Australian Open 2020

Кој ќе го освои Australian Open 2020?

• Rafael Nadal

Гласови: 10 17,5%
  • Novak Djokovic

Гласови: 28 49,1%
  • Roger Federer

Гласови: 9 15,8%
  • Daniil Medvedev

Гласови: 1 1,8%
  • Dominic Thiem

Гласови: 4 7,0%
  • Stefanos Tsitsipas

Гласови: 4 7,0%
  • Alexander Zverev

Гласови: 1 1,8%
  • некој друг (наведете во коментар)

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    57
Статус
Затворена за нови мислења.
Како фан на Рафа баш ми е мило што отпадна Медведев (y) (y) (y)

Е сега ќе биде интересно со Ник..

Nekoj jak na zborovi, nekoj so reket, pozdrav i sve najbolje, i toa doma, pred tvoite.
Znam deka nik saka basket mnogu i ima ogromen respekt za kobi, ama ona mamba mentality druze na patiki, ti si sosem sprotivnoto od negoviot mentalitet, da imase upola od istiot momentalno ke bese i slem sampion.

Пред смртта на Коби (негде 10ина саати ваљда) Новак се отвори малкуцка за неговото пријателство со Коби :(

Поздрав до дечкото што му даваше поголема предност на Медведев
Каков меч со Кириос, ебате кловнот. Финале Рафа-Новак.

Ме разочара Медведев, барем од него очекував повеќе да направи турниров. Уште Зверев остана од вечниве таленти сите други испаднаа :ROFLMAO:

Ник покажа малку заби во четврти сет со брејкот на 5-4 ама си го исплеска Рафа во тај-брејк на крај

Sandgren od kaj iskacat vakvi igraci , polu mrtov Federer ne moze da go dobije mecot , 3 mec topaa

ne e zaebancija da spasis 7 mec topki na slem makar si igral i protiv poluamater.
neegooo sto se izdesi na 3-3 u tajbrejkot vo cetvrtiot set, koga razmenuvaa strani, sandgred dur idese nakaj stolceto bas pred da sedne koga naprai cekor edno od decava sto sobiraat topki u trcanje mu vleze u koleno, noga, i se sopna, potencijalno ovde mozese da ima mnogu seriozna povreda kaj nego narocito sto veke ima problemi so desnoto koleno mislam. Sreka tuka drugata noga bese u prasanje ali pak stanuvase zbor za jak udar i mozese da se desi situacija koja mislam deka nikad ne sme ja prosvedocile, povreda da igrac posle ball boy tackle.

Posle ova 6-3 naprai, imase 3 mec topki, cekase 2 servisa na federer, prviot mu bese i najgolema sansa, 19 razmeni, pickarski pristapi, zgresi, i posle toa choke moud On, za ovaa prilika ke zali dodeka e ziv.

p.s. federer ima i povreda na grbot, ocigledno, nesto go macese od vtor set pa nagore.

Ноле:Федерер 1.12 - 6.00
Ваква квота не е дадена мислам до сеа, ама тотално оправдана.
Не ме чуди и да се повлече Роџер уште пред мечов.

Печен е Рафа за пораз денеска, ама ај да видиме.
Ретко нестабилен на форхенд, и со Кирјос не беше нешто подобар, ама со ваква игра од основна нема што да се надева денес. Го уби од основна Тим у првиов сет.

Ах Рафа, Рафа...

:( :(

Уште една лесна титула за Новак, а воедно и враќање на првото место

Некст Џен хас арајвд изгледа со Саша-Тием 1/2 финалево :(

Многу тапа од Рафа денеска.. :(

Ах Рафа, Рафа...

:( :(

Уште една лесна титула за Новак, а воедно и враќање на првото место

Некст Џен хас арајвд изгледа со Саша-Тием 1/2 финалево :(

Многу тапа од Рафа денеска.. :(
Некст џен секоја година така изглеа со стигнувањето на Тим редовно до финале на Роланд.. Додека не земат некој слем, нека се изгубат.
Иначе Рафа хаос денес. Слем на Новак е ова уште кога го видов жребот јасно беше. А и независно од тоа, му лежи турниров јбг.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom