Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Таман ќе помислиш не можат подолу, тие ќе те израдуваат со уште една глупост. Глупост која е против закон за заштита на лични податоци и тајност на медицински податоци (исто така лични). Баш би сакал една кривична (затоа што подлежат на кривична) да им лупне некој како Левица на пример. Не постои минимален обем на лични податоци.
... тоа само за обичниог народ важи, некои пратеници/ чки и политичари/ ки не дозволуваат да се напише нивниот идентитет при примање на скапа терапија за незгодни болести " "да не се знае", Хепатит Ц или можеби носител на ХИВ вирусот, за разлика од другите пациенти, па одозгора и силни кон мед.персонал за есклузивноста на анонимност, а сега тие истите за обичните пациенти пу пу не важи да се донесе закон и тоа името и податоците да се испечати во Службен весник со се адреса на живеење, да се прекрсти човек им се зеде умот!

Сосема логично е реалните бројки и заразени и починати од Ковид да се повисоки од официјалните. Во целава дискусија сеуште малку се дава фокус на пост ковид периодот. Дали лонг ковид или па слошување на здравствената состојба неколку недели или месеци по инфекцијата. Имаше еден член овде кажуваше како после неколку недели имаше компликации, не знам точно кој беше.

Значи на црнциве лошо им се пишува во Македонија. Канта рибино масло им треба за у зима
Сосема логично е реалните бројки и заразени и починати од Ковид да се повисоки од официјалните. Во целава дискусија сеуште малку се дава фокус на пост ковид периодот. Дали лонг ковид или па слошување на здравствената состојба неколку недели или месеци по инфекцијата. Имаше еден член овде кажуваше како после неколку недели имаше компликации, не знам точно кој беше.
И после неколку месеци, веројатно и со години ќе се влечат некои последици. Зависи што било зафатено.
Тибамљиљакот, многу народ си отиде.

Последно уредено:
Што би рекле топките, фејк студии се тоа за смртноста х2, инаку зашто ова би го збореле:

З. Мехмедовиќ
Не се работи за манипулација на бројките од страна на претходната комисија за заразни болести, туку за начинот на кој се интерпретираат бројките во јавноста. Долго време се разговараше на темата дека во ковид евиденцијата се водат и починатите од друга болест или несреќен случај кај кои е посмртно докажан присуство на коронавирусот, а тоа може да биде и причина за големата смртност, и тоа е нешто за што ќе се отвори дискусија на КЗБ.
Комисијата за заразни болести водела точна евиденција согласно препораките на СЗО за смртноста и не станува збор за манипулации на тие бројки, туку за манипулациите и дезинформациите во јавноста поврзани со смртноста за која основната причина е ковид.

Заборавате дека луѓето што изгореа во тетовската болница ги ставија како починати од ковид? o_O

Активните случаи "намалени" за една третина.

А наводно последно време децата се повеќе страдаат од ковидов. Зошто последно време, а не и претходно, треба да одговорат нашиве експерти.

После нова година ќерката доби симптоми, и крена 39 температура, а можеби и повеќе. Не ја однесовме на болница, по препорака на матичната и дадовме витамиснка терапија. После тоа фати и сопругата, тестот позитивен. Паралелно и брат ми, и мајка ми. Јас имав некои мачнини околу 10ти Јануари и мислев дека сум го поминал омикронот. Така убеден ја носев мајка ми со кола дури до Охрид за некои други снимања, дома со сопругата спиевме во ист кревет(гледање Тв заедно на кауч-коо сардини...) и ништо не ми се случи. ,,излечив,, четворица со Омикрон и си мислев ете сум го поминал предходно

Во неделата и понеделникот имав работа на отворено и доста се преладив, и така во вторникот малку кренав температура. Успат купив брз тест од Зегин-со плунка(патем ниеднаш не ми испаднало погрешен резултат кога сум тестирал) и испаднав позитивен.
Во консултација со матичната нправив комплетна крвна слика(димери288), но према леукоцитите и некои ПРС или како и да се викаа, матичната вели дека највероватно имам закачено ковид
Утрово се тестирав...вечер чекам резултати

Симптоми-температура ден и пол(38.7), но најмногу оги осетив треските во грбот. Ако само потстанев од кревт, грбот одма како лед да су му ставил

денес немам ама баш никакви симптоми ни проблеми...

така да, наравоучение...и 3 неделно присуство покрај инфициран немора да значи дека ќе се заразиш, а еве сум закачил вероватно од некој 2-3 минути што бил до мене

После Чешка, Шведска, Данска, Финска, наскоро и Швајцарија укинува сертификати и после тоа маски за во јавен превоз (ќе биде ако сакаш). На друга страна пак ретардиве у Австрија ставаат задолжителна вакцинација ХАХАХАХАХ. За греота се.

После Чешка, Шведска, Данска, Финска, наскоро и Швајцарија укинува сертификати и после тоа маски за во јавен превоз (ќе биде ако сакаш). На друга страна пак ретардиве у Австрија ставаат задолжителна вакцинација ХАХАХАХАХ. За греота се.

не би се радувал ако не сум прележан или бар вакциниран за укинувањето на мерки, ако примиш висока инфективна доза не знам како ќе поминиш

не би се радувал ако не сум прележан или бар вакциниран за укинувањето на мерки, ако примиш висока инфективна доза не знам како ќе поминиш

Во овој момент на Пандемијава, мислам дека секој треба да одлучи како понатаму, а општеството мора да почни да живее нормално.

Имаш избор, вакцинирање, заразување со Омикрон или да продолжиш да си носиш маска и да се дистанцираш.

Во овој момент на Пандемијава, мислам дека секој треба да одлучи како понатаму, а општеството мора да почни да живее нормално.

Имаш избор, вакцинирање, заразување со Омикрон или да продолжиш да си носиш маска и да се дистанцираш.
точно така, само немаш привилегија да бираш со кој сој ќе се заразиш, по смртноста ќе да добар "пазар" држи делта-та

точно така, само немаш привилегија да бираш со кој сој ќе се заразиш, по смртноста ќе да добар "пазар" држи делта-та

Се разбира. Дури и Омикрон за некого може да биде смртоносен.

Инаку во Њујорк од земени 379 примероци на САРС-2, кај сериозни случаи, 86 примероци имале и Делта мутација во нив, што покажува дека се работи за коинфекција со Омикрон и Делта во исто време кај 22% од сериозните случаи.

И се разбира тука е флурона, грип + омикрон.

Само мора да се продолжи да се живее со вирусите, малце забегавме со мерките и ќе направиме уште поголеми глупости.

Последно уредено:
Остана некој непрележан кај нас? :D

Сега ако имаш некоја мака на лекар одма ти велат пост ковид симптоми, оти инаку не можи да се разболи човек пд нешто друго, одма ковид :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom