D
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Moze link od tie izjavi?Ne znam dali najsoodvetno e tuka da iskomentiram, Ali imam custvo deka zaev e veke pusten niz voda duri I od negovite, denesnive izjavi na Crvenkoski I Maleski odat vo toj pravec.
https://expres.mk/maleski-smeta-deka-zaev-ne-vodi-kon-federacija-i-lazhe-za-edno-opshtestvo-za-site/Moze link od tie izjavi?
Ludite komunjari...em zlobni sekogaš pre izbori izigravaat patriotiКога ќе тресиш закони од ракав, ајде сега да видиме на која етничка заедница СДСМ ќе може да и угоди.
Од кол на кол, колот в'газ
![]()
СДСМ и ДУИ никако да се разберат за двојазичните табли
Oткако лидерот на СДСМ и поранешен премиер Зоран Заев призна дека е направена грешка во некои општини со поставувањето на двојазичните табли на некои подрачни единици на министeрствата, портпаролот на ДУИ Бујар Османи неколку пати реагираше на оваа изјава.www.mkd.mk
Јас гарантирам ако на местото на ЗЗ некако се најде БЦ, дека рејтингот на СДСМ ќе скокне за многу краток период. Има многу носталгичари од постарата генерација што сеуште им е синоним за СДСМ.Значи Муртињо вика дека не требало да има двојазични табли во Источна Македонија (по грешка биле поставени новите), требало само во оние места кадешто има 20% албанци... па ко така, тој закон е донесен во 2008 година, што кур гласавте во Собрание со европско знаменце, по брза постапка и без консултации со Венецијанската Комисија копита едни издрогирани?
Значи види колку го потценуваат народот, сега пред избори ќе зборат како таблите биле грешки во сите градови во Источна Македонија, а до пред 3-4 месеци скоро и да не ги слушаа препораките од Вен. Комисија. Истото го прават и со идентитетот и името на земјава, нонстоп преку социјалните мрежи велат "нашата земја" "нашата татковина" "нашиот мајчин јазик" итн... а сега пред избори ќе ми кажуваат како се оние македонци, говориме македонски јазик, шупичкуматерину.
Чим Денко Малевски и папата на СДС Црвенковски почнаа да се дистанцираат од ова партиско дувло, тогаш знаеме колку е часот. Несакам ни да замислам што ќе биде ако повторно се дочепкаат до власт морониве, овие се тотално изгубени во времето и просторот.
Јас гарантирам ако на местото на ЗЗ некако се најде БЦ, дека рејтингот на СДСМ ќе скокне за многу краток период. Има многу носталгичари од постарата генерација што сеуште им е синоним за СДСМ.
Добро, ова е прилично утопистичко сценарио и мислам дека нема да имаме рехабилитација на поминати политичари.
Мене многу ми е индикативна и збунувачка изјавата на ЗЗ за двојазични табли, нарочито по здружувањето со БЕСА. БЕСА имаа многу порадикални спорадични изјави и Бујар за нив на моменти звучеше light.
Опција 1: Се пазари со БЕСА за повеќе министерски места по цена на ублажување на законот за јазици (тешко веројатно)
Опција 2: Ги мести ВМРО со ДУИ да изгинат со законот за јазици и венецијанска комисија (господ знае што се имаат ветено)
Веројатно има многу комбинаторики ама ова потенцирањето на контролирање на двојазичност ми е прилично чудно.
Да не читаат коментари на Кајгана ова нивните ПР?
Избори се ближат, албански пениси се лижат![]()
Училиштата „Рајко Жинзифов“ и „Никола Вапцаров“ станаа „Исмаил Ќемали“ и „Имри Елези“
Основните училишта во Чаир: „Рајко Жинзифов“ и „Никола Вапцаров“ и официјално се со сменети имиња. Тие сега се викаат „Исмаил Ќемали“ и „Имри Елези“. Ова денеска го објави министерот за образование Арбр Адеми. - Откако ги потпишав потребните акти, конечно се реши прашањето со имињата на...sitel.com.mk