателка на мајка ми, висок притисок, 100кг, асимптоматски...

А бе ептен среќа... иам пишано, 120кг колега 60 години асимптоматски.
Тетка ми 55-60, 2 стента, асимптоматски (а го фати од братучед ми кој лежеше недела дена во болница).
Пријателка на мајка ми, висок притисок, 100кг, асимптоматски...
Се јавија кај Јанко симптоми, али благи.
Нема правило кај вирусов очигледно. Некој го поминува лесно, некој тешко.

Се јавија кај Јанко симптоми, али благи.
Нема правило кај вирусов очигледно. Некој го поминува лесно, некој тешко.
Браво за Јанко, јас сеа 38.4температура од нигде никаде, на 23 години, без никакви заболување и вишок кг.... Валјда од пон ќе можам да се тестирам негде

Браво за Јанко, јас сеа 38.4температура од нигде никаде, на 23 години, без никакви заболување и вишок кг.... Валјда од пон ќе можам да се тестирам негде
Во институт за јавно здравје, намалени се тестовите, беа 1850 а се га мислам помалку..ама не сум сигурна..ке се јавиш.

Пари земаат сите ама малкумина горат во пеколот...Ти што мислиш дека сите дежураат? Има мед.персонал што скафандер нема ставено за цело ова време во пандемијата.
Цивили носат скафандери, земааат анамнези, пополнуваат податоци, мерат темпертура, први се со контакт со пациентот.
Ти чичо можеш кога ќе ти се ќејфне да се седиш дома, да си земеш боледување, да одиш на одмор...е сега кај нас нема така.

Во која болница ти тоа работиш ако није тајна?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom