Зошто жениве мразат да им попуштаме?

• Креатор на темата Креатор на темата JohnWayne
  • Време на започнување Време на започнување
Без нервоза де, полека со прашалниците. Знам што значи еден прашалник, не мораш да го заглавиш копчето кај што се наоѓа тој знак на тастатурата.

Аман не се вади со тоа дека попушташ. Ако имаш аргументи, изјасни се. Ама ти бегаш, немаш смелост:toe: :helou:
Ќе дискутираме кога ќе бидеш подготвен лаву:huh:

До тогаш, :back1:

Срамота за мене, мислев дека ќе имаш подобар одговор за логиката:kill::(
Извини, немој да се навредиш, ама не можам да дискутирам кога даваш примери кои немаат допирна точка со „eeeeeeeeee sto mi beshe zborot...”.
Сакам кажам - не знам речам.

п.с. Ако си расположен за сеир, си има подфорум Чек дис аут. Само да те потсетам:wink:

Мразат бидејќи тоа попуштање не е искрено, најчесто е или некое правдање за некоја направена глупост или некое улизување за нешто. Не треба попуштање од било кој, само треба работите да се гледаат реално. Не мислам дека ако дечко ми ме пушта со другарки во град е попуштање, или па јас да одберам каде ке седиме вечер. Тоа е само ствар на рзбирање и искреност. Секое попуштање само штети на врската, зошто кога тогаш оној што попуштал ке најде ситуација каде ќе може да го искористи тоа и ке рече: Ти текнува бла, бла тогаш кога ти попуштив???? :tapp:

:oftopik:
Љупчо, малку да те поправам, според мое искуство, може?
Жените кои на својот маж, цел живот му готват, го перат, го пеглаат и се` друго, го прават тоа за да кажат "уморна сум, ми се спие".
Тие другите, кои сакаат да имаат нормален сексуален живот, ќе си појдат на работа, ќе шетнат со него на кафе, ќе одморат после ручек, ќе се позанимаваат со другарките, за потоа да се одморени за нивните заеднички потреби.
Така да, не ги мешај тие работи веќе.

Љубчо е надбројан,ама добар претставник на лавовите,инаку ќе ја посматрам дебатава од сигурна дистанца ,ако е можно.

Ljupco напиша:
...eee ok ok taka neka bidit...u pravo si nema logika nekako u rabotive...ali nema ljutenje sekako....toa e obekano odnapred i taka neka je...:helou:
Уау лавот демек попушта:pos:
Темава е дека жените мразат да им попуштате. Логиката спие, а?:(

Е така, мило ми е што не се лутиш... Ако ти оди слабо со логиката, постот на Дивајн може да ти послужи:wink:

Gadfly Baba напиша:
Љубчо е надбројан,ама добар претставник на лавовите,инаку ќе ја посматрам дебатава од сигурна дистанца ,ако е можно.
Нормално дека ќе посматраш од дистанца. Кој дава поддршка на онакви без врска измешани муабети?:wink:

Сака жена цврста машка рака, без постоење на истата збеснуваат.
Треба да и се каже што да направи, не се способни за самостојно размислување, се збунуваат кога слобода на одлучување ќе им се даде.

BushaF напиша:
dajte objasnete mi poso ne mo3am ova nikako da si go objasnam

Фактот што човекот еволуирал од животно во хомосапиенс не значи дека инстинктите се изгубиле (барем не на Балканот). Ако погледнеш некоја емисија за животни во делот машко-женски односи ќе приметиш две работи

1. Мажјакот којшто ќе ги изрогачи другите ќе ја има.
2. Откога истиот тој ќе проба со женката таа прво ќе му се инаети ќе му рже гризе итн за на крај да попушти.

The point is женката на крај мора да биде доминирана од машкото (и аман да не се меша овој поим со поимот малтретирање). Американците викаат who has the panths in the relationship? Женка што не е доминирана од машкото или ќе те остави или ако има некоја друга корист од тебе заради која што и требаш ќе најде некој што ќе ја доминира на страна. Биолошко-психолошко-историски-еволутивно гледано тоа нејзе и гарантира сигурен род а се во функција на познатата Дарвинова "Survival of the fittest." Taka што они тестираат до кој степен е машкото способно да ги толерира. Доколку прагот на толеранција е голем подсвесно кај неа проработува инстинктот на некој недоминантен несигурен и неспособен за во иднина.

Sussaro напиша:
Фактот што човекот еволуирал од животно во хомосапиенс не значи дека инстинктите се изгубиле (барем не на Балканот). Ако погледнеш некоја емисија за животни во делот машко-женски односи ќе приметиш две работи

1. Мажјакот којшто ќе ги изрогачи другите ќе ја има.
2. Откога истиот тој ќе проба со женката таа прво ќе му се инаети ќе му рже гризе итн за на крај да попушти.

The point is женката на крај мора да биде доминирана од машкото (и аман да не се меша овој поим со поимот малтретирање). Американците викаат who has the panths in the relationship? Женка што не е доминирана од машкото или ќе те остави или ако има некоја друга корист од тебе заради која што и требаш ќе најде некој што ќе ја доминира на страна. Биолошко-психолошко-историски-еволутивно гледано тоа нејзе и гарантира сигурен род а се во функција на познатата Дарвинова "Survival of the fittest." Taka што они тестираат до кој степен е машкото способно да ги толерира. Доколку прагот на толеранција е голем подсвесно кај неа проработува инстинктот на некој недоминантен несигурен и неспособен за во иднина.

Конечно некој што знае што зборува. Браво Сусаро. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom