Полигамија

• Креатор на темата Креатор на темата Ljupco
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавате дека поентата е во слободната волја да се одбере. Ако на некои луѓе им прави тоа кеиф, зошто да не биде озаконето?
Или например два мажи и две жени во заедница да бидат?
Сега може да звучи тоа чудно и за многумина неприфатливо, но има луѓе на кои им е убаво и така си живеат.
Исто и полиандрија. Нивна работа.

Ljupco напиша:
...:back: ...ne ti e losh postov uopshte...poshto vikaat deka ako sakash zena ubava vredna pametna i talentirana...ke treba 4-puti da se zenish...taka da izmislile lugevo praktichno reshenie-poligamija se vika toa...hahahaaaaa...

...srcinja ste site bravo...ja tuka nekade ke se povlecham od temava poshto vishe osekam deka ke me naprai nekoja sve lom a gleam mashkive si sedat po strana:tapp: ...iskreno ne go ochekuvav toa...kako sto zenskite se site zaedno ko edna...bravo sekoja chest...tolku mi e silata nemozam sam da se boram....hahahaha sto e mnogu mnogu e...pozdrav na temata i namerata mi beshe da gi razmrdam malce rabotite na forumov voopshto...sekako interesno ke bide toa da se desi nekako vaka mi e monotono...pozdrav od mene...svaka chast curi...oprostite...:back:
Една за сите,сите за една...
Море тоа што си е мое сакам да си биде само мое-не сакам да го делам со никоја!
Dzinks
aaaa! jas ne znaev za ova! Ko taka ke si zeam 7-8 sega, ke stignat si vikam! Aii so site ke si pravam svadbi, veridbi, lele sekoja nedela ke imam povod za slavenje a i bashka ako ednata ja boli glavata togash drugata nema..... ihaaaa.... MI TEKNA!!!!
NAJNOV LEK ZA GLAVOBOLKA - UHSTE EDNA ZENA!!!Леле,немој да си ме канел на сите свадби...кај ми е крајот,ќе банкротирам:helou:

Гледајте ја Big Love, ја овработува оваа тематика, нешто многу интересно и сосема поинакво! Како да се задоволат 3 жени во една вечер? :pos2: lolol! а тек љубомората? :pos:

Згора на тоа Бил Пулман во главна улога, но и Аманда Сејфрид! :vozbud:

А двете кога ќе почнат да го гаѓаат со чинии истовремено кај ќе бега, не му се швалерки жени ќе му бидат така да не му завидувај предвреме :icon_lol:.

Затоа ти се откажа од твојата идеја плашејки се да не те гагаат со што им дојде пред очи?:icon_mrgr

Затоа ти се откажа од твојата идеја плашејки се да не те гагаат со што им дојде пред очи?:icon_mrgr

Кога бев мал сакав четири ама реалноста ми покажа нешто друго :).

Обично кога луѓето слушаат за полигамија мислат на една жена и 15 швалерки кои ги глеаш еднаш во недела на саат време за секс или некое кратко задоволство но тоа не е полигамија. Секој сака ќеиф без обврска а тоа во полигамијата го нема. Едно е да имаш три швалерки а сосема нешто друго три жени со кои делиш СЀ и кои треба да ги сослушаш кога им е тешко или имаат проблеми (а ќе имаат гарант) па љубомората треба да се решава (а ја има многу и секојдневно) и најпосле и да ги издржаваш, ако веќе идеме као што би требало да биде :wink:.

И со една е тешко да биде сѐ како што треба на подолг рок а тек со повеќе, теоријата е супер (ко комунизмот) ама праксата е катастрофална :).

Познавам три девојки кои ми се колнеа дека полигамијата е нивен начин на живот и сите три (по неколку години) кога се заљубија завршија во моногамна врска, така да кој сака нека проба, во нашето општество не функционира и тешко некогаш да функционира (не зборам за варање :)) .

Знаеш што вика Хуан Руиз за ниските жени:

Мања нека вам буде увјек дража нег већа
Јер није мудро узет велико зло на плећа
Од два зла бирај мање-на то нас мудрац сјећа
Зато у малој жени почива права срећа.
Е сеа замисли да е малку поголемка и плус и темперамнтна па уште коа е лута така да подобро една (ама вредна :)) барем ќе знаеш од која страна да ја начекаш чинијата или вазната или па неа ако ти скокне ненадејно :smir:.

Би требало да се дозволи,чисто од патриотски причини...и онака се се сведе на едно еб..е,вака бар ке бидеме продуктивни и корисни...

И ако сакаш повеке жени,едноставно е мали,смени ја верата па ако сакаш имај ги и 10.

Не мораш да смениш драстично, ете мормоните исто имаат повеќе но во наше општество законски можеш да бидеш само со еден партнер

Инаку пишав претходно зашто не функционира во 99% случаи а тие 1% не сум ги сретнал :wink:.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom