Коронавирус - психичка пандемија

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Naidov na nogu intersen tekst. Poto nema opcija za share samo ke go kopiram:

Dosao sam kao glasnik,
Da vas zaustavim! Da vas opametim, da vam probudim svijest. Požari vas nisu zaustavili, poplave vas nisu zaustavile, zemljotresi vas nisu zaustavili! Zivjeli ste brzo, takmicili ste se u svemu! U novcu, u poslu, u velicini kuca, dubini djepa, ljepoti, modi, oholosti, a srca su vam se polako ledila! Zaboravili ste kako zvuci cvrkut ptica, zaboravili ste na zvuk žubora rijeke, na svoje najmilije, na bogatstvo porodice i zdravlja. Nista vas nije moglo zaustaviti!
Cujete li sada kako tišina progovara? Cujete li cvrkut ptica na pustim ulicama gradova. Pogledajte u nebo, avioni ne lete, ali cete vidjeti zvijezde, vidjet cete beskrajno cisto nebo koje nam jasno salje poruku. Naucit cete sta znaci kada tisina progovori. Otvorit cete vec odavno zatvorene oci, dok pusto gledate kroz prozore vasih skupocjenih apartmana. Pozeljet cete udahnuti ljepotu ove tisine, bez silnih zvukova automobila, pomahnitalih ljudi koji kao bez glave trce da obave u danu sve obaveze a nikog osim sebe ne vide, brzine zivota, zivota brze hrane, tehnologije...Nemojte se bojati, ja vam nisam neprijatelj, tu sam da vas upozorim, da prebrzo zivite, da ste odgovorni za polako nestajanje i smrt planete, ne, nisam to ja-to ste vi. Sve je u vasim rukama. Imate li sada vremena, kada ste zatvoreni u svojim kucama da pogledate u nebo i shvatite da ima neko gore iznad ko vas posmatra? Imate li vremena da probudite svijest razmisljajuci zatvoreni u 4 zida dok gledate kako vas sunce poziva vani a vi ste zarobljeni u ovoj agoniji? Koliko ste puta pomislili na vaznost zdravlja, i u cemu se krije pravo bogatstvo? Koliko puta ste pomislili na najgori moguci scenario? Strah je sada u vama... Panika! Cijeli svijet je u panici a do prije nekoliko dana ste trcali po prepunim shoping centrima, a sada je sve pusto... Ne vidite me!
A tu sam! Iza svakog ugla planete, posmatram vas i cekam... Cekam svoj trenutak odlaska onoga trena kada budem siguran da ste naucili lekciju.
Preubavo:)(y)..ova e cista vistina i da se nadevame deka covestvoto ke ja nauci lekcijata.

Мило ми е што си психички добар..ти посакувам брзо, најбрзо оздравување:)(y)
Температура имаше ли и колку време ти траеа болките во грло, ти олеснува ли нешто употребата на лекарствата што ти ги даваа?
температура да,болка во вратот и плеќите.
Па да,АCC long,многу ми олесна,со тегоби во градите.Плус и прскав и Мираместин у грло,тоа е нешто ко антисептик,и по таблетка Лизобакт од Босналек го има и кај нас и Арбидол и Ибпобруфен.
Автоматски споено мислење:

Да немаше прогласено пандемија,немаше ни да ме хоспитализираат,така ми рекоа.. туку следат протоколи од СЗО

Toa e бидејќи протоколите и концептот за протокол е ancient chinese secret и illuminati confirmed за нас.
У кратки црти, кај свеста и одговорноста, особено кога процедури се засегнати се на многу ниско ниво.
Лично, ја обвинвуам злоупотребата на трева и сите доволно несовесни да ја употебуваат, произведуваат и промовираат, целосно игнорантски кон нејзените регресвно предизвикувачки особни...

Toa e бидејќи протоколите и концептот за протокол е ancient chinese secret и illuminati confirmed за нас.
У кратки црти, кај свеста и одговорноста, особено кога процедури се засегнати се на многу ниско ниво.
Лично, ја обвинвуам злоупотребата на трева и сите доволно несовесни да ја употебуваат, произведуваат и промовираат, целосно игнорантски кон нејзените регресвно предизвикувачки особни...
Употреба на трева во ситуација кога остануваш без работа, без егзистенција, кога фирми ставаат клуч на врата, кога нема кој да ти чува дете а работодавецот не го боли уво, кога не ти продолжуваат договор, кога ти намалуваат плата, кога гледаш како пикот секојдневно расте е еден тотално глуп совет, далеку од хумор на почитуваниот @Bafra :mad:

Preubavo:)(y)..ova e cista vistina i da se nadevame deka covestvoto ke ja nauci lekcijata.
Ocigledno ne ja uci. Ke treba vreme covestvoto da se probudi, a se plasam deka prirodata ke sprovedi uste porigorozni merki. Domasnata izolacija ne pomaga. Saka izolacija vo priroda. Ama da se bide stvarno vo kontakt so prirpodata. Ne samo fizicki kontakt prosleden so skari, alkohol i muzika. Taka psihicki sme vo kafana. Zal ovaa izolacija rezultira samo so psihicka pandemija.

Последно уредено:
Употреба на трева во ситуација кога остануваш без работа, без егзистенција, кога фирми ставаат клуч на врата, кога нема кој да ти чува дете а работодавецот не го боли уво, кога не ти продолжуваат договор, кога ти намалуваат плата, кога гледаш како пикот секојдневно расте е еден тотално глуп совет, далеку од хумор на почитуваниот @Bafra :mad:

Значи прво беше вака:
- самите кажувате дека сте под преголем стрес
- кажувате дека нема никакви конкретни информации врска невидливиот вирус (кој,како,зашто,лек,последици), што уште повеќе ви предизвикува немир/стрес/страв
- почнува се поголем страв да ви се јавува и очекувате голем % на смртност
- население, млади, фамилии со дечиња, почнува да сфаќа дека економски длабоко заглавуваат и дека не ќе можат ни ратите од кредитот да ги отплатат, а камоли за други работи, па уште поголем стрес
- самите кажувате, ништо од вас не зависи, дека сте немоќни, па уште повеќе паничите автоматски зголемен стрес.
- секое медицинско малку повеќе што има прочитано, го спомнува стресот како причинител за разни здраствени проблеми.
- откако ќе завршат глупостиве со короната, а власта не ја злоупотреби моќта и продолжи со тотална контрола на населението, тогаш на цела држава како резултат на стресот, во првичен период, стомачни проблеми, а на подолг рок и тешките дијагнози ќе се зголемат.
Исто како по распадот на СФРЈ.
Има и видеа од доктори/ки кои високо котираат во светската медицинска фела кои објаснуваат како стресот негативно влијае врз здравјето, ама нема потреба да го споделувам, оти сепак сум глуп, читал/ недочитал и сл.

Интересна работа, неколку години се што пренесувам од светски докажани аналитичари, се остварува, а пак јас сум тој глупиот :toe:.

Само да напоменеме дека и во време на Сталин/Ленин, Хитлер, Тито, мнозинството исто мислеле како наведените, за после да ни е јасно дека ептен слабо стоеле со разумот и последиците од нивните размислувања и сфаќања.

Е сега драга кајганџике дај ти некој паметен совет, не ме слушајте мене, јас сум докажано глуп и фолијаш.

@Don Huan постот твој баш и не одговара на ситуацијава, бидејќи тоа се однесува доколку сам доброволно го прифатиш. Во моментов ништо не е на доброволна база, присилно е ова затварање и мирување. Народ е под негативен набој.

Да се надеваме дека како и претходните исти режирани кризи со САРС, H5N1 кратко ќе трае ова.
Би требало да е припрема за идните фази на системот, кој по секоја цена, сака да ја задржи моќта врз високо интелектуално и свесно население (нели сега сме многу поцивилизирани за разлика од оние пред 200г). Затоа и ги подржувам акциите на системов. :cool:

Значи прво беше вака:
- самите кажувате дека сте под преголем стрес
- кажувате дека нема никакви конкретни информации врска невидливиот вирус (кој,како,зашто,лек,последици), што уште повеќе ви предизвикува немир/стрес/страв
- почнува се поголем страв да ви се јавува и очекувате голем % на смртност
- население, млади, фамилии со дечиња, почнува да сфаќа дека економски длабоко заглавуваат и дека не ќе можат ни ратите од кредитот да ги отплатат, а камоли за други работи, па уште поголем стрес
- самите кажувате, ништо од вас не зависи, дека сте немоќни, па уште повеќе паничите автоматски зголемен стрес.
- секое медицинско малку повеќе што има прочитано, го спомнува стресот како причинител за разни здраствени проблеми.
- откако ќе завршат глупостиве со короната, а власта не ја злоупотреби моќта и продолжи со тотална контрола на населението, тогаш на цела држава како резултат на стресот, во првичен период, стомачни проблеми, а на подолг рок и тешките дијагнози ќе се зголемат.
Исто како по распадот на СФРЈ.
Има и видеа од доктори/ки кои високо котираат во светската медицинска фела кои објаснуваат како стресот негативно влијае врз здравјето, ама нема потреба да го споделувам, оти сепак сум глуп, читал/ недочитал и сл.

Интересна работа, неколку години се што пренесувам од светски докажани аналитичари, се остварува, а пак јас сум тој глупиот :toe:.

Само да напоменеме дека и во време на Сталин/Ленин, Хитлер, Тито, мнозинството исто мислеле како наведените, за после да ни е јасно дека ептен слабо стоеле со разумот и последиците од нивните размислувања и сфаќања.

Е сега драга кајганџике дај ти некој паметен совет, не ме слушајте мене, јас сум докажано глуп и фолијаш.

@Don Huan постот твој баш и не одговара на ситуацијава, бидејќи тоа се однесува доколку сам доброволно го прифатиш. Во моментов ништо не е на доброволна база, присилно е ова затварање и мирување. Народ е под негативен набој.

Да се надеваме дека како и претходните исти режирани кризи со САРС, H5N1 кратко ќе трае ова.
Би требало да е припрема за идните фази на системот, кој по секоја цена, сака да ја задржи моќта врз високо интелектуално и свесно население (нели сега сме многу поцивилизирани за разлика од оние пред 200г). Затоа и ги подржувам акциите на системов. :cool:
Индијанци, африканци и индијци пред колонизација: шшшшт чоече, подај тоа травата, не биди под стрес чоече, дај да испушиме една ќе те отпушти.
Видовме како тоа испадна..
Чоече те молам. Беше прашање на време,а не ако со ова вирусот. Некако мора овие шупаци да пунат џебови.
Зарем не беше очигледно дека манипулираат со ванилата и чоколадото? Чекаа да се намали производство за да може да го продаваат како комодитет по изгор скупа цена.

Индијанци, африканци и индијци пред колонизација: шшшшт чоече, подај тоа травата, не биди под стрес чоече, дај да испушиме една ќе те отпушти.
Видовме како тоа испадна..
Чоече те молам. Беше прашање на време,а не ако со ова вирусот. Некако мора овие шупаци да пунат џебови.

Јасно де, кажав дека сум си глуп иако во реалност тоа се остварува, туку ти високо интелектуално суштество ме интересира како се справуваш.... Уствари прочитав, нема што многу интелектуален пристап "чоече" како ли само ти текна "чоече":aplauz:

Убаво кажал принцот Филип, ако може да бира, би се вратил како вирус на планетава и би потаманил едно 70% од население. Ја би додал дека е голем %, нека е 60%.

Јасно де, кажав дека сум си глуп иако во реалност тоа се остварува, туку ти високо интелектуално суштество ме интересира како се справуваш.... Уствари прочитав, нема што многу интелектуален пристап "чоече" како ли само ти текна "чоече":aplauz:

Убаво кажал принцот Филип, ако може да бира, би се вратил како вирус на планетава и би потаманил едно 70% од население. Ја би додал дека е голем %, нека е 60%.
Интелектуален пристап е дека фармацевстките компании ќе имаат огромен профит и придобивки од вакви ситуации.
Они гарант имаат решение на проблемот, само чекаат доволно голем број заболени за да можат да добијат максимален профит од нивните производи т.е.
да добијат максимум по цена и по број.
Тоа се вика оптимизирање на профит по инфлација, амортизација и потреба.
Згора на тоа, се ќе биде екстра поскапо поради дефицитет што е создаден, што исто така им пуни џебови.

Интелектуален пристап е дека фармацевстките компании ќе имаат огромен профит и придобивки од вакви ситуации.
Они гарант имаат решение на проблемот, само чекаат доволно голем број заболени за да можат да добијат максимален профит од нивните производи т.е.
да добијат максимум по цена и по број.
Тоа се вика оптимизирање на профит по инфлација, амортизација и потреба.
Згора на тоа, се ќе биде екстра поскапо поради дефицитет што е создаден, што исто така им пуни џебови.

Не знам зашто интелектуалната каста на форумов, секогаш кога ќе ги прашам нешто, нивно мислење за конкретна работа одма фаќаат офф топик. :toe:
Држи се темава, а таа е психата, не е профитот, имаш друга тема за тоа, во форумот Економија. Освен ако сакаш да кажеш дека не треба народ да паничи, бидејќи лекот е спремен, само се чека доволно да се заразат (успат и починат)

Ова што го напиша, дека фармацијата го има лекот според многумина влегува во теории на заговор, а јас секако не се согласувам со тебе, бидејќи истото го збореле и во време на САРС и H5N1. Ако провериш, сеуште немаат лек за тие, а камоли за ова.
Е сега, можеби лек нема, ама ќе извадат нешто трето како решение.

Бидејќи ако стравот не е врежан во сечија глава, пропаѓа карантинот. Луѓе што не се плашат, стануваат непромислени.
И тоа е општо. Тој кежуел пристап на ситуација е целосно погрешен. Затоа многу од тие адреналински зависници и тн daredevils идат во ран гроб.

значи ја што не гледам нон стоп вести, и што не ја читам темата за корона каде што пишуваат 24/7 сум адреналински зависник и непромислен?

@pozdrav eden topol aj da te utesam imase edna makedonska prikazka -KAKO ZA SITE TAKA I ZA TEBE EKIME -sedi doma drzi karantin ostaj na sluzbite da zavrsat rabota inaku licno ne se plasam naprotiv me iritiraat ,ova ona prezemaat da bese juga ke bese drugo ,jasno e negrupiranje e prva merka za zastita a ulicite se polni abe svikaj tamu ,poveke luge,ima luge dobrovolno se prijavuvaat tie IMAME KAPACITET ,imame topki kantarovi samo na granicite na 200 metra vo rov i po ulicite na 200 metra patroli ,i sedi doma spasi zivot , telefonite vo raka i sekoe grupiranje prijava ,ama za toa treba da se ima poveke luge ukluci rezerven sostav pokrij sekoj agol spij mirno

Не знам зашто интелектуалната каста на форумов, секогаш кога ќе ги прашам нешто, нивно мислење за конкретна работа одма фаќаат офф топик. :toe:
Држи се темава, а таа е психата, не е профитот, имаш друга тема за тоа, во форумот Економија. Освен ако сакаш да кажеш дека не треба народ да паничи, бидејќи лекот е спремен, само се чека доволно да се заразат (успат и починат)

Ова што го напиша, дека фармацијата го има лекот според многумина влегува во теории на заговор, а јас секако не се согласувам со тебе, бидејќи истото го збореле и во време на САРС и H5N1. Ако провериш, сеуште немаат лек за тие, а камоли за ова.
Ja го имав H5N1. Tука може да ми се фатиш. Гарант извадија пари од тоа тами-флу то....
Гарант извадија пари од секоја последователна вакцинација од грип.
Автоматски споено мислење:

Дополнително може да ми се фатиш оти сарс комерцијално е непрофитабилен- преголема смртност-мала шанса за ширење.
Смртноста е неопходна да сее страв, но многу висока прави да не може да продаваат вакцини и лекови-т.е. да ја молзат кравата...
Не може да продаваш производ ако нема муштерии.

Така е Калимеро.
Баш се радувам што вакви ликови како тебе ќе имаат уште поголема моќ и авторитет да ги контролираат нашите животи и како докажани интелектуалци да не водите по патот.
Мислам на "пато за цело село", за мераци е се што ни следи.
Како пополека и смирено ни го начукуваат...., нема да има ширење, нема да има ограничувања, нема да има забрани, нема да има одземање на правата итн итн.

Ja го имав H5N1. Tука може да ми се фатиш. Гарант извадија пари од тоа тами-флу то....
Гарант извадија пари од секоја последователна вакцинација од грип.

За што да ти се фатам.... Ти кажав имаш посебна тема во форумот економија, таму слободно ќе збориме за парите, а тука е за психата.

Туку ништо не одговори освен што се исмејуваше, ваљда нешто од нешто се разбираш за психа ова она, :toe:

Психата е дека луѓето што не се под стрес т.е. релаксираните стануваат глупи и шират и фаќаат зараза.
А да се стане глуп, веќе спомнав што е главен контрибутор
Ти ја смени темата баце, не ја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom