Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Чекај сега, да им ги земаш децата на родителите - за да ги касапиш со отсекување на полови органи, земање хормони кои се доминантни во спротивниот пол, и перење мозок со инфалтилни глупости - не е фашизам. Ама држави каде предавство и одработување за непријателот се казнува со најстрога казна - тоа е фашизам.

Ти Шеки некогаш ако почнеш да размислуваш (не дека има голема опасност тоа да се случи), веројатно главата ќе ти експлодира од сите спротиставени работи со кои ти ја наполниле.

200.gif
Ништо што е одлучено своеволно не спаѓа под фашизам, независно од што ви пишува во теориите на заговор вам.
Ти не го разбираш простиот факт дека самата држава може да е непријател на нејзиниот народ - тоа е едно од симптомите на фашизмот. Тогаш соработување со непријателот на државата е морално оправдано и морално принудно, бидејќи тој непријател е пријател на народот и народот е секогаш над државата. Затоа дури и ден денес се слават германците кои се спротивставувале на нацизмот, а не се третирани како „непријатели на државата“.

Последно уредено:
Абе а во С.Арабија и Катар немаат гејови? Некој нешто поопширно да напише како стојат таму?

Абе а во С.Арабија и Катар немаат гејови? Некој нешто поопширно да напише како стојат таму?

doma se mirni nadvor se ebat... saudijcite uglavno u thailand ke gi vidis, doagaat "zeneti" pa tamu sekoj na svoja strana. u bangkok imase edna diskoteka sve "mazeni" arapki dojdeni da zatrudnat :icon_mrgr:

20221109_080348.jpg.
За протестите во Иран гледам не се збори кај нас на вести и по порталите. Ама ги следам постојано на Twitter. Крајно жално што трпат во 21ви век.

Israel must get rid of its nuclear weapons, UNGA majority decides
Israel never admitted to possess nuclear weapons, but nevertheless, the UNGA resolution was aimed at Israel, not Iran.

Israel must dispose of all its nuclear weapons and place its nuclear sites under the International Atomic Energy Agency’s purview, the United Nations General Assembly’s First Committee stated in an initial 152-5 vote.

The five nations that opposed Friday’s resolution on the “risk of nuclear proliferation in the Middle East” were: Canada, Israel, Micronesia, Palau and the United States. Another 24 countries abstained, including European Union members.

The annual resolution submitted by Egypt to the UNGA in New York was sponsored by the Palestinian Authority and 19 counties including Bahrain, Jordan, Morocco and the United Arab Emirates.

Targeting Israel but not Iran
The resolution largely targets Israel, which is believed to be one of only nine nations to possess nuclear weapons. Israel has never admitted to having such weapons.

Маестрална игра на Израел, како и секогаш. Демек како ние еве сме против и се, ама свету, знајте, ако го гибните Израел, ќе ви врнат нуклеарки. :)

Ахем...
Israel must dispose of all its nuclear weapons and place its nuclear sites under the International Atomic Energy Agency’s purview, the United Nations General Assembly’s First Committee stated in an initial 152-5 vote.

Израел мора да се разоружа од нуклеарно наоружување, и да ги стави своите нуклеарни локации на увид на меѓународна инстутуција“.
Колумна објавена во The Jerusalem Post, со заклучок дека Израел - а не Иран - е цел на оваа резолуција на ОН.

Многу интересен е моментот дека нешто оволку јасно кажано, некој (#%##%!#) ум успева тоа истото да го разбере како: „Маестрална игра на Израел, како и секогаш. ... ако го гибните Израел, ќе ви врнат нуклеарки.“

Инаку ова не е покана за „дискусија“ (не сакам да наседнам како Кано на темата за Белорусија, да се симнам на тоа ниво - been there done that already со ликов). Само се чудам каква психологија е неопходна за дефинитивно да се изанализира ваквата патологија светот да се гледа целосно погрешно од она што светот реално е. :unsure:

Over and out!
Автоматски споено мислење:

Ова не ми се допаѓа. Голема победа ќе биде за Америте ако ги заебат Иранците и Саудијците да завојуваат, сега кога конечно почна и С. Арабија полека да се врти настрана од САД. Мора да им се признае на гомнарите од дип стејт, дека се ненадминати во сплеткарење и прљаво играње.

Последно уредено:
Живи били па видели, дали Израел ќе покажи нуклеарно оружје, дали ќе дозволи да му испитаат дали воопшто има, и што е уште појако дали ќе му воведат санкции на Израел поради тоа, или сето тоа ќе замине под тепих. Маестрална игра на Израел, за да го потсети Иран дека треба да си продолжи САМО да си лае како досега, за да не се осоколи тоа што се дружи со чичо Путин да преземи некоја конкретна анти Израел акција, дека ни дронови ни монови нема да ги спасат.

офф..А уште поинтересен моментот е што има овде некои небитни за мене ликови, кои се сметаат себеси за сезнајковци и големи мастермајндови, а се испрдоци,и од локалното гранапче немаат подалеку излезено, real life немаат почувствувано, кои тврдеа дека ме блокнале, дека не ме читале итн., а тие да ми ти биле мои фанови бе :) Ме прателе кај пишам, искрено, се намовнав. Фала. Не туркајте се застанете си на ред, сите ќе добиете автограм.

@Vanlok
Абе доволно е нафтената инфраструктура на С.Арабија да биде цел на напад. После тоа толку. Колапс.

Било каква ескалација и САД се во ќар. Саудијците како и сите Арапи воено се неспособни, веднаш ќе одат на бацику* кај Америте по воена помош. Израел тоа едвај би го дочекал... Не верувам Иран да се толку глупи да направат беља, посебно не баш сега. Саудијска Арабија хистерично реагира кога е во прашање Иран, но ваљда и Русија тука ја смирува топката малку.

Инаку она со стрелањата (ако е вистина, јас сметам дека не е), би бил пример каков третман треба да добиваат предавници.

@Vanlok
Абе доволно е нафтената инфраструктура на С.Арабија да биде цел на напад. После тоа толку. Колапс.
Што би се десило потоа? Америте идат со колку треба војска и техника, ги вадат од гомна Саудијците, и овие потоа стануваат фул вазалска држава и штанцаат нафта по нарачка... Иран не се толку глупи, ако нападнат тоа ќе биде само кога би биле спремни да ги згазат (и да издржат возвратен напад од Израел, што изискува и нуклеарно оружје како гаранција дека самите нема да бидат „нуклеисани).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom