Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Ostaj go be picka severdjanska.
Mu e sram duri i prosliot nik da si go kazi, odma ja svitka opaskata. Kojznae kolku gluposti ima treskano prethodno cim i profilot si go izbrisal.
Vo sekoj slucaj tipicno severdjanski.
A zivo me interesira koj se krie pozadi noviot akaunt, bas me interesira sto lajna ima jadeno prethodno.
Автоматски споено мислење:

Tebe ni ime, ni slika, ni prosliot akaunt.
Ako sme nie luzeri, sto si ti togas :cautious:
Не бе, ова му се burner aкаунти - за задоволување на патолошки потреби од внимание и вреѓање без да му го санкционираат главниот акаунт. Денес ќе го банираат, утре ќе отвори нов акаунт и пак одново. Има неколку вакви ликови, еден од нив е. Небитно. Како и секој трол, во моментов ние го храниме со внимание. Мој предлог е игнорирај го - освен ако не се напенали на пенал. :)

Нека си се замара со прелогирања меѓу акаунти и бесцелно јадење бурек, нека го гледаат луѓе што сељачиште е.

Иранските доритоси вршат мн работа.
Имаше инфо дека ќе ги произведуваат и во Русија за брзо време, 3 фабрики, со трансфер на технологија веќе договирена. Од 50 до 100 дневно ќе се пуштаат у промет:)
Во оваков случај интересно е и што е договорено за возврат. Јас би рекол дека лошо им се пишува на изреалските планови за поттикнување на „сојузничка“ инвазија на Иран. :)

Во оваков случај интересно е и што е договорено за возврат. Јас би рекол дека лошо им се пишува на изреалските планови за поттикнување на „сојузничка“ инвазија на Иран. :)

Па едно 2 скадрони су 35 се збори дека е за возврат. Тоа е околу 2,5 милијарди долари...
Соработката во други полиња да не ја спомињаме ич, се иде во нагорна линија кај обајцата.

Туку, не сум се произнесол досега за Израел вс арапскиот свет. Ама Израел ја има мојата подршка да ни биде брана на тие шконтарски племиња од блискиот исток. Некат треба да се избере помалото зло... знаеш дека после Израел ние сме први на удар. Горе европјаните мува нема да ги лази, ние ќе го јадеме и за нив.
Да не те зачуди дека лесно во еден момент можат овие шконтарите сите заедно со се превртливата Турција да спискаат на балканов, во некои глобално воени времиња.

Туку, не сум се произнесол досега за Израел вс арапскиот свет. Ама Израел ја има мојата подршка да ни биде брана на тие шконтарски племиња од блискиот исток. Некат треба да се избере помалото зло... знаеш дека после Израел ние сме први на удар. Горе европјаните мува нема да ги лази, ние ќе го јадеме и за нив.
Да не те зачуди дека лесно во еден момент можат овие шконтарите сите заедно со се превртливата Турција да спискаат на балканов, во некои глобално воени времиња.
Друже, Израел се (или барем досега беа) г'з и гаќи со најважните од Арапите, првенствено со Саудијска Арабија. Не сум слушнал дека ова е нешто променето и покрај заладувањето на односите меѓу Саудијците и САД.

Иран е Персија, Персијци се Иранците - не се Арапи. Персијците пред Америте да им ја уништат претходната држава, имале многу либерално општество. Жени нормално облечени, кафеани и ноќен живот, итн провери фотографии од времето. Иран не спонзорира тероризам во христијански држави. Иран се Шиити. Во Македонија, и во Балкан/Европа, се спонзорираат сунитски (често и вахабистички) правци на ислам, и наголемо со нивни пари се градат џамии. Вахабизмот (екстремна формна на Сунитизам) е ракот кој овде се шири, кој прави да се градат џамии сегде у насекаде па дури и во традиционално христијански средини. Еден кварт (гето) со 30 Цигани да има (кои никогаш не биле верници), тоа е доволно за таму да никне џамија. И редовно е најблиску што е можно до пат, за да се гледа. И редовно се става најгласен разглас што може да се набави - за да не иритираат и да ни ставаат до знаење кој е газда во оваа држава.

Ти ја разбирам мислата и се согласувам во основа, само среди си ги фактите (и непријателите).

Друже, Израел се (или барем досега беа) г'з и гаќи со најважните од Арапите, првенствено со Саудијска Арабија. Не сум слушнал дека ова е нешто променето и покрај заладувањето на односите меѓу Саудијците и САД.

Иран е Персија, Персијци се Иранците - не се Арапи. Персијците пред Америте да им ја уништат претходната држава, имале многу либерално општество. Жени нормално облечени, кафеани и ноќен живот, итн провери фотографии од времето. Иран не спонзорира тероризам во христијански држави. Иран се Шиити. Во Македонија, и во Балкан/Европа, се спонзорираат сунитски (често и вахабистички) правци на ислам, и наголемо со нивни пари се градат џамии. Вахабизмот (екстремна формна на Сунитизам) е ракот кој овде се шири, кој прави да се градат џамии сегде у насекаде па дури и во традиционално христијански средини. Еден кварт (гето) со 30 Цигани да има (кои никогаш не биле верници), тоа е доволно за таму да никне џамија. И редовно е најблиску што е можно до пат, за да се гледа. И редовно се става најгласен разглас што може да се набави - за да не иритираат и да ни ставаат до знаење кој е газда во оваа држава.

Ти ја разбирам мислата и се согласувам во основа, само среди си ги фактите (и непријателите).

Друже пратам колку што можам, шиити сунити исто паковање. Попрво меѓу себе ќе се помират и ќе напраат пакт, него ли друго.

Иначе ќе се надоврзам, факт е дека Иран ги има подржувано во Босна муслиманите у ратот со Србија. Факт е и дека Саудиска Арабија со Израел до лани немаа формални односи, ни прелети со авиони, ни аташеа, не па амбасадори. Значи и не е баш дека биле гз и гаќи Израел и Саудиска Арабија.

Ова под "арапи" поише мислев на муслиманските племиња во глобала, Иран можда е стара цивилизација и не се арапи, или па што и да се, ама сепак се тврдокорни. Остај на времето како шетале иранките, сеа ко шо глеаш ги тепаат на сред улица ако покаже малце поише од шо треба нусето.

А ова шо викаш за кај нас, џамии и сл. Би рекол не само кај нас и Балканов, воопшто во цела Европа, таа шема е пред се водена од САД. Да парите идат од тие сауди,Катар, уае, ама теркот го води друг.

Тука во оваа равенка на долг рок само искрено Руско влијание може да не спаси и очисти од тие паразити. До тогаш ќе ги трпиме.

А таму у муслиманските земји глаа нека кршат шо сакаат нека праат, ние тука да си бидеме чисти.

Абе ѓаволот е во деталите, па сакав да расчистиме што е што. Имаку тоа дака сунити и шиити пре меѓу себе ќе се помирел - грешка си. Попрво со Израел се помирија Арапите (а против Иран), и тоа газејќи преку лешот на Палестина ни мање ни више.

Што се мене тиче јас само навивам да се намали влијанието на САД овде кај нас. Од тој аспект добро е што Саудијска Арабија ги залади односите со нив, ако следиш што се дешава со ОПЕК. Со Иран воопшто и немаат односи. Сега за сега кон подобро идат работите - освен ако не се деси некоја голема (скраја да е).

Наративата на запад:

Последно уредено:
Gunmen Storm Iranian Pilgrimage Site In Major Attack: 15 Dead & 40 Wounded

A popular religious destination in south-central Iran has been hit with a major terrorist attack on Wednesday at a moment tensions in the Islamic Republic are already boiling after over a month of anti-government protests.
"At least 15 people have been killed and 40 others injured in an attack on a Shia religious shrine in the southern Iranian city of Shiraz, according to the country’s state media, IRNA,"

⚠️‍☠️ISIS has claimed responsibility for the terrorist attack in Shiraz

Their official announcement reads:

"The targeting of an idolatry temple for the Rafidis (Shia Muslims) in the city of Shiraz results in 40 dead and wounded.

This evening, the soldiers of the Caliphate, by the grace of God Almighty, carried out an operation against a polytheist temple for the rafidhis in the city of Shiraz. This operation resulted in forty dead and wounded, praise be to God."

t.me/azmilitary11/26841

Лани во Саудијска Арабија кога usual suspects пробаа да им прават револуција, следниот ден од апсењето ги погубија „демонстрантите“. Со сечење глава.
Една од ретките работи за што им завидувам на Арапите е процентот на (не)толерирање гомнарии против држвата. ОК и нафтата спаѓа во тој краток список.

Лани во Саудијска Арабија кога usual suspects пробаа да им прават револуција, следниот ден од апсењето ги погубија „демонстрантите“. Со сечење глава.
Една од ретките работи за што им завидувам на Арапите е процентот на (не)толерирање гомнарии против држвата. ОК и нафтата спаѓа во тој краток список.
Ова што го гледаш во Иран е како државата, т.е. народот не толерира гомнарии од своите фашистички владари.

Вие фашистичките симпатизери имате многу да научите од ова што се случува сега во Иран. Нешто вакво веројатно е и во Русија да се покаже ако продолжи да ја праќа руската младина на смрт.

Чекај сега, да им ги земаш децата на родителите - за да ги касапиш со отсекување на полови органи, земање хормони кои се доминантни во спротивниот пол, и перење мозок со инфалтилни глупости - не е фашизам. Ама држави каде предавство и одработување за непријателот се казнува со најстрога казна - тоа е фашизам.

Ти Шеки некогаш ако почнеш да размислуваш (не дека има голема опасност тоа да се случи), веројатно главата ќе ти експлодира од сите спротиставени работи со кои ти ја наполниле.

200.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom