Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
mislam deka odlukata mora da se donese mnogu porano pred kislordna podrska... ili ides ili ne... Ako NE OTIDES i dojde do toj stepen ti si veke 80% gotov, kasno e sekako. ako si odbral da ne ides vo prv moment togas edini spas ti e da imas pari na privatno da se lecis a pisav jas vo thailand prosek e 6-7 boci i tamu edna kosta $1500.

ona si kislorodot najvise me plasi deka stanuva problematicno vecer prakticno dur spies... sto znam, ova se sto kazav e onaka laecki i sto cital ali u sekoj slucaj loso e koga zdrastvoto ti e haos i koga e prakticno toss up dali da ides ili ne zasto ako ides moze i nesto drugo da fatis...
Каква црна кислородна поддршка..Ако чекаш до тогаш не ти е добар планот. Со висока температура веќе треба да се побара препорака од матичен лекар.

Има ли некој повторно да муу закажале термин? Мислам на термин откажан поради короната. Нели сега сите клиники нормално ќе работеле.
Ne ocekuvaj normalno rabotenje vo nitu edna klinika, se e ludilo, muvi bez glavi....better I pobeter ke bide, personalot sekojdnevno se namaluva, sekoj vtor e zabolen.

Каква црна кислородна поддршка..Ако чекаш до тогаш не ти е добар планот. Со висока температура веќе треба да се побара препорака од матичен лекар.

pod uslov da si u normalna drzava i da ima koj da te leci...

Ne ocekuvaj normalno rabotenje vo nitu edna klinika, se e ludilo, muvi bez glavi....better I pobeter ke bide, personalot sekojdnevno se namaluva, sekoj vtor e zabolen.
Факт е дека пред два дена јас бев на еден термин откажан во март. Неколкумина кои требаше во приближно ист период (во март) да бидат уште немаат никакво известување. Тоа малку ме збунува. Дали на бинго ги извлекуваат?

Митрополитот Амфилохије на Спц почина од корона, погребот беше направен во присуство на илјадници верници, имаше бакнување на починатиот, на иконите, а маските ретки.

Вчера позитивен на корона испаднал патријархот Иринеј, како и епископот Јоаникије, и двајцата биле учесници на погребот.
Ти како Албанец немаш право да зборуваш за работи поврзани со религија и Ковид. Да те потсетам? Го сработивте вие вашето.
coronavirus-data-explorer(10).png

Градоначалникот на Кавадарци штотуку објави дека починал и помалиот брат на дечкото од Кавадарци, кој на 26 годишна возраст почина пред 3 дена. Починат на 21 година.

Ти како Албанец немаш право да зборуваш за работи поврзани со религија и Ковид. Да те потсетам? Го сработивте вие вашето.
Како бе нема?
Ова што го правиш е whataboutism или некој сличен bias/logical fallacy.
Градоначалникот на Кавадарци штотуку објави дека починал и помалиот брат на дечкото од Кавадарци, кој на 26 годишна возраст почина пред 3 дена. Починат на 21 година.
Што мислиш, закачиле некоја појака варијанта од вирусов или такви им биле организмите?

Како бе нема?
Ова што го правиш е whataboutism или некој сличен bias/logical fallacy.

Што мислиш, закачиле некоја појака варијанта од вирусов или такви им биле организмите?
И двајцата браќа имале некоја посериозна хронична болест, објавија пред неколку страни. Жалосна судбина...

Факт е дека пред два дена јас бев на еден термин откажан во март. Неколкумина кои требаше во приближно ист период (во март) да бидат уште немаат никакво известување. Тоа малку ме збунува. Дали на бинго ги извлекуваат?
Iskreno, pojma nemam, no mnogu termini se otkazani poradi angaziranost na doktorite vo drugi bolnici.

Иам слушнато и за други двајца од иста фамилија, само постари. Чудно генетско срање.

Веројатно двајцата биле изложени на поголеми количини на вирусот на почеток што резултирало да биде фатален, има интересна теорија ако закачиш помал 'virus load' ќе имаш полесни симптоми и обратно ако си изложен на повеќе и подолго време организмот нема никакви шанси да се справи на почеток што резултира со потешки симптоми.

Како и да е вие уште силете се со маските, и уште верувајте дека е слично на грип, не знам кога имало по 20 души на ден да умираат од грип... 'абе каква корона, чичкото на другар ми одел по улица и му паднало саксија на глава од корона го пишале за да земат 2000 евра'.

Двајца теоретичари што 'размислуваа со сопствена глава' и што ќе одеа во Март на инфективно да се 'заразеле' кукаат сега по здравството како било срамота да нема капацитети за да им ги прими родителите...

Веројатно двајцата биле изложени на поголеми количини на вирусот на почеток што резултирало да биде фатален, има интересна теорија ако закачиш помал 'virus load' ќе имаш полесни симптоми и обратно ако си изложен на повеќе и подолго време организмот нема никакви шанси да се справи на почеток што резултира со потешки симптоми.

Како и да е вие уште силете се со маските, и уште верувајте дека е слично на грип, не знам кога имало по 20 души на ден да умираат од грип... 'абе каква корона, чичкото на другар ми одел по улица и му паднало саксија на глава од корона го пишале за да земат 2000 евра'.

Двајца теоретичари што 'размислуваа со сопствена глава' и што ќе одеа во Март на инфективно да се 'заразеле' кукаат сега по здравството како било срамота да нема капацитети за да им ги прими родителите...

Што се замараш ти, миј раце и носи маска, нема шанси да го фатиш.

Не дека го бранам но во мај имаше просечно по 20 новозаразени, а на некои денови и под 10. Плус се гледа дека носи маска, а и тие позади.

Во Црна Гора има стотина заразени, при 600 илјади население, а еве што се прави :

Не дека го бранам но во мај имаше просечно по 20 новозаразени, а на некои денови и под 10. Плус се гледа дека носи маска, а и тие позади.
Не дека ги бранам, сметам дека е тоатално неодговорно однесувањево ама да не се заборави дека во МК се почна од погреб во Дебар...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom