Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
@Донев За оружијето не се замарај додека да излезе ирава ќе се знае кое оружије ќе е најдобро за било кој билд стримерите трстираат се ма да ко што гледав ќе можеш да мењаш спекови за оружијето така да ќе има листа за секој билд.
ПС добро што не одат како ДС2 кога се оружијата во прашање.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Тоа па мене ми беше во графата на критики кои ги имав кај Секиро :icon_mrgr:
Јас ако не исчтистам една област од мобиви и ако не застанам така во некој ќош, едно пола саат(+), да истегнам еден Редбул во компарации и калкулации со кое оружје да одам следно... за мене то е extra dull.
Па едно 10-20% од времето ако не го поминам во калкулации на демиџ/дифенз, оружје/армор, то значи - ништо од бизнисот, слаб е импактот.

Од сам старт кога ги почнав игриве уживав во овие ствари. Долговременски периоди на калкулации за тоа како да му упаднам на следниот лорд што е можно поопасен и колку што е можно поголем badass да будем :cool:
Инфузии, апгрејди, левелирања... составен дел од уживањето според мене.
Како ветеран во жанров, кој е твојот совет за гејмери што до сега имале одбивност за souls игри и никогаш до сега не изиграле ниту една игра.
На располагање ги имам Bloodborne и Sekiro и се мислам со која да почнам, да пробам да играм ваков вид на игра.
Сетингот на Секиро повеќе ме влече, нинџи и самураи и тој стил, отколку ова на Bloodborne, али па сите викаат дека Bloodborne било ремек дело и најдоброто нешто од овој вид на игри.
До сега сум имал одбивност, зашто ако почнам нешто не сум престанувал додека не го завршам или комплетирам целосно и овој тип на игри ми прават параноја дека од што се претешки никогаш нема да ги завршам.

Од друга страна па, Darkest Dungeon ја чистам без проблем, така да не знам што да мислам.

Како ветеран во жанров, кој е твојот совет за гејмери што до сега имале одбивност за souls игри и никогаш до сега не изиграле ниту една игра.
На располагање ги имам Bloodborne и Sekiro и се мислам со која да почнам, да пробам да играм ваков вид на игра.
Сетингот на Секиро повеќе ме влече, нинџи и самураи и тој стил, отколку ова на Bloodborne, али па сите викаат дека Bloodborne било ремек дело и најдоброто нешто од овој вид на игри.
До сега сум имал одбивност, зашто ако почнам нешто не сум престанувал додека не го завршам или комплетирам целосно и овој тип на игри ми прават параноја дека од што се претешки никогаш нема да ги завршам.

Од друга страна па, Darkest Dungeon ја чистам без проблем, така да не знам што да мислам.
Не ти треба совети рипни така неспремен многу подобро.
Автоматски споено мислење:

И пробај пвп додека чистиш левели друго е искуството со пвп и без.

Секиро само остсвија за последна се разликува доста од ДС и ББ.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1

Ако стварно имаш желба да ги исчистиш сите соулс-лајк игри тогаш како почетник имаш 2 опции:
-Полесен старт (почнуваш со ДС1,2,3,ББ па Секиро)
-Потежок старт (обратен редослед) :D
Иако јас би рекол ДС2 ми беше потешка од 1, сепак се тука некаде по комплицираност.
Не дека ако почниш со Секиро ќе заглавиш поради недостиг на претходни скилови и слично па ќе се откажиш, напротив, може и како подобар соулс играч да се изделкаш :)

Само сепак како за почетник Секиро, а поготово Бладборн е доста тешка. Оди искрафтај се на поспорите делови од Дарк Соулс па потоа етапно рипај нагоре.

Јас сега да сум на твое место би сакал од корен да ја обработам материјата и би почнал од ДС1. Освен ако ептен ти е бајата графички и веруваш дека нема да ја можеш.

Но се слагам со членот погоре кој ти сугерираше на твој слободен избор :)
Не се така цврсто врзани деловите меѓусебе и не губиш ништо од страна на прича.
Но и покрај тоа повторно ќе речам... јас би почнал од почеток.

• Ми се допаѓа
Reactions: ob1
Ако стварно имаш желба да ги исчистиш сите соулс-лајк игри тогаш како почетник имаш 2 опции:
-Полесен старт (почнуваш со ДС1,2,3,ББ па Секиро)
-Потежок старт (обратен редослед) :D
Иако јас би рекол ДС2 ми беше потешка од 1, сепак се тука некаде по комплицираност.
Не дека ако почниш со Секиро ќе заглавиш поради недостиг на претходни скилови и слично па ќе се откажиш, напротив, може и како подобар соулс играч да се изделкаш :)

Само сепак како за почетник Секиро, а поготово Бладборн е доста тешка. Оди искрафтај се на поспорите делови од Дарк Соулс па потоа етапно рипај нагоре.

Јас сега да сум на твое место би сакал од корен да ја обработам материјата и би почнал од ДС1. Освен ако ептен ти е бајата графички и веруваш дека нема да ја можеш.

Но се слагам со членот погоре кој ти сугерираше на твој слободен избор :)
Не се така цврсто врзани деловите меѓусебе и не губиш ништо од страна на прича.
Но и покрај тоа повторно ќе речам... јас би почнал од почеток.
Само да ти реплицирам дека ДС2 не е потешка од кецот само има подобри хитбоксес. :lolzz:

Само да ти реплицирам дека ДС2 не е потешка од кецот само има подобри хитбоксес. :lolzz:
Арториас за кој велеа дека бил претежок бос го поминав во неколку обиди, за разлика од босовите во DLCњата од ДС2.
А иначе да, во право си ДС2 хитбоксовите се like a giant dick.

Регенирањето во ДС2 е nerfed, а тоа ми беше симпатично. Споро регенерираш после консумација на лечка, тоа дополнително додаваше на дификлти.

Ма ајде да ве сплотам сеа... :icon_mrgr: :icon_mrgr:

257758660_2163423220488867_5617397025048735576_n.png

Последно уредено:
Арториас за кој велеа дека бил претежок бос го поминав во неколку обиди, за разлика од босовите во DLCњата од ДС2.
А иначе да, во право си ДС2 хитбоксовите се like a giant dick.

Регенирањето во ДС2 е nerfed, а тоа ми беше симпатично. Споро регенерираш после консумација на лечка, тоа дополнително додаваше на дификлти.
Скоро и сум при крај со сите 3 дела го преигеав СЛ1, меџик/пајро/миракал/бов оли и може да кажам 3ката ми претставуваше најголем проблем па 1цот ( ма да зависи се до босовите у 2ката само ДЛЦата вредат за предузвик другите се мускулна меморија)
Штета само што немам можност да осњтам пвп во 2ката ма како што читав доста е слабо само е добро што ре рангира со сличен соул левел за разлика од 1цот каде може да налеташ на макс левел и да го гребеш само.

Инаку која ри е прва ДС мислиш и дека ти е најдешка затоа што не си играл таква игра и искуството те гони во другите.

Инаку која ри е прва ДС мислиш и дека ти е најдешка затоа што не си играл таква игра и искуството те гони во другите.
Да, ДС2 немам играно 6 г.
Тој период откако излегоа DLCњата направив 2-3 претрчувања (тенк-меџик-декс) и тоа беше.
Па потоа ДС3 излезе, па после се вратив на Римастер...

Да, требаше ДС2 да пробам повторно.
Во план ми беше али сепак ми фалеше меџик плејтру во тројката и мораше да дадам предност.
Сеа следно ваљда ќе одам со Секиро за другиот ендинг со Бувот, па ваљда во иднина ќе и се вратам и на двојката.

Да, ДС2 немам играно 6 г.
Тој период откако излегоа DLCњата направив 2-3 претрчувања (тенк-меџик-декс) и тоа беше.
Па потоа ДС3 излезе, па после се вратив на Римастер...

Да, требаше ДС2 да пробам повторно.
Во план ми беше али сепак ми фалеше меџик плејтру во тројката и мораше да дадам предност.
Сеа следно ваљда ќе одам со Секиро за другиот ендинг со Бувот, па ваљда во иднина ќе и се вратам и на двојката.
И Шура крајот и Демонот.

Со која и да почнеш, треба да си стварно решен дека ќе успееш. Издржи дур не тепаш 2-3 боса и после веќе се ти станува подобро и те имаат. Јас добив желба конечно да ги пробам откако гледав на некој стрим како ги играат Секиро и Бладборн. Секиро е веројатно најтешка ако ти е прва, јас скоро цел јануари годинава го посветив само на неа. Имаше босови на кои морав да се враќам со денови, а за последниот ми требаше буквално цела недела, секој ден по саат-два дур да успеам конечно да го тепам. Ама тоа одлично ме спреми за другите и немав некои посериозни проблеми со Бладборн и Демонс Соулс, а сега еве дури и Елден Ринг ми беше полесна него што очекував.

Ова зависи од тоа како сакаш да играш, ама воопшто не се уништува искуството доколку побараш помош во било каква форма. Стигни до бос, ако не гледаш начин на кој би можел да успееш да го тепаш, имаш стратегии за секој на јутуб. Ако ти ја кажат стратегијата, тоа не значи дека си го тепал веќе. Пак ќе умреш сто пати дур ја научиш добро и изиграш скоро перфектно за да го тепаш. Исто така игрите не помагаат баш околу тоа кај треба да одиш и што да правиш па лесно можеш да потрошиш доста време дур го најдеш вистинскиот пат. Доколку тоа ти е интересно, супер. Јас си отварав гајдови за да видам каде треба да одам следно за да избегнам бесцелно талкање натаму наваму и да поминам повеќе време во совладување на босовите, што ми е најинтересниот дел. Елден Ринг планирам да ми е прва каде ќе истражувам сам насекаде, ама пак планирам да побарам одма кои се најдобри оружја и слични детали.
Сега ми текна на уште нешто од Елден Ринг. Успеав да го пропуштам туторијалот. Дури и тоа не ставиле да мора да го поминеш туку беше во мала дупка во темна пештера каде ништо не се гледа и лесно можеш да ја промашиш, па првиот ден играв без да знам некои основни елементи.

Главното уствари е да најдеш тебе како ќе ти биде најинтересно да играш. Нема грешен избор.

Со која и да почнеш, треба да си стварно решен дека ќе успееш
Големи се шансите да се откажи од графички послабите делови како ДС1 и 2 доколку прво почне со Секиро или Бладборн.
Ептен ќе му дојди како даунгрејд :unsure:

А тоа би било штета во случај да сака сите да ги штиклира човекот.

Големи се шансите да се откажи од графички послабите делови како ДС1 и 2 доколку прво почне со Секиро или Бладборн.
Ептен ќе му дојди како даунгрејд :unsure:

А тоа би било штета во случај да сака сите да ги штиклира човекот.
Па да, ама во иста ситуација е како јас што бев. Ги избегнува, ама има некој интерес. Што значи дека првата мора да го зарази. А во тој случај мислам дека најлошо е да почне со најстарата. Најголеми му се шансите со Бладборн или Секиро. А и рече дека тие му се на располагање и веројатно не би плаќал за ДС сега, кога не знае ни дали ќе успее да се внесе во жанрот. И мене во моментов уствари за ДС не ми е најголема пречка тоа што графички се уште послаби, туку не сакам да ги играм на РС, а не би дал повеќе од десетина долари по игра за да ги земам за Плејстејшн. Ако начекам попусти, ќе ги земам.

Иначе да можев сега да бирам да почнам се од почеток, пак би почнал со Секиро.

Иначе да можев сега да бирам да почнам се од почеток, пак би почнал со Секиро
Ок, леџит ти е коментарот од таа гледна точка.
Ама по шо сакаш да се кладеме дека нема да пробаш воопшто Дарк Соулс :cool:

Знаејќи дека секој нов нареден дел нуди нешто повеќе - не верувам да остани со meh чувство преку цела франшиза во случај да почни со ДС1 и хипотетички да не го допри како што треба.
Чувството после Секиро би било исто, без разлика дали ти е прва или последна одиграна.
Само што после Секиро и Бладборн кога веќе имаш нови игри за играње сметам дека тешко би се вратил на игри кои реално не нудат ништо повеќе од последните извадени. Мотивацијата ќе му е на минимум :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom