Собранието се распушти, избори на 12 април

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Туристичка агенција од ДИК заработи 450.000 евра за гласање на само 1.782 иселеници

а толку галама се крена за гласачите о Пустец...
Патем зошто гласачите од Пустец ( Тирана) не можеа да гласаат на тие избори а Диаспората од Приштина можеше ?????

На претстојните претседателски избори своето право на глас првпат го оствари и дијаспората. Критериумите за гласање ги исполнија Абу Даби, Белград, Берлин, Берн, Бон, Брисел, Будимпешта, Букурешт, Вашингтон, Венеција, Виена, Детроит, Загреб, Истанбул, Камбера, Копенхаген, Лондон, Љубљана, Мелбурн, Минхен, Њујорк, Осло, Отава, Париз, Прага, Приштина, Рим, Сараево, Стокхолм, Торонто, Хаг и Чикаго

Кога ќе тресиш закони од ракав, ајде сега да видиме на која етничка заедница СДСМ ќе може да и угоди.
Од кол на кол, колот в'газ

Кога ќе тресиш закони од ракав, ајде сега да видиме на која етничка заедница СДСМ ќе може да и угоди.
Од кол на кол, колот в'газ

Ludite komunjari...em zlobni sekogaš pre izbori izigravaat patrioti

Значи Муртињо вика дека не требало да има двојазични табли во Источна Македонија (по грешка биле поставени новите :facepalm: ), требало само во оние места кадешто има 20% албанци... па ко така, тој закон е донесен во 2008 година, што кур гласавте во Собрание со европско знаменце, по брза постапка и без консултации со Венецијанската Комисија копита едни издрогирани?
Значи види колку го потценуваат народот, сега пред избори ќе зборат како таблите биле грешки во сите градови во Источна Македонија, а до пред 3-4 месеци скоро и да не ги слушаа препораките од Вен. Комисија. Истото го прават и со идентитетот и името на земјава, нонстоп преку социјалните мрежи велат "нашата земја" "нашата татковина" "нашиот мајчин јазик" итн... а сега пред избори ќе ми кажуваат како се оние македонци, говориме македонски јазик, шупичкуматерину.

Чим Денко Малевски и папата на СДС Црвенковски почнаа да се дистанцираат од ова партиско дувло, тогаш знаеме колку е часот. Несакам ни да замислам што ќе биде ако повторно се дочепкаат до власт морониве, овие се тотално изгубени во времето и просторот.

А бе убаво ви велев да си направиме фино лепо ОМЛЕТ партија
О - бразовно
М- акедонска
Л- еД
Е - нциклопедија
Т -ака натака :vozbud:

Лилјана Поповска, Павле Трајанов, Ѕинго и компанија, ликови со 10 луѓе гласачи. Вода може да ни носат

Пример веќе ја гледам @bijons пицната пред камери, држи прес пред медиуми, како портпарол на ОМЛЕТ. :love:ПР тимот гарантирам ќе биде далеку подобар од Коста Петров :icon_mrgr:. Имаме искусни правници, економисти, доктори, а бе има да цвета. :pipi:

Значи Муртињо вика дека не требало да има двојазични табли во Источна Македонија (по грешка биле поставени новите :facepalm: ), требало само во оние места кадешто има 20% албанци... па ко така, тој закон е донесен во 2008 година, што кур гласавте во Собрание со европско знаменце, по брза постапка и без консултации со Венецијанската Комисија копита едни издрогирани?
Значи види колку го потценуваат народот, сега пред избори ќе зборат како таблите биле грешки во сите градови во Источна Македонија, а до пред 3-4 месеци скоро и да не ги слушаа препораките од Вен. Комисија. Истото го прават и со идентитетот и името на земјава, нонстоп преку социјалните мрежи велат "нашата земја" "нашата татковина" "нашиот мајчин јазик" итн... а сега пред избори ќе ми кажуваат како се оние македонци, говориме македонски јазик, шупичкуматерину.

Чим Денко Малевски и папата на СДС Црвенковски почнаа да се дистанцираат од ова партиско дувло, тогаш знаеме колку е часот. Несакам ни да замислам што ќе биде ако повторно се дочепкаат до власт морониве, овие се тотално изгубени во времето и просторот.
Јас гарантирам ако на местото на ЗЗ некако се најде БЦ, дека рејтингот на СДСМ ќе скокне за многу краток период. Има многу носталгичари од постарата генерација што сеуште им е синоним за СДСМ.
Добро, ова е прилично утопистичко сценарио и мислам дека нема да имаме рехабилитација на поминати политичари.
Мене многу ми е индикативна и збунувачка изјавата на ЗЗ за двојазични табли, нарочито по здружувањето со БЕСА. БЕСА имаа многу порадикални спорадични изјави и Бујар за нив на моменти звучеше light.
Опција 1: Се пазари со БЕСА за повеќе министерски места по цена на ублажување на законот за јазици (тешко веројатно)
Опција 2: Ги мести ВМРО со ДУИ да изгинат со законот за јазици и венецијанска комисија (господ знае што се имаат ветено)
Веројатно има многу комбинаторики ама ова потенцирањето на контролирање на двојазичност ми е прилично чудно.
Да не читаат коментари на Кајгана ова нивните ПР?

Јас гарантирам ако на местото на ЗЗ некако се најде БЦ, дека рејтингот на СДСМ ќе скокне за многу краток период. Има многу носталгичари од постарата генерација што сеуште им е синоним за СДСМ.
Добро, ова е прилично утопистичко сценарио и мислам дека нема да имаме рехабилитација на поминати политичари.
Мене многу ми е индикативна и збунувачка изјавата на ЗЗ за двојазични табли, нарочито по здружувањето со БЕСА. БЕСА имаа многу порадикални спорадични изјави и Бујар за нив на моменти звучеше light.
Опција 1: Се пазари со БЕСА за повеќе министерски места по цена на ублажување на законот за јазици (тешко веројатно)
Опција 2: Ги мести ВМРО со ДУИ да изгинат со законот за јазици и венецијанска комисија (господ знае што се имаат ветено)
Веројатно има многу комбинаторики ама ова потенцирањето на контролирање на двојазичност ми е прилично чудно.
Да не читаат коментари на Кајгана ова нивните ПР?

Не му ја мисли многу , наредена им е коалицијата. СДС-ДУИ-БЕСА. Празни маневри се ова за да можат наизменично да си го дигаат рејтинот. Делови од гласачкото тело на СДС (воглавно распеани скопјани и невладините секти) е незадоволно од ДУИ и ова џафкање на Заев ќе сакаат да го толкуваат дека нема да има веќе идење по газот на ДУИ.
Додека на ДУИ им требаат овие работи зошто племето што ги гласа сака вакви симболични гестови за обележување територија.

Погоди на крај кој ќе испуши, т.е дали таблите од школите ќе бидат отстранети.

Избори се ближат, албански пениси се лижат

Последно уредено:
Избори се ближат, албански пениси се лижат

До вчера ЗоЌи ЗаеБИ од петни жили скокаше како целата постапка била незаконска, арно ама неполни 24 часа подоцна се премисли. Сега се килави дека се било според закон.
Да живее едното општество за сите:oeoeoe:

Еххххх што ти прави таа власт. За власт се спремни да го јадат, макар и немиен :свиркам: (се однесува на сите)

Гласајте си вие пак. Немој да не сте излегле на гласање случајно. :гомце:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom