Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Еве им на кодошите работа.....посебно на оние од Муслиманска вероисповед......со мерак да не кодошат нас каурите, додека тајно се криеме околу бадниковиот оган.
Како ми идат на курац двојните стандарди у оваа проклето државиче,само глупо чоече со признаен днк-а за глупоќа не види дека оваа шарада усерена е уперена директно против православието.

Jas na vremeto ko detiste si go dupnav uvoto, za obetka de, takva bese modata. Mi pomina kefot po nekoe vreme, ja izvadiv alkata i po nekoe vreme dupkata zarasna.
Vidi proverisi za sekoj slucaj oti po tolku vreme pocituvanje na merki, karantini, policiski, hmmm soznam ziva materija. Da ne se iznenadi nekoj, a bogami i ti. To ako dosledno gi pocituvase merkite, ako ne togas nemas gajle, se e pod kontrola barem okolu dupkite :sneaky:. Virusot sepak pokje pazenje si bara :toe:.
Taka i @pozdrav eden topol se pazese ama pak go zakaci. Site se prasuvavme od kade i kako e toa mozno koga celo vreme dosledno gi pocituvase merkite osven sekako so nejziniot bracen drugar so koj aktivno gi krseja :).
Па реков бе душо, ама ти не ме пратиш....маж ако не те заебе, тогаш нема кој друг..ете од него ми е, он ми го донесе... да знаев, ќе спиевме башка кревети, ама..:toe:

Како ми идат на курац двојните стандарди у оваа проклето државиче,само глупо чоече со признаен днк-а за глупоќа не види дека оваа шарада усерена е уперена директно против православието.
Сега ние не смееме да палиме бадникарски огнови, не смеат коледарчиња на врата утре да ни тропнат, не смееме во црква да одиме........што ќе биде средина на април кога ќе почнат Ифтарите и нивниот Рамазан Бајрам во мај......пак исто ко лани. Сега таман се симнавме со процент на новозаразени, партал ќе не направат пак. Двојните аршини спроведени од страна на власта по нос не удираат каде и да се свртиме.
Еден, единствен христијански православен празник не празнувавме како што треба.....додека шипурчињата прават што сакаат и не газат на секое поле.

Последно уредено:
Jas na vremeto ko detiste si go dupnav uvoto, za obetka de, takva bese modata. Mi pomina kefot po nekoe vreme, ja izvadiv alkata i po nekoe vreme dupkata zarasna.
Vidi proverisi za sekoj slucaj oti po tolku vreme pocituvanje na merki, karantini, policiski, hmmm soznam ziva materija. Da ne se iznenadi nekoj, a bogami i ti. To ako dosledno gi pocituvase merkite, ako ne togas nemas gajle, se e pod kontrola barem okolu dupkite :sneaky:. Virusot sepak pokje pazenje si bara :toe:.
Taka i @pozdrav eden topol se pazese ama pak go zakaci. Site se prasuvavme od kade i kako e toa mozno koga celo vreme dosledno gi pocituvase merkite osven sekako so nejziniot bracen drugar so koj aktivno gi krseja :).
Не знам ако има корона во огнот, сега ќе проверам, ме замисли да ти кажам право

Првата пратка вакцини од Фајзер - 5850 вакцини ќе стигнеле во февруари.

Која смешна бројка.

Таман за Заев, Ахмети и компанија. Може нешто ќе остане и за докториве.

Чекај....сега ние не смееме да палиме бадникарски огнови, не смеат коледарчиња на врата утре да ни тропнат, не смееме во црква да одиме........што ќе биде средина на април кога ќе почнат Ифтарите и нивниот Рамазан Бајрам во мај......пак исто ко лани. Сега таман се симнавме со процент на новозаразени, партал ќе не направат пак. Двојните аршини спроведени од страна на власта по нос не удираат каде и да се свртиме.
Еден, единствен христијански православен празник не празнувавме како што треба.....додека шипурчињата прават што сакаат.
Тие што стално потенцираат дека "толку многу се грижат за нашето здравје" крајната цел им е да не уништат у корен да не постоиме...и гледаат на сила да го прогураат новиот (нивни еон или ера) ко некој закон набрзина што се бара од еу у парламентот...Верата им е главна препрека.

Znaci site posteni, dosledno gi pocituvaa preporakite od zbor do zbor osven koga stanva zbor za seks. I posle nekoj tamu ne vnimaval, ne nosel maska i narakvici. Cccccc.
Ah beee
Автоматски споено мислење:

More padna muabet za pocituvanjeto na merkite i seksot i stama, site na kolede izlegoja :). Sega ili toa ili nikoj ovaa godina ne se klecal ili site parce se napravija, nastrana merkite sekako pa da ne ispadnat kao dvolicni. Samo bas me interesira kako toa strogo i dosledno pocituvavte merki i se klecavte istovremeno, posebno onie koi ne se vo brak. So maski i narakvici se klecavte, dva para kurtoni stavavte, samo kuceskata poza ja praktikuvavte, voopsto ne se klecavte ovaa godina ili sto pravevte za da se zastitite od virusot. Ajde spodelite, za zdravjeto se raboti, ne bidite sebicni ;).

Последно уредено:
Мислам дека не е проблем во оваа општа тема да разгледаме малку и економски Ковид.
Се монтира уште една јака продукција "Planet Lockdown", нешто како претпремиера е интервјуто со Кабалистот, еврејка, банкар, Катрин Остин Фиттс. Во секој случај вреди да се изгледа, за економските ствари сум апсолутно согласен, а во однос на вакцините не, таму работите се полоши.

Кинезиве си играат курот и со СЗО.

Денеска е коВеде, утре е божиќ...

После празниците ќе биде интересно к'д ќе дуплирав бројке. Рано е за коВеде. Ќе видимо после празници кој ќе га еде, а кој нема да га еде. :cautious:

Ma neka otvorat vise i kultur, sekako tie so im e strav uste od virusot ne ispagjaat od doma a tie sho odat po kafici ili imaat prelezano ili ednostavno preku kur im e od sedenje doma

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom