Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Не е тоа оптимизирање, тоа се вика ЛАЖЕЊЕ :) во земја од милијарда луѓе имаш 4 000 "официјални починати", а во Чешка (ајде да земеме земја посредена од нас), од 10 милиони имаш 3 600 починати.

Во Кина е невозможно да има толку малку починати од корона. Од почетокот на сра*њево лажат Кинезите буквално за се.
Не сакав да прозвучам вулгарно :)

Ние спротивно на секоја логика наместо да оптимизираме бројка од реално починати од корона, правиме чудесна психоза.
Mislam deka e obratno, tolku relaksirano broime umreni I zarazeni, cudo edno, a nikoj ne razmisluva sto ke bide za nekolku godini...
Sekoj zitel vo ovaa drzava, dali prelezal kovid ili Ima samo antitela, simptomaticen ili ne, znaci NAJBITNO e da se pravi redoven godisen sistematski pregled, spirometrija, rtg na pluka, ultrazvuk na srce, krvna slika, znaejki gi losite posledici po zdravje od virusov, a I zagadeniot vozduh da ne go zaboravime.

Kakov zdravstven nikakov sistem imame I kolku bolen fizicko I psihicki narod ke postaneme, si mislam kolkava brojka na populacija ke Ima.

:( mozno li e da ima zdrav covek!?

Вчера коментиравме со колегите, во врска со чудните јавувања за резултати од тестови... На нашиов народ му е изгледа фетиш да мисли дека го преварил системот. Се поголем број давале лажни податоци за да не добијат решение за изолација. Со други зборови, се умножуваат примероци кои добиле позитивен тест и нема никаква контрола за нивното движење. И ние сакаме ефикасни мерки.

Престанете да оговарате може ке имаме поефиксани мерки

Mislam deka e obratno, tolku relaksirano broime umreni I zarazeni, cudo edno, a nikoj ne razmisluva sto ke bide za nekolku godini...
По тоа треба да ни стане јасно дека во Македонија, човечкиот живот и не вреди баш којзнае колку.

еве, полека полека К19 се рашири во сите ехЈу....слични мерки секаде, ама и слични нелогичности...ете, од сабајле гледам повеќе ХРТ1 бидејки нашите ТВ дремат... значи во студиската емисија на ХРТ1, во затворен простор, има по 4-5 учесници, водители и гости, никој НЕ НОСИ маска... од друга страна, излезе прилог од Парк на природата, на отворено, поред река, жив човек нема, само водителката и некоја вработена од паркот на природата, разговараат на 2м дистанца ама СО МАСКИ

Прегледај го приврзокот 272764

melburn denes... 30 stepeni.

cetvrt den 0 novi slucai, prosek poslednite 2 nedeli 2,2 slucai.

maski uste se "obavezni" ama poleka rabotite ovde se vrakaat vo normala.
Далеку е сонцето за нас :)
Ние не можиме таков карантин да спроведиме, немаме толкава финансиска моќ, за леб ќе испоцркаме. Тука рипнаа дека кафаните сакаат да ги направат до 21 часот, има газди кои ги уценуваат вработените да не кажуваат контакти на заразени од страв да не им се затвори фирмата.
Кога ве ставија во локдаун баш со брачеда ми се слушав и викам зошто на толку мала бројка ве затвораат, ми вика сакаат да се исчистат шо е можно повеќе, да дојдат на два три случаи дневно. Ние тука бичиме со бројки пута 10 од официјално прикажаните и мува не го лази народот.

Далеку е сонцето за нас :)
Ние не можиме таков карантин да спроведиме, немаме толкава финансиска моќ, за леб ќе испоцркаме. Тука рипнаа дека кафаните сакаат да ги направат до 21 часот, има газди кои ги уценуваат вработените да не кажуваат контакти на заразени од страв да не им се затвори фирмата.
Кога ве ставија во локдаун баш со брачеда ми се слушав и викам зошто на толку мала бројка ве затвораат, ми вика сакаат да се исчистат шо е можно повеќе, да дојдат на два три случаи дневно. Ние тука бичиме со бројки пута 10 од официјално прикажаните и мува не го лази народот.

Ваквите строги карантини, никаде не се покажаа успешни, заразата секаде повторно букна. Ем голем пад на економијата, ем огромен број на заразени после карантините.

Искрено се надевам дека ќе следат туѓи искуства и нема да му се случи тоа во Австралија.

Не е тоа оптимизирање, тоа се вика ЛАЖЕЊЕ :) во земја од милијарда луѓе имаш 4 000 "официјални починати", а во Чешка (ајде да земеме земја посредена од нас), од 10 милиони имаш 3 600 починати.

Во Кина е невозможно да има толку малку починати од корона. Од почетокот на сра*њево лажат Кинезите буквално за се.

Зашто Кинезите лажат, а не нашите !!

Еве како во Вухан си прославуваат католички празник

Зашто Кинезите лажат, а не нашите !!

Еве како во Вухан си прославуваат католички празник
носат маски, ама од тие за плашење
Автоматски споено мислење:

https://off.net.mk/lokalno/makedons...hD5eAnU6OPltZpzPd9Ol7sAIuGXkMt7AFLxdh3KoOyktY

еве овој си кажа, сега Трамп ако победи мислите му...вие на власт
И овој се ПОНУДИ да иде у Инфективно да се гушка со болните, а маска носи да не го казнат :cool:

Последно уредено:
Да не веруваш дека ќе има некој што ќе сака да прошета за дочек нова година.
не ми се верува ...во случај на позитивен тест парите се вракаат во целост...
имаше и за Хургада со ПЦР тест, последниот чартер летна на 11,10, ама не видов клаузула за тестот...
а стварно незгодно е, треба да уплатиш порано а тестот на крај... тури му пепел...
Имам идеја за Туризмот во новата реалност, нека има за сите аранжмани по 2 Хотела,
еден само за негатици
и еден само за позитивци несимпатични :cool:
болните јасно нема да одат

Ваквите строги карантини, никаде не се покажаа успешни, заразата секаде повторно букна. Ем голем пад на економијата, ем огромен број на заразени после карантините.

Искрено се надевам дека ќе следат туѓи искуства и нема да му се случи тоа во Австралија.
Не сум поддржувач на локдаун, ама во скоро сите Европски земји каде што имаше строг карантин после тоа нагло ги олабавија мерките и затоа букна пак вирусот, во Австралија не мислам дека така лесно се ќе се врати во нормала.
Шпанија ја земам за пример, шо дека беа затворени со месеци кога пролетта пуштија се на најјако, дискотеки отворени во Ибица, на плажи игла да нема кај да фрлиш.

не ми се верува ...во случај на позитивен тест парите се вракаат во целост...
имаше и за Хургада со ПЦР тест, последниот чартер летна на 11,10, ама не видов клаузула за тестот...
а стварно незгодно е, треба да уплатиш порано а тестот на крај... тури му пепел...
Имам идеја за Туризмот во новата реалност, нека има за сите аранжмани по 2 Хотела,
еден само за негатици
и еден само за позитивци несимпатични :cool:
болните јасно нема да одат
Како што им ги вратија парите на средношколците/апсловентите од туристичките агенции, кои имаа уплатено за екскурзијата пред да почна корона кризава.

Ја дека го прележав срањево без проблеми не се замарав за додатни тестирања и остали глупости, али нешо ме фрка у задње време да напраам скен на плуќа, чисто онака да видам случајно да не има нешто. Али ај иди сеа у сред 1000 заразени на ден и проверувај плуќа да те видам... :D
Оди бе нема капка народ на пулмологија. Пред некој ден бев дедо ми го носев да снима плуќа, немаше народ ич.

Не сум поддржувач на локдаун, ама во скоро сите Европски земји каде што имаше строг карантин после тоа нагло ги олабавија мерките и затоа букна пак вирусот, во Австралија не мислам дека така лесно се ќе се врати во нормала.
Шпанија ја земам за пример, шо дека беа затворени со месеци кога пролетта пуштија се на најјако, дискотеки отворени во Ибица, на плажи игла да нема кај да фрлиш.

Сигурно ова? Колку што знам сезонава се беше откажано таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom