Зошто жениве мразат да им попуштаме?

• Креатор на темата Креатор на темата JohnWayne
  • Време на започнување Време на започнување
Zatoa sto uste mali site ne ucat da im popustame na poslabite, pa ako mi popusta nekoj onda se osekam kako poslaba od nego. Dobro sea ne deka ne sakam da mi popustat, ama da ne bide postojano, sakam nekogas i jas da upotrebam poveke sila.

Не сум сретнал жена да мрази попуштање. Сакаат цврст став, ама на крај увек се тие у право. Ако ова се однесува на полемики, кавги, убедувања... Ако е за секс, освојување и слично, тоа е веќе поиндивидуално. Но за секојдневен однос, полемики, расправии, ставови (барем тоа сум го приметил) очекуваат попуст и тоа како.

Кои сте вие, за да ни попуштате на нас? Воопшто не сакам да ми попушта машко, а ни женско. Постои чесно изгубена битка и признаена грешка. Сето останато е измишљотина. Конкретно, ќе дадам најбанален пример. Партија шах. И типов уште од старт ми вика на мене, ќе ти попуштам, не е женска играва. Кај шо ми се згади прво од него, та уште и го матирав за 7ипол минути. Не сакам попуштање, бидејќи ми е знак за ароганција и покажување надмоќ. А помоќни од Господ, не сте ни вие, ценети мажи.

Тоа е на крај краишта субјективно. Јас мислам дека јас попуштам, жена ми мисли дека сум инает, дека таа попушта. Како да се свртиш...:smir:

Инаку :bravo: за шахот.

Нема врска дека сакаме да ни попуштаат. Еве јас од ден на ден се` повеќе попуштам... нервно :icon_lol:.

Шала на страна, ретко кој човек сака да биде со некој кој постојано попушта, некој кој е претерано мек, со човек без сопствени желби, ставови, принципи. Влечкањето за нос не е ниту женско, ниту машко хоби. Да, понекогаш има ситуации кога треба да се попушти за доброто на сите (ПМС период пример) и кога знаеш дека ако тврдоглаво се држиш за твојот став ништо нема да постигнеш, ама тоа во одредени ситуации, не секогаш.
Но, исто така, не сакаш да си со некого кој е 24/7 "паметен", "сезнајко", "во право", некој со кого постојно ќе се надмудруваш, некој со кого и за кафе пиење треба енциклопедија да носиш за да може "документирано да си се докажете"... многу енергија непотребно потрошена.

Па бидејки мисала со тоа дека се понижени.

ПИШУВАЈТЕ КИРИЛИЦА ЗА ДА СИ ЈА ЗАЧУВАМЕ АЗБУКАТА, ИМЕТО, ДРЗАВАТА.

Доколку им попуштаме набргу ја губат атракцијата кон нас, односно им здосадуваме што е многу нормално бидејќи немаат никакви предизвици. Секогаш се поинтересни нештата за кои сме се бореле и поминувале пречки за да ги освоиме, отколку оние кои можеме да ги имаме кога и да посакаме...

1. Мразам некој кој е на ниво пониско од мене и не знае да се бори тоа значи дека он е слаба личност,а слабите личности лесно подпаѓааат под влијание на други личности,така да ако денес ти го контролираш,утре кога ќе западнеш во невојла или ете имаш некаква криза таа слаба личност лесно може да подпадне под нечие туѓо влијание што значи дека може да те напушти или пак полошо забие нож у грб.
А силните личности или оние со кои рамо со рамо се пробиваш заедно во животот тие така лесно не се плашат и нема да те остават на цедило затоа,иако ова си има цена а таа цена се вика правење компромиси .

2.ако ни попуштате поради тоа што сме женски,тогаш тоа е навреда за нас и за нашите способности,тоа значи дека ние сме од понизок вид која не може да се рамни со вас што е сериозна и голема навреда за секое човечко битие.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom