Р
~~РубинРед~~
Гостин
Инаку пишав претходно зашто не функционира во 99% случаи а тие 1% не сум ги сретнал :wink:.
Ке биде и тоа,ништо не е невозможно нели,надежта последна умира
ама сепак умира

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Инаку пишав претходно зашто не функционира во 99% случаи а тие 1% не сум ги сретнал :wink:.
FilipMacedon;3829790[COLOR=red напиша:]Би требало да се дозволи[/COLOR],чисто од патриотски причини...и онака се се сведе на едно еб..е,вака бар ке бидеме продуктивни и корисни...
Тоа е така бидејќи мажи ги пишуваат тие книги.Imam procitano mnogu knigi za ljugeto Vo Dubai za nivnite tradicii i nacini na zivot...tamu mazot ima poveke zeni....od site ima deca...zenite ne se ljubomorni i ne se karaat..naprotiv ziveat zaedno i slozno
Тоа е така бидејќи мажи ги пишуваат тие книги.![]()
Чекај дали полигамијата важи само за 1 маж да има повеќе жени или важи и за 1 жена да има повеќе мажи?????...ponesen od faktot deka vo nekoi drzavi vo svetot veke vakvata semejna pojava kako sto e poligamijata(za tie sto ne slushnale toa e koga eden mazjak ima poveke zakonski zenki)...i od faktot i zagrizenosta sto vo Makedonija natalitetot e vo soodnost vo posledno vreme e 3 : 1 vo korist na damite sekako:smir: ...sto mislite za ova???...spored vas dali e dobra idejata...ne za drugo ke treba da se pravi interventen "uvoz" na mashki za da ne ostanat nemazeni mnogu nevesti...hahahaaaaaaa...povelete eve edna interesna spored mene tema koja ve molam da ja svatite "poluseriozno" ...povelete...
ps.ja lichno ne bi imal protiv takvo neshto ali samo ako e zakonski...)))
Tamu lugeto se naviknati na takov zivot ....taka ziveele otsekogas i nemaat potreba da se ljubomorni i da se karaat se dodeka se najadeni napieni obleceni i imaat ljubov od svojot maz...se e do navikata draga moja....
Чекај, ова ми е познато. Не се викаше тоа проституција?Tamu lugeto se naviknati na takov zivot ....taka ziveele otsekogas i nemaat potreba da se ljubomorni i da se karaat se dodeka se najadeni napieni obleceni i imaat ljubov od svojot maz...se e do navikata draga moja....
Полигамија е само за еден маж со повеќе жени.Чекај дали полигамијата важи само за 1 маж да има повеќе жени или важи и за 1 жена да има повеќе мажи?????
sum chitala vistinski nastani i da nemoj da vregas ni edna religija ..toa sto za niv e normalno za nas ne e.i obratnoЧекај, ова ми е познато. Не се викаше тоа проституција?
Туку, културата не ги натерала да бидат задоволни од тоа што се 12та жена, туку стравот од губење на учество во таа култура, уште познато како смрт. Не познаваат поинаков начин и систем, затоа и не смеат да кажат дека оној којшто им се допаѓа не би го делеле, мислат дека тоа не е возможно, како што ти мислиш дека не е возможно да имаш двајца мажи, ама во некои племиња во Микронезија, полиандријата е сепак позната и некогаш функционирала.
И дај бе немој со тоа „сум читала“. И јас ја читав Злосторство и казна ама не ме гледаш да идам да убивам луѓе низ град. Ако нешто си читала тоа не значи дека тоа што си го читала е исправно или вистинито. Кодот на Давинчи вистинит е? А 1984 на Орвел вистинита е? А Галебот Џонатан Ливингстон? Коа ќе ги погодиш кое - кое е вистина, ќе ти доделам бронзен медал. До тогаш, те молам изрази сопствен став на форумот, за наслови и докази ја имаме википедија и гугл а фала богу сите имаме и Мозила по дома.
sum chitala vistinski nastani i da nemoj da vregas ni edna religija ..toa sto za niv e normalno za nas ne e.i obratnoЧекај, ова ми е познато. Не се викаше тоа проституција?
Туку, културата не ги натерала да бидат задоволни од тоа што се 12та жена, туку стравот од губење на учество во таа култура, уште познато како смрт. Не познаваат поинаков начин и систем, затоа и не смеат да кажат дека оној којшто им се допаѓа не би го делеле, мислат дека тоа не е возможно, како што ти мислиш дека не е возможно да имаш двајца мажи, ама во некои племиња во Микронезија, полиандријата е сепак позната и некогаш функционирала.
И дај бе немој со тоа „сум читала“. И јас ја читав Злосторство и казна ама не ме гледаш да идам да убивам луѓе низ град. Ако нешто си читала тоа не значи дека тоа што си го читала е исправно или вистинито. Кодот на Давинчи вистинит е? А 1984 на Орвел вистинита е? А Галебот Џонатан Ливингстон? Коа ќе ги погодиш кое - кое е вистина, ќе ти доделам бронзен медал. До тогаш, те молам изрази сопствен став на форумот, за наслови и докази ја имаме википедија и гугл а фала богу сите имаме и Мозила по дома.
Tamu lugeto se naviknati na takov zivot ....taka ziveele otsekogas i nemaat potreba da se ljubomorni i da se karaat se dodeka se najadeni napieni obleceni i imaat ljubov od svojot maz...se e do navikata draga moja....