ABC напиша:
"Trusno podracje" mislish li na "politicka osnova" ili kolku taka da se napishe neshto bez vrska i bez predhodni informacii.Podracjeto e "se" samo ne trusno.Ne veruvam deka nekoj zapametil koga imalo poseriozen zemjotres tamu.Nemi svedoci za toa se i kukite napraveni od kamen i stari po 200 godini no sepak ne se cepnati iako se na dva sprata.Moram da napomenam deka tie kuki se napushteni i oti vo toj region momentalno ziveat samo 1-2 000 ziteli so prosecna starost od 70 godini.Znaci dojdeni se tamu za da umrat vo "rodniot kraj".Vo sekoj slucaj novite nuklearki se pravat da izdrzat i po 10 stepeni zemjotres znaci so "seizmicka izdrzlivost".A za toa deka politicarite i strancite ke go soberat kajmakot,mene i ne mi e tolku bitno.Najvazno vo ovie momenti e da zivne stopanstvoto i da imame energetska nezavisnost vo naredniot period.Onoj koj shto saka da zaraboti,sigurno toa nema da mu uspee so postojani protesti i zatvoranje na patishtata.Mozebi imash ideja kako da vrabotish 10 000 Makedonci samo ne ja kazuvash zatoa shto se plashish deka tvoite politicki protivnici ke se kitat so "lovoriki" za tvojata ideja.
ABC,
Ај! Ќе ти одговорам прво на работите околу темава па потоа ќе се обидам повторно да те вразумам, иако добивам впечаток дека ти имаш, односно ќе имаш, голема можност дебело да ќариш врз злата судбината на сите нас. Запамети, во најмала рака, за твојов случај,
ПАТОТ ДО ПЕКОЛОТ Е ПОПЛОЧЕН СО ДОБРИ НАМЕРИ!!!
Да одев со политичка конотација на нештата сите твои аргументи ќе паднеа во вода, верувај, особено ако си ја цениш слободата! Патем и постот ќе ми беше огромен. Можеш ли да си замислиш нашата држава да биде водена од интересите на некоја си корпорација и нејзиниот интерес за стекнување на се` поголем профит без да се осврне врз луѓето и нивните потреби?
Сакам да замислиш, скраја да е, мава некој земјотрес, каков што стручњаците по тематикава велат дека ќе мавне кај нас од над 8 степени. Доколку нема нуклеарка тие што ќе останат неповредени ќе ги спасуваат повредените и ќе ги собираат мртвите, светот ќе даде помош и така. Потоа ќе се пристапи кон обнова. Доколку има нуклеарка... Најмал проблем ќе ни бидат мртвите.
Толку за нуклеарката!
Е се`а, велиш дека сеедно ти е кој ќе го собере кајмакот, нели?
Батка, не ја гледаш целата слика заслепен си од разни интереси кои си ги имаш. Дури одиш дотаму што животите на тие стари лица кои живеат во близината да не ги рачунаш за живи. Ќе остариш и снемотиш самиот па ќе си видиш.
Не ме сфаќај погрешно. Самиот сметам дека ни е потребно извор на ефтина енергија ама пак цената (ризикот) ако го ставиш на вага со другите работи ќе видиш дека другите работи се многу потешки (повредни). Се` попривлечна ќе ти излегува идеата на вардарската долина, освен, се подразбира ако немаш некој свој личен (алчен) интерес околу изградба на нуклеарка кај нас. Ако ова е случајот тогаш не ми останува ништо друго освен да те обвинам за ширење на штетна ПРОПАГАНДА.
Инаку за крај, противпропаганда или лицето кое го носи никот, нема политички противници особено нема во македонското општество бидејки секој кој побарал мое мислење го добил. Воедно, јас никогаш не сум застапувал идеа за вработување на 10000 лица туку за вработување на над 100000. Доколку си ме читал, а ја имаш способноста да го сфатиш напишаното тогаш веќе го знаеш начинот и стратегијата како тоа да се постигне.