Полигамија

• Креатор на темата Креатор на темата Ljupco
  • Време на започнување Време на започнување
FilipMacedon;3829790[COLOR=red напиша:
]Би требало да се дозволи[/COLOR],чисто од патриотски причини...и онака се се сведе на едно еб..е,вака бар ке бидеме продуктивни и корисни...
:aplauz:ама чисто сумњам.:icon_frow
Кај нас мажите можат да се оженат со една жена - а тоа брат се вика МОНОТОНИЈА

Imam procitano mnogu knigi za ljugeto Vo Dubai za nivnite tradicii i nacini na zivot...tamu mazot ima poveke zeni....od site ima deca...zenite ne se ljubomorni i ne se karaat..naprotiv ziveat zaedno i slozno

Imam procitano mnogu knigi za ljugeto Vo Dubai za nivnite tradicii i nacini na zivot...tamu mazot ima poveke zeni....od site ima deca...zenite ne se ljubomorni i ne se karaat..naprotiv ziveat zaedno i slozno
Тоа е така бидејќи мажи ги пишуваат тие книги. ;)

Тоа е така бидејќи мажи ги пишуваат тие книги. ;)

И дека жените не смеат уста да отворат, затоа и не искажуваат нит љубомора нит лутина :)

Полигамија... ако некој издржи повеќе жени на едно место со кои истовремено ќе биде во брак, јас ке отворам невладина организација која ќе бара право на полигамија во Македонија.

Tamu lugeto se naviknati na takov zivot ....taka ziveele otsekogas i nemaat potreba da se ljubomorni i da se karaat se dodeka se najadeni napieni obleceni i imaat ljubov od svojot maz...se e do navikata draga moja....

...ponesen od faktot deka vo nekoi drzavi vo svetot veke vakvata semejna pojava kako sto e poligamijata(za tie sto ne slushnale toa e koga eden mazjak ima poveke zakonski zenki)...i od faktot i zagrizenosta sto vo Makedonija natalitetot e vo soodnost vo posledno vreme e 3 : 1 vo korist na damite sekako:smir: ...sto mislite za ova???...spored vas dali e dobra idejata...ne za drugo ke treba da se pravi interventen "uvoz" na mashki za da ne ostanat nemazeni mnogu nevesti...hahahaaaaaaa...povelete eve edna interesna spored mene tema koja ve molam da ja svatite "poluseriozno" ...povelete...

ps.ja lichno ne bi imal protiv takvo neshto ali samo ako e zakonski...:))))
Чекај дали полигамијата важи само за 1 маж да има повеќе жени или важи и за 1 жена да има повеќе мажи?????

Tamu lugeto se naviknati na takov zivot ....taka ziveele otsekogas i nemaat potreba da se ljubomorni i da se karaat se dodeka se najadeni napieni obleceni i imaat ljubov od svojot maz...se e do navikata draga moja....

Абе зошто се праите на тошо? Ај ти стај се у ситуација да си го делиш партнерот со уште 3-4 жени.. Колку и да си рамнодушна и „навикната“ на традицијата има да се изедеш жива, жените се ретко себични створење, ние од својот гердан не би отстапиле па негали од партнерот, е сега кај нив е друг момент што ги трампаат ко животињи и непрашувајќи ги при тоа за нивните чувства.

epa zatoa ne sme site isti...moze ke sum vtora ili treta zena kako moze togas da bidam ljubomnorna....imam citano za ova mnogu i do nekade znam deka tamu ovaie raboti se soema normalni

Чекај, ова ми е познато. Не се викаше тоа проституција?

Туку, културата не ги натерала да бидат задоволни од тоа што се 12та жена, туку стравот од губење на учество во таа култура, уште познато како смрт. Не познаваат поинаков начин и систем, затоа и не смеат да кажат дека оној којшто им се допаѓа не би го делеле, мислат дека тоа не е возможно, како што ти мислиш дека не е возможно да имаш двајца мажи, ама во некои племиња во Микронезија, полиандријата е сепак позната и некогаш функционирала.

И дај бе немој со тоа „сум читала“. И јас ја читав Злосторство и казна ама не ме гледаш да идам да убивам луѓе низ град. Ако нешто си читала тоа не значи дека тоа што си го читала е исправно или вистинито. Кодот на Давинчи вистинит е? А 1984 на Орвел вистинита е? А Галебот Џонатан Ливингстон? Коа ќе ги погодиш кое - кое е вистина, ќе ти доделам бронзен медал. До тогаш, те молам изрази сопствен став на форумот, за наслови и докази ја имаме википедија и гугл а фала богу сите имаме и Мозила по дома.

Туку, културата не ги натерала да бидат задоволни од тоа што се 12та жена, туку стравот од губење на учество во таа култура, уште познато како смрт. Не познаваат поинаков начин и систем, затоа и не смеат да кажат дека оној којшто им се допаѓа не би го делеле, мислат дека тоа не е возможно, како што ти мислиш дека не е возможно да имаш двајца мажи, ама во некои племиња во Микронезија, полиандријата е сепак позната и некогаш функционирала.

И дај бе немој со тоа „сум читала“. И јас ја читав Злосторство и казна ама не ме гледаш да идам да убивам луѓе низ град. Ако нешто си читала тоа не значи дека тоа што си го читала е исправно или вистинито. Кодот на Давинчи вистинит е? А 1984 на Орвел вистинита е? А Галебот Џонатан Ливингстон? Коа ќе ги погодиш кое - кое е вистина, ќе ти доделам бронзен медал. До тогаш, те молам изрази сопствен став на форумот, за наслови и докази ја имаме википедија и гугл а фала богу сите имаме и Мозила по дома.
sum chitala vistinski nastani i da nemoj da vregas ni edna religija ..toa sto za niv e normalno za nas ne e.i obratno
--- надополнето: Aug 10, 2011 1:57 PM ---

sum chitala vistinski nastani i da nemoj da vregas ni edna religija ..toa sto za niv e normalno za nas ne e.i obratno
--- надополнето: Aug 10, 2011 1:59 PM ---

Така ти мислиш дека нема љубомора, има и тоа многу само баш дека им е традиција молчат и трпат. Посебно за првата жена е често шок кога ќе и каже мажот дека сака да земе втора затоа што најчесто не ја прашува туку и кажува што решил.

Сум гледал два ирански филма на оваа тематика и крш им стана во врската кога мажот и соопшти дека сака втора жена. Ќе речеш филм е ама не е случајно снимен туку е базиран врз безброј такви случаи во нивната традиција.

Еден маж со 3 или 4 жени да нема љубомора е утопија.

Еве ја да пишам за нешто што не сум го читала туку видела. Зш во моментов живеам во емиратите претпоставувам знаете дека тој начин на живот е нормален.
Се секавам, многу вакви фамилии поминаа кај мене на работа. Еднаш имав и гостин со 4 жени кој бараше да збори со некој од менаџментот. Ја очекуев ке се жали на цена, колега или слично. Не, господионот кога му пријдов почна да ми објаснува како купил 3 кожени јакни од по 1000 евра и сме немале уше една. Ја нормално мислам искулирана си кажав извинете немаме. И он баш она со молење ... жити све морам уше една да купам четвртата жена нема да сака да излеземе од парков хахахаха. Јоооој мајко моја ја се насмеав...ја викнав жена му и и најдов и ја убедив да земе друг модел...нормално типов пресреќен.
Ја сум женско, ама четири жени е премногууу кукууу. [emoji55]

Sent from my GT-I9300

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom