„Ме потсеќаш на мајка ми“

• Креатор на темата Креатор на темата Dolphin
  • Време на започнување Време на започнување

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
До женските...

Знам дека има вакви машки...

Ме интересира од ваши искуства, да раскажете примери, и како сте се чуствувале тогаш....

Мислам, јас имам нормален однос со двајцата мои родители, ама искрено, ги сожалувам таквите „мама е нај“ типови... А уште повеќе ги сожалувам нивните девојки!!!

zavisi od obrazlozuvanjeto. :)

Me vrativte nekoj mesec unazad , sedime so tipce na palacinki i se salime se smekame , se oseka onaka kako milo da e , i od ednas ko grom od vedro nebo : Le le ana kolku me podsekas na majkami eptem fina si bla bla drugoto ne ni go doslusaf , tolku tapa muabet tolku loso sekavanje imam od ova da e cudo . Sakam da sum svoja , da sum unikatna ne da podsekam na nekoja dama od 50 god , bez navredi sprema vasite majki ama sepak.. Deckoto jade crven to valjda ne mora da se objasnuva neli:)))))))

Мене тоа многу ми личи на оние коментари од типот ...

Абе татко ти лопов да не е?
-Не, зошто?
Па ги украл сите ѕвезди од небото и ги ставил во твоите очи.

:lol: :lol:

Многу селски коментар - Ме потсеќаш на мајка ми ... - ова ме асоцира на „Сите жени се курви... извини мамо” :lol: Ме интересира само каде ја наоѓаат сличноста на девојката и мајка им :? :? :? :?

Да сум женско ќе коментирам:
-Да? Те потсеќам? И мајка ти ли пуши толку добро како мене? :lol:

Ќе одговорам, иако сум машко. Во секој случај непријатно е некој да ти каже така, иако можеби мисли се најубаво... Замислете девојката да ви каже „еј, ме потсеќаш на татко ми!“. :?

Не ми рекол никој така досега, а е премногу селски да! А и кај ќе ми каже некој така ... не се понашам како мајка спрема никого ... тоа ваљда би дошло ако се потресувам над некого, ако го разгалувам, чувам ... ау бљак бе :lol: :lol: :lol:

Ama ste losi znaci.:) Necija majka moze da ima mnogu kvaliteti i raboti koi nekogo potsekjaat na nea, od koe neznci deka i 'pusenjeto' mora da e del:)
Zavisi vo koj kontekst, koga i kako e kazano. Ako e lizi/mizi recenica kolku da se kaze (demek ja saka majka mu, go potsekjam na nea, lud ke e po mene fazon) ke go isprskam so whatever it is that I am having at the time - od smeenje sekako. Ako e u nekoj kontekst, demek zboruva za nea, i rece neshto ko, jaka si ko nea, cvrsta si ko nea, imash smisla za humor ko nea - demek ke se pogodite (ama ova u troa podlaboka vrska) moze da e ok. Mada, ja bi radie da gi skoknam majki te vo sekoj mozen pogled.

OBDN напиша:
Ama ste losi znaci.:) Necija majka moze da ima mnogu kvaliteti i raboti koi nekogo potsekjaat na nea, od koe neznci deka i 'pusenjeto' mora da e del:)
Zavisi vo koj kontekst, koga i kako e kazano.

Како и да е кажано, глупо звучи. Се гледа дека е ептен ласкање.
А тоа со пушењето беше онака кажано - мој одговор на такво прашање :P

Абе таков муабет би ме асоцирал на: "Еј слушај, иста си како мајка ми, супер ќе се сложувате. Ќе ми бидеш 'слугинка' како таа, дај да те земам за жена" :lol:
Mи се гади од таков муабет :D
Ама за тоа се криви девојките и од нив зависи дали ќе "падне" таков муабет. Што знам, зависи...

StenmarC напиша:
OBDN напиша:
Zavisi vo koj kontekst, koga i kako e kazano.

Како и да е кажано, глупо звучи. Се гледа дека е ептен ласкање.
А тоа со пушењето беше онака кажано - мој одговор на такво прашање :P

Abe se razbirame, so toa sto citajki ja FortunE sepak moram da kazam, na um nemav takvi tipovi ko razmisluvav za pozitivna varijanta. Jas toa sekako samo idealno, prakticno neizvodlivo :)

Тоа е една од работите која никогаш не би ја рекол на женско...
Максимално ме асоцира на Едипов комплекс!

Уште погенерализирано, било какви споредби се непожелни - ниедна девојка не сака да „потсеќа на таа и таа“ - било тоа свекрва или школска другарка! (Евентуално ако Синди Крафорд ти била школска :lol: :lol: )

Или грешам???

До сега не ми се има случено некој да ми рече "ме потсеќаш на мајка ми", а и не би сакала да го слушнам тоа дечко, другари да ми рекле во случај кога сум ги советувала за нешто, и тоа сосема поинаку звучи, но од дечко или маж не би сакала тоа да го слушнам, ни па би сакала било каква споредба да ми прави за било што или со било кого. Секој човек сака да си е свој и уникатен, нема потреба од споредување.

Според мене не е премногу за осудување, НЕ сум Едиповец, ама не гледам толку голем грев во кажаното.

Буковец напиша:
Според мене не е премногу за осудување, НЕ сум Едиповец, ама не гледам толку голем грев во кажаното.
Стави се ти на нивно место. Замисли излегуваш со млада убава девојка, се забавувате, се заебавате нешто и одеднаш ОП, ти рече: "Буковец, знаеш ли колку ме потсеќаш на татко ми?"

Како би реагирал ти?

А бе разбирам што сакаш да ми кажеш. И јас ми слам дека е мноооогу селски и глупо на почетокот да кажеш такво нешто, ама во долга врска ( да не речам брак) и не гледам на тоа толку страшно.Сепак мое мислење, не значи дека сум во право.
П.С. А на таа ќе и кажам да и го ЗБИБЕРАМ на неа и на татко и :lol: :lol: :lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom