Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш...

• Креатор на темата Креатор на темата BoZiCA
  • Време на започнување Време на започнување
B

BoZiCA

Гостин
Дали и кај вас важи она старото: Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш и во било кое време мене да ме оставиииш...

Или да ја појаснам ситуацијата: Почнувате нов живот, наоѓате нов дечко, се супер ви иде, мислите дека штотуку го заборавивте господинот од минатотото, се е топ, и оддеднаш се враќа мистериозниот мистер X и вие не се препознавате, едноставно со само една средба успева да ги разбуди сите ваши емоции што до само пред 1 мин. мислевте дека некој друг ги избришал... И сеа кој е подобриот пат? Да и се вратиш на старата љубов , на господинот што те моли и ветува вистинска љубов или да не ризикуваш и да продолжиш да си го пишуваш новосвртениот лист? Што мислите? Ви се има случено или...?

Дали имате и вие некоја личност која секогаш ќе ја сакате и би и се вратиле без збор? кој е вашиот избор?

Прво и основно, доколку ми се случило тоа значи дека се уште имам чувства за дотичната личност. Но, доколку ми е убаво со новата личност покрај мене, нема да ја прекинам врската од причина што дотичната особа претставува дел од моето минато, а јас како личност не сакам да се навраќам во минатото + штом сме ја прекинале врската значи нешто не штимало, не било како што треба. Значи повторно има шанси да се изгорам ако започнам врска со него.

Абе лесно е да се каже дека штом сум ја прекинала врската со претходниот нема шанси пак да се вратам. Ретко кој си останува на ставот. Чувствата се посилни од разумот. Се си зависи од тоа дали вреди да се вратиш назад или пак да си продолжиш напред со гордо крената глава.Затоа треба да се размисли двапати пред да прекинеш и пред да започнеш нешто.

Според логиката на нештата би останала со оној со кој сум сега ат д момент :) но како што сите ние си знаеме дека не е сеедно ќе си премолчам и ќе навратам на темава кога ќе ми се деси и то :)

Абе лесно е да се каже дека штом сум ја прекинала врската со претходниот нема шанси пак да се вратам. Ретко кој си останува на ставот. Чувствата се посилни од разумот. Се си зависи од тоа дали вреди да се вратиш назад или пак да си продолжиш напред со гордо крената глава.Затоа треба да се размисли двапати пред да прекинеш и пред да започнеш нешто.

Тоа си во право дека чувствата се посилни од разумот, но ете да речеме не си со новиот тип сешуте во врска,туку нешто пред врска и повторно тој пат би го избрале?

Знам вака на форум сите ќе кажат, нема враќање во минатото, така велев и јас, ама друг е муабетот на живо, кога ќе ти се деси тебе и кога ќе ти се вратат сите емоции...

Јас лично никогаш, ама никогаш не влегувам во нова врска, доколку претходно целосно не сум завршила со претходната. Нема поглупо нешто од тоа да лекуваш рани со тоа што ќе улеташ во нова врска, а пак скраја да е во авантури. Едно, не е фер кон новиот, бидејќи станува жртва без да знае, а друго, можам само да се залажувам себе си, а тоа не води никаде освен во уште поголеми тртушки.
Мене ми треба да си одболувам, да си одживеам, да си простам и да му простам, едноставно да си расчистам сама со себе, без разлика колку време ќе ми е потребно. И кога ќе почувствувам дека е време за напред, тргнувам и не се вртам назад, кој сака нека биде, тој е минато и таму ќе си остане засекогаш.

И не ми се избацувајте со изјави од типот .... да, ама чувствата не се контролираат, никогаш не знаеш, срцето е појако од разумот, може да те здрма..... пошто нема шанси за такво нешто. Кога ќе си расчистиш самиот со себе во врска со бившиот, тоа се познава и препознава, во главата, во срцето и во стомакот. Така што не верувам во такви изјави. Ако вие сакате да седите на две столици, јас не сакам и нема да седам.

штом мистериозниот мистер Х успеал да ги разбуди моите емоции тогаш тоа значи дека тој за мене не претставува минато...не можам за некого да кажам дека е дел од минатото а кога ќе го видам се е исто како да не поминало извесно време...тоа значи дека сум се залажувала дека оној новиот успеал да ги избрише сите чувства за мистер Х "од минатото"...и зошто да не се обидам со него? зошто оној од минатото не би можел да биде и мојата иднина? :) никој не ми гарантира дека тој новосвртениот лист ќе биде поубав...јас мислам дека во овој случај ќе го следам срцето...
:toe:

И не ми се избацувајте со изјави од типот .... да, ама чувствата не се контролираат, никогаш не знаеш, срцето е појако од разумот, може да те здрма..... пошто нема шанси за такво нешто. Кога ќе си расчистиш самиот со себе во врска со бившиот, тоа се познава и препознава, во главата, во срцето и во стомакот. Така што не верувам во такви изјави. Ако вие сакате да седите на две столици, јас не сакам и нема да седам.

шанси за такво нешто нема само доколку навистина сме расчистиле се во врска со бившиот...а штом избацуваме вакви изјави тоа значи дека сеуште се присутни чувствата за бившиот (или за било кого од минатото):smir:

Дали и кај вас важи она старото: Лесно ти е тебе, секогаш можеш да ми се вратиш и во било кое време мене да ме оставиииш...

Или да ја појаснам ситуацијата: Почнувате нов живот, наоѓате нов дечко, се супер ви иде, мислите дека штотуку го заборавивте господинот од минатотото, се е топ, и оддеднаш се враќа мистериозниот мистер X и вие не се препознавате, едноставно со само една средба успева да ги разбуди сите ваши емоции што до само пред 1 мин. мислевте дека некој друг ги избришал... И сеа кој е подобриот пат? Да и се вратиш на старата љубов , на господинот што те моли и ветува вистинска љубов или да не ризикуваш и да продолжиш да си го пишуваш новосвртениот лист? Што мислите? Ви се има случено или...?

Дали имате и вие некоја личност која секогаш ќе ја сакате и би и се вратиле без збор? кој е вашиот избор?
ako si sakala nekogas vistinski nekoj,sekojpat koga ke go vidis toj covek, ke se javat bar minimalni custva.no toa ne e pricina da ja otfrlis srekata so nekoj so koj si srekna sega,bez razlika sto na gospodin minato mu teknalo deka mu falis:uvo: :nenene: :nenene:

Ke si raskinam fino i posteno so noviot,za da si gi sredam mislite,cuvstvata i ostalo,ne se vrakjam na stariot,niedno vetuvanje ne e tolku silno kolku luznata od minatoto,nemoze da se smeni preku nok...Ne bi mozela da prodolzam vrskata so noviot zatoa sto nesto cuvstvuvam kon toj od minatoto,ke ziveam u dilemi i frustracii...

и покрај големото разочарување во моментов постои таква личност.

Во секој случај не е сигурно дека ако утре фатам девојка дека 100% би и се вратил, можеби со новата девојка ќе ми биде многу подобро, повеќе ќе ме исполнува и ќе биде подобра замена. :)

шанси за такво нешто нема само доколку навистина сме расчистиле се во врска со бившиот...а штом избацуваме вакви изјави тоа значи дека сеуште се присутни чувствата за бившиот (или за било кого од минатото):smir:

ОК Тендер, изгледа ти подобро од мене знаеш што носам во главата и што чувствувам во срцето. :)

Многу се нервирам кога не ме читаат убаво, а толку јасно се изразувам.
Никаде не напишав дека чувствата исчезнуваат, сум го сакала и ќе го сакам за секогаш. Но, тоа нема да бидат истите чувства од она време кога горела љубовта, туку се чувства на помирување, на смиреност, на баланс, на прифаќање и одлука дека заедничка иднина нема и никогаш нема да има. Тоа е оној момент кога нема повеќе бес, лутина, раздразнетост, сожалување, тага, тогаш кога сите овие тешки чувства ќе исчезнат.

Доколку била во прашање вистинска љубов, тогаш можеш и си способен (пред да продолжиш напред) искрено и од срце да му ја посакаш на другиот целата среќа на овој свет. И во тој случај нема повторување на минатото. Си расчистил во себе, во срцето и во главата, и тоа се препознава.

и покрај големото разочарување во моментов постои таква личност.

Во секој случај не е сигурно дека ако утре фатам девојка дека 100% би и се вратил, можеби со новата девојка ќе ми биде многу подобро, повеќе ќе ме исполнува и ќе биде подобра замена. :)
Нема. Знаеш зошто? Зошто се додека мислиш дека новата девојка ќе ти биде замена за старата, значи не е тоа тоа.:)
Не сум била во ваква ситуација досега, не верувам ни дека некогаш ќе бидам, бидејќи секогаш претходно расчистувам со чувства за да можам да продолжам, инаку не би чувствувала „лезет“ во новата врска. Да појаснам-не би влегла во нова врска со надеж дека ќе ја преболам старата љубов, не е фер.
Значи-и да се врати некој бивш, не би му обрнала внимание, туку без двоумење би се посветила на врската.

Neznam ja koga ke go vidam mister X se gubam, ama toa bese porano, sekogas znaev deka mozam da mu se vratam, go sakav kako sebe si i se toa, ama nikogas ne bev so nego vo vrska. Tesko e, ama zivotot e roman! Mozebi trebase da bidam so nego ili ne, nikogas nemzam da bidam sigurna, mi bese se na svetot, bese moj najdobar drugar ama takvi bea okolnostite i koga bev so drug decko i koga ke go videv mi se idese da izbegam so nego, ama ne razumot preovladuvase. Mnogu e glupa taa situacija.
Nemojte da mislite deka vlegov vo vrska sakajki go nego, ja pokasno go svativ toa, ama zavrseno e se toa veke.

ОК Тендер, изгледа ти подобро од мене знаеш што носам во главата и што чувствувам во срцето. :)

Многу се нервирам кога не ме читаат убаво, а толку јасно се изразувам.
Никаде не напишав дека чувствата исчезнуваат, сум го сакала и ќе го сакам за секогаш. Но, тоа нема да бидат истите чувства од она време кога горела љубовта, туку се чувства на помирување, на смиреност, на баланс, на прифаќање и одлука дека заедничка иднина нема и никогаш нема да има. Тоа е оној момент кога нема повеќе бес, лутина, раздразнетост, сожалување, тага, тогаш кога сите овие тешки чувства ќе исчезнат.

Доколку била во прашање вистинска љубов, тогаш можеш и си способен (пред да продолжиш напред) искрено и од срце да му ја посакаш на другиот целата среќа на овој свет. И во тој случај нема повторување на минатото. Си расчистил во себе, во срцето и во главата, и тоа се препознава.

се согласувам со тоа што го напиша...но сепак, има разни случаеви нели..едно е да ти се врати оној од минатото кога ти веќе си се помирила, смирила...а за тоа е потребно (според мене) долго време и доста добра причина за да се помириш со таквата судбина и да продолжиш напред без да се свртиш назад...а сосема друго е да ти се врати кога тие чувства на бес и лутина се сеуште присутни и сеуште не си помирена зашто знаеш дека може да има заедничка иднина, зашто не гледаш причина да не ви успее врската доколку се обидете...зашто во тебе потајно ја негуваш надежта дека еден ден ќе ти се врати...и на крајот ти се враќа :) и сега...зошто да го игнорирам кога сум свесна дека го сакам а и тој ми вели дека ме сака...:toe:

Прво, зависи од врската шо сум ја имала претходно со мистер Х..Дали ми било убо и тако даље..Иначе сум била во таква слична ситуација, кога сум фатила нов дечко, а овој стариот иди и ми се колни дека ќе ме сака, дека се ќе се смени и сл. И, ништо..останав со новиот дечко, оти знам дека АКО се смирам со мистер Х, нема ништо да биди исто..Ај да те видам лижи на плукнатото..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom