Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Не ми се верува како плачеше :nesvest: ако изгубеше Надал ќе се убиев од 9 сум станата да ги гледам

Федерер е човек за ценење. Најдобар спортист. Му стана жал што ја изгуби титулата, но исто така и заплака од среќа кога ја освои минатиот пат. *bow*

Браво за Надал свака му част на дечкото ...

Навистина се наоѓам во ситуација да не знам дали да плачам или да се смеам кога ќе видам дека луѓе кои не ни играле за репрезентација а уште помалку па биле на некое големо натпреварување да се смеат на некој што плаче по пораз и по победа на некој спортист.
Извинете вака, ама кој к*р си давате право да се смеете и коментирате на некој што искажува емоции по претрпен пораз/победа и да го нарекувате плачко? Ни јас ни вие не сме компетентни да го коментираме тоа.
Знаете ли што значи Гренд Слем турнир, финале на СП, награда за најдобар спортист или па спротивното од тоа, пораз во финале по толку желби, или па во случајов по 5 часовна игра? Сфаќате ли низ што треба да се помине за да се стигне до тоа и на крајот да се победи или да се изгуби? Овие спортисти не се како нашите, тие се откажуваат од многу работи за да бидат она што се. Прашајте го Иан Торп кога пливаше активно колку време се немаше видено асално со неговите дома. Прашајте го Горан Пандев како му е со по 2 тренинга на ден од по 3-4 часа и кога ќе се врати дома само креветот го гледа. Кога го прашаа од Мак.Спорт каде за Нова Година, знаете што одговори? Под јорган планина рече. На први јануари тренинг имал.
Ете тоа се светски спортисти, што се откажуваат од секакво земно задоволство само за да стигнат до својата цел.
На крајот од краиштата, и спортистите се луѓе. Како што има емоционални луѓе, така има и Робокап луѓе. Кристијано Роналдо, Елена Исинбаева, Федерер и многу други се очигледно од тие првите. И сега, очекувам по мојов пост да следи "Што ми е гајле какви луѓе има, важно Надал тепаше". Па и мене ми е тоа важно што Надал победи, како и на некои членови што постираа, ама вие се фативте како слеп за стап за тоа што Федерер заплакал.
Му честиташе Федерер на Надал за победата? Да? Епа тоа е едно морално правило во спортот кое чичко Пјер де Кубертен го воведе откако ги обнови ОИ и се вика драги фер плеј и не знам друго што очекувате од поразениот.

Типичен балкански менталитет.

Ако сакате на оваа тема да расправаме надолго и нашироко, има тука друга тема.

Браво Надал, секоја чест, победи во лавовска битка, да даде Господ да гледаме што повеќе вакви мечеви и финалиња на Гренд Слем турнири. Ова вреди уште многупати да се гледа.

А како што ви пишав пред некој месец на темава дека ќе бришам мислења Федерер цар, Надал сељак како и обратно, така очекувам и вие да постирате нешто повеќе продуктивно на темава.

Ајде, за плачењето се фативте. Лично не сум многу за плачење, ама сосема ги разбирам спортистите. Голема емоција е на големи натпреварувања.

Честитки за Надал, не е Федерер толку послаб отколку порано, колку шо Надал има напредок последниве две години. Макар шо неја обожавам неговата појава на тениските терени, и ко ќе си го чеша....заднико, ама шо е јак, јак е.
Жал ми е шо Федерер не го израмни рекордо на Сампрас, ама то е шо е.

До следното историско финале...:salut:

За жал, се успав, но душава ми е полна. Тоа злато најубаво, ѕверу те обожавам! Браво РАФА!:vozbud::vozbud:

Не би сакала да се пензионира Федерер, бидејќи ќе биде жалосно да бидеме оневозможени да гледаме вакви великани и вакви инфаркт мечеви.

Ме потсети дуелов на ланскиот Вимблдон.:cuc:

Cestitki najprvo za site realni i iskreni poznavaci na tenisot, i pred se na site fanovi na Nadal, tesko mi e premnogu, no sto e tuka e iskreno se nadevav posle 4 set deka moze Roger da go pobedi Nadal no tamu najmnogu potfrli, interesen mec, super poeni, inaku cvrsto stojam na stavot deka Roger sam se pobedi, na cel turnir imase neverojaten procent na 1 servis vo finaleto ni 5% od toa, no sto e tuka e koj i da pobedese od dvajcata ne e nezasluseno najdobire teniseri definitivno momentalno, maka mi e za Roger no ajde ke se nadevame na Wimbledon i Us Open da se napravi nesto da se srusi rekordot bidejki mislam deka go zasluzi toa, a Roland Garos se znae deka Nadal e naj jak na zemja nema sto tuka, maka mi e premnogu za Roger......

Браааво Мајсторееее,
Нека го фати малку од Род Лејвер и да ги освои сите грен слеми

Поздрав до број #2

Најпрво,најискрени честитки до Надал.Најспортски му честитам,заслужена победа,издржа и играше најдобро кога беше најпотребно и секоја чест за тоа.
Ова го упатувам до правите фанови на Рафа и до правите познавачи на тенисот,а не до селските провокатори што до вчера го мешаа тенисот со бадминтон и обратно,а сега се први да се ситат на емоциите кои ги покажа големиот шампион Роже.Мајсторе за мене си секогаш број еден.Можеби во моментов Надал е подобар но има нешто во Федерер што го прави посебен,што го прави шампион и во победа а особено во пораз!!!Огромен беше притисокот врз него особено поради фактот дека беше прогласен за фаворит заради претходниот маратонски меч кој го имаше Надал,а најмногу заради притисокот да го сруши историскиот рекорд на Пит Сампрас.Тоа се виде,посебно на крај кога Федерер ја покажа човечката особина во себе,но и смогна сили покрај се спортски да честита за поразот.Е тоа она што го прави Федерер посебен,и поради кое и понатаму ке биде омилен на Австралија Опен на УС Опен Вимблдон........
Честитки уште еднаш за Надал.А Федерер кога тогаш ќе го стигне до историскиот триумф во кариерата,тоа го заслужува.

Честитки за Надал, потврдува дека моментално е бр 1 светски тенисер, јас во глобала навивам за Федерер, и тоа што денес така реагираше веројатно затоа што преку евентуалниот триумф гледаше можност за враќање на првото место, а вака изгледа се потешко
меѓутоа се работи за два феноменални тенисери во исто време и невидена конкуренција на тениските терени

Одлично дечко :vozbud: мислев ќе падне после полуфиналето од 5 часа ама успеа...како нов играше...секако дека Федерер ќе освои 14 ама проблемот е што Надал ќе го стигне и него и Сампрас по титули :olee: одличен меч,не ми е жал што цел ден зевам :pos2:

Овие двајца се повеќе од спортисти.

Беше одличен натпревар иако беше за нијанса послаб во квалитет од натпреварот Nadal-Verdasco. Verdasco покажа некој свој скриен талент на овој турнир и се покажа како многу потежок противник, се надевам дека не беше one time job. Тие што изгледаа барем еден натпревар со Verdasco ќе знаат за што зборам.

Nadal играше константно во текот на целиот турнир, со исклучок на некои помали падови во играта.
Federer играше како што веќе игра изминативе година и пол, со некои блескави моменти, но со повеќе падови во играта. А вчера особено имаше проблеми со сервисот, не сум баш сигурен дали зошто надал добро го читаше, или проблемот беше до него.

Можеби и грешам но мислам дека за првпат Federer му искажа искрена почит на Nadal, порано се беше на "Congratulation". A вчера почна со "God, it's killing me", тука сеуште не можеше да се помири, па се расплака и не можеше да каже ниту збор. Но по некои 5 минути се се созеде и извика "So Rafa, congratulations. You played incredible. You deserve it man"
Сигурно и не е толку чудно зошто толку време му требаше и колку тешко му беше да го каже тоа, сепак тој е човек на кого тенисот му значи живот, а особено кога 5 години си бил на врвот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom