Значи прво беше вака:
- самите кажувате дека сте под преголем
стрес
- кажувате дека
нема никакви конкретни информации врска невидливиот вирус (кој,како,зашто,лек,последици), што уште повеќе ви предизвикува немир/
стрес/страв
- почнува се поголем
страв да ви се јавува и очекувате голем % на смртност
- население, млади, фамилии со дечиња, почнува да сфаќа дека економски длабоко заглавуваат и дека не ќе можат ни ратите од кредитот да ги отплатат, а камоли за други работи, па уште поголем
стрес
- самите кажувате, ништо од вас не зависи, дека сте немоќни, па уште повеќе паничите автоматски зголемен
стрес.
- секое медицинско малку повеќе што има прочитано, го спомнува
стресот како причинител за разни здраствени проблеми.
- откако ќе завршат
глупостиве со короната, а власта не ја злоупотреби моќта и продолжи со тотална контрола на населението, тогаш на цела држава како резултат на стресот, во првичен период,
стомачни проблеми, а на подолг рок и тешките дијагнози ќе се зголемат.
Исто како по распадот на СФРЈ.
Има и видеа од доктори/ки кои високо котираат во светската медицинска фела кои објаснуваат како стресот негативно влијае врз здравјето, ама нема потреба да го споделувам, оти сепак сум глуп, читал/ недочитал и сл.
Интересна работа, неколку години се што пренесувам од светски докажани аналитичари, се остварува, а пак јас сум тој глупиот

.
Само да напоменеме дека и во време на Сталин/Ленин, Хитлер, Тито,
мнозинството исто мислеле како наведените, за после да ни е јасно дека ептен слабо стоеле со разумот и последиците од нивните размислувања и сфаќања.
Е сега драга кајганџике дај ти некој паметен совет, не ме слушајте мене, јас сум докажано глуп и фолијаш.
@Don Huan постот твој баш и не одговара на ситуацијава, бидејќи тоа се однесува доколку сам доброволно го прифатиш. Во моментов ништо
не е на доброволна база, присилно е ова затварање и мирување. Народ е под негативен набој.
Да се надеваме дека како и претходните исти режирани кризи со САРС, H5N1 кратко ќе трае ова.
Би требало да е припрема за идните фази на системот, кој по
секоја цена, сака да ја задржи моќта врз високо интелектуално и свесно население (нели сега сме многу поцивилизирани за разлика од оние пред 200г). Затоа и ги подржувам акциите на системов.