Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш...

• Креатор на темата Креатор на темата BoZiCA
  • Време на започнување Време на започнување
имала шанса таја.. порано.. ја изгубила.. незнаела да цени шо има во раце... изгубила.. епа сеа имат некоја друга шо си ме сакат и ме ценит и јас ја ценам.. и колку и да сака да разбуди емоции.. боли тоа што ме оставила и сл. така да .. ;)

Никогаш не би се вратила со некој од минатото.
Тоа било и поминало...Штом сме прекинале значи имало причина и ако би му простила како би знаела дека нема тоа пак да се случи... :nesum:

Имал некој толку голема моќ да се врати од минатото и повторно да Ви го земе здивот?
Што е тоа што ги прави неодоливи ваквите фаци,неможноста да ги контролираме или можноста да не испуцаат кога сакаат од својот живот?:)

се ставам у позиција на новиот дечко и знаејќи се себе си ,можам да кажам дека, мрзам личности кои се палат на можноста да бидат испуцани...уствари не мрзам, него поише ми доаѓаат како мифки кои заслужуваат да бидат третирани као ѓубриња...замисли да те одјебе некоја што си и дал шанса да биде дел од твојот свет, ја сакаш и за која би го превртел светот наопачки, ради некој бивш дечко кој не ја ебавал ни 2 посто па одкога ја изгубил сватил дека треба да му се врати...уууууууу...би се осетил као најголемиот клошар на свет...као гнида
..а доколку мене ми се вратат чувства за некоја бивша тоа ќе биде возможно или ако немам фатено нова девојка(што значи не сум ја преболил уште старата)...или пак идам со некоја нова девојка ама необавезно и двајцата знаеме дека нема ништо сериозно

Тоа си во право дека чувствата се посилни од разумот, но ете да речеме не си со новиот тип сешуте во врска,туку нешто пред врска и повторно тој пат би го избрале?

Знам вака на форум сите ќе кажат, нема враќање во минатото, така велев и јас, ама друг е муабетот на живо, кога ќе ти се деси тебе и кога ќе ти се вратат сите емоции...
imas pravo za ova bozica se soglasuvam so tebe za ova site sme jaki na zbor ali vi stvarnost e drugo ednostavno ne mozes da se vozdrzis jas sum vo edna takva slicna situacija kade sto iako nesme oficialno zaedno nie koa ke se vidime nemozeme da se vozdzime ednostavno postojat uste emociite i toa e toa :toe:

Тоа си во право дека чувствата се посилни од разумот, но ете да речеме не си со новиот тип сешуте во врска,туку нешто пред врска и повторно тој пат би го избрале?

Знам вака на форум сите ќе кажат, нема враќање во минатото, така велев и јас, ама друг е муабетот на живо, кога ќе ти се деси тебе и кога ќе ти се вратат сите емоции...

штом мистериозниот мистер Х успеал да ги разбуди моите емоции тогаш тоа значи дека тој за мене не претставува минато...не можам за некого да кажам дека е дел од минатото а кога ќе го видам се е исто како да не поминало извесно време...тоа значи дека сум се залажувала дека оној новиот успеал да ги избрише сите чувства за мистер Х "од минатото"...и зошто да не се обидам со него? зошто оној од минатото не би можел да биде и мојата иднина? :) никој не ми гарантира дека тој новосвртениот лист ќе биде поубав...јас мислам дека во овој случај ќе го следам срцето...
:toe:

шанси за такво нешто нема само доколку навистина сме расчистиле се во врска со бившиот...а штом избацуваме вакви изјави тоа значи дека сеуште се присутни чувствата за бившиот (или за било кого од минатото):smir:
nema da napravime vise nisto ako stvarno sme se resile da go izbriseme od sekavanje, ali se dodeka postojat i mali emocii nemo ze da se .garantira deka nema niso da bide.

Често зборувам од инает: НЕ,нема да се вратам,таа личност ми премногу згреши,си поигра со моите чувства,а кога ќе го видам ќе се стаписам во место и светот ми се превртува,А СУМ СО ДРУГ И ГО САКАМ?! некои прашања....не заслужуваат одговор :nesum:

Секако дека чувствата не се губат така лесно, но бившите не за џабе ја носат таа титула. Како што се, така треба да останат.
Не вреди да го напуштиш новиот дечко, саканиот со кој ти оди како под конец за некој кој претходно те повредил. Не можеш да порекнуваш дека не постои страв во тебе дека повторно ќе те повреди. Тој мистер Х не може да манипулира со ничии чувства ако не му се дозволи.

абе остајте го минатото ..оставете го таму каде што припаџа..затоа и сите психолози викаат да не се отпочнува врска кога е пресно вашето скарување затоа што се се слушило како да било вчера...а верувајте дека тој што незнаел да те цени оп по едно време научил....хахахаха значи станува збор за слабак...оставете го..

Многу е лошо кога минатото ти е присутно и во сегашноста и едноставно од тоа неможеш да избегаш. Господин икс или како го нарекувате ќе има место во моето срце се додека не дојде Господин ипсилон и не да замени, туку да се отпочне нов живот без икс. Не е работава да се замени, зашто со тоа ништо не се прави. Додека се двоумиш дали да се продолжи со стариот, новиот ќе отиде, а неможеш да седиш на 2 столчиња подолго време. Обично Господин икс се враќа кога ќе сфати дека некој седи на неговото место само за да го измава и пак го снемува.

I pokraj toa sto se uste me moli da se vratam starata moja ljubov,nema da se vratam posto toa e stara minata ljubov,stom e minata i pominal sjajot koj voopsto ne bil vistinski ocigledno,taka vo sekoj slucaj jas bi za novo :smir::pipi:

денеска ја прашав мојата најверна другарка која го сакаше својот таканаречен принц кој има женска односно беше зафатен и сега еден што и се пушта за кој таа би се одлучила и таа рече секако дека за овој кој ми нуди многу повеќе од стариот кој е зафатен и кој неме ценеше...:kesa:

Да лесно е за девојката која не можам да ја заборавам и која ми остави белег на срцето лесно и е на нејзе секогаш ќе сум нејзин,но за мене е тешко :tapp:

Камо да можев да ја заборавам и да ме боли стојко!Ама еве по една година уште неможам да продолжам,а таа знам дека кога и да посака ке ми се врати.А јас останвам само да чекам понекогаш да му текни кој ја сака со цело срце!!!!

ТЕШКО МЕНЕ!!!!:tapp:

Секогаш сум му простувала зашто сум наивна,секогаш ми се врака кога ке посака,лесно му е нему,ич к*р не го боли.Но сега и да посака да ми се врати нема да го примам.Помина тоа време,доволно шанси имаше,сите ги искористи.Не сум повеке златна резерва.Ни партал најден на патот за да ме метлее како што сака тој.Само цврсто.Не дозволувајте да си поигрува со вас.Знам дека е тешко но животот продолжува понатамо со или без него/неа.

Сега со овој разум хахаха ќе кажам дека нема шанси да си ја расипам врската со новиот дечко ради старата љубов. Ама сега така размислувам,трезно да речеме хахаха. А да дојде до тоа... знам дека ќе ја одберам погрешната опција... како и секогаш што правам... :pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom