Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување

Им требаше две години за да дојдат на моето, али добро боље некогаш него никогаш.

Pa ke stane endemski virus nema da izcezne. Ne e toa strasno oti so tek na vreme site ke dobieme osnoven imunitet protiv virusot i ke bide na kraj za najgolem del nastinka. Ama ne sme uste tuka stasani vo preoden period sme. Del vakcinirani, del prelezani ostanuva grupata ni edno ni drugo. Licen izbor e na kraj.

Не сум сигурен дали тролаш или си сериозен :D на 150к официјално прележани дека имаме 60% минимун неофицијално малку потешко
Пресметките се од Данаиловски.

Малце луѓе излегоа салам во овие две години, затоа само некои уште ги ценам.

Кога на почетокот излезе Luc Montagnier на телевизија и кажа дека вирусов е вештачки, го направија од лајно подолу.

Сега наеднаш излезе дека вирусов може да е вештачки и треба да се провери во Вухан. Воедно американциве т.е. Фаучи знаеле дека кинезиве го модифицирале генетски и правеле тестови од јануари 2019 врз генетски модифицирани стаорци да имаат AC2 рецептори како кај луѓето.

Многу гомнарии од почеток до сега и преку пенис ми е веќе.

Последно уредено:
Не сум сигурен дали тролаш или си сериозен :D на 150к официјално прележани дека имаме 60% минимун неофицијално малку потешко
Официјална статистика и реална се 2 различни работи. Јас сум прилично сигурен дека имаме најмалку пола милион прележани, а мое лично мислење е дека бројката е можеби и милион. Јас сум од оние што иако 100% знам дека имав корона - не се тестирав и не се водам во статистика на заболени и прележани. Од поблиска фамилија од 10 души што прележавме само 2 теста направивме.

Не е случајно тоа што бројките кај нас имаа драстичен пад. Сите држави што имаа 2 јаки брана паднаа исто вака (Унгарија, Полска, Романија, Чешка, Албанија, БиХ...). Кај сите нив во последните денови може да се забележи екстремно благ пораст, но ни приближно на она од истиов период лани, кога пак колку-толку имаше мерки секаде.

На крајот на денот, тотално е небитно колку нови случаи имаме ако никој од нив не заврши во болница или умре. Тоа ќе значи дека имаме имунитет.

Се игра на карта на сочувство за старите и болните.
... аууу, немој, многу се нервирам сега кога го слушам изразот „загриженоста кон постарите“, толку загриженост што СЕГА се оди до нивните домови во најнапуштени места да ги вакцинираат, а кај беа за време на пандемија кога молеа да ги посети Брза помош или да се јават на специјалист, па ги одбиваат поради токму тие нивни години, ај стар е кај ќе го носите или немате приоритет пред другите, а сега мноооогу загрижувачки кон постарите, зошто?

... све за интерес брее, не ми се пишува, која дволичност не ми се верува, многу загрижени за постарите сега, како да не!
колку постари пациенти останале по ходниците или биле вратени во текот на минатата година, токму поради фактот дека биле стари и немале приоритет пред другите, а сега наеднаш дојдоа до израз грижата кон постарите, први да бидат вакцинирани, па дома да им се идело.... оф, оф, оф, а што седат пред банките собрани куп за време на пандемија, тогаш не биле стари или не биле интересни дека се постари, па можеле да се заразат, сега ептен се загриживме да не се заразат постарите!

Официјална статистика и реална се 2 различни работи. Јас сум прилично сигурен дека имаме најмалку пола милион прележани, а мое лично мислење е дека бројката е можеби и милион. Јас сум од оние што иако 100% знам дека имав корона - не се тестирав и не се водам во статистика на заболени и прележани. Од поблиска фамилија од 10 души што прележавме само 2 теста направивме.

Не е случајно тоа што бројките кај нас имаа драстичен пад. Сите држави што имаа 2 јаки брана паднаа исто вака (Унгарија, Полска, Романија, Чешка, Албанија, БиХ...). Кај сите нив во последните денови може да се забележи екстремно благ пораст, но ни приближно на она од истиов период лани, кога пак колку-толку имаше мерки секаде.

На крајот на денот, тотално е небитно колку нови случаи имаме ако никој од нив не заврши во болница или умре. Тоа ќе значи дека имаме имунитет.
Правевме сличен муабет лани на двапати. Се лицитираше и со повисоки бројки, ама коа дојде времето имунитет немаше.

Него, ај ќе биде. Ако не овој пат, следниот.

Абре Анон е ова, те закача за вишокот буква во презимето. :D
Данаиловски

кај беа за време на пандемија кога молеа да ги посети Брза помош или да се јават на специјалист, па ги одбиваат поради токму тие нивни години, ај стар е кај ќе го носите или немате приоритет пред другите, а сега мноооогу загрижувачки кон постарите, зошто?

... све за интерес брее, не ми се пишува, која дволичност не ми се верува, многу загрижени за постарите сега, како да не!
колку постари пациенти останале по ходниците или биле вратени во текот на минатата година, токму поради фактот дека биле стари и немале приоритет пред другите, а сега наеднаш дојдоа до израз грижата кон постарите, први да бидат вакцинирани, па дома да им се идело.... оф, оф, оф, а што седат пред банките собрани куп за време на пандемија,

Сега Сталкерот ќе ти напише дека не е точно тоа, се нормално си функционирало.

Внимавај што пишуваш, медицинските лица ќе ги ловат по социјалните мрежи. Е сега дали после ќе ги палат, како во некои претходни периоди, кога живееле "понапредни цивилизирани" граѓани :toe:

@bijons сега ќе нема друго место освен кајгана да го сподели своето мислење околу стерилитетот кој го предизвикува фајзер:toe:
... пак халуцинации со набедување во продолжеток,
јас не споделувам СВОЕ мислење, туку следам и изнесов ТУЃИ мислења кои се базирани на клинички студии,
конкретно ОВАА клиничка студија започнато во 01.02.2021. а ќе заврши 01.02.2022, па според резултатите може да направиме некое резиме околу можното несакано делување на mRNK антиковид вакцините врз работата на фоликуларна функција на јајниците ама догодина!

ice_screenshot_20210727-172453.jpeg

Кратко резиме:
Бидејќи Израел е прва земја што широко го вакцинира своето население користејќи ја вакцината mRNA против COVID-19, од суштинско значење е да се процени неговото влијание врз резервата на јајниците, 200 волонтерки во репродуктивен циклус од 18-42 години се следат: Premature ovarian failure, Endometriosis, Polycystic ovary syndrome, Pregnancy Fertility treatment,

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom