Надал vs. Федерер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување

Навивам за:

• Вкупно гласачи
    393
Ех да беше малце покасно па да ја гледав, така сеа кој ќе станувам толку рано. Инаку навивам за Федерер, и нормално мислам дека тој ќе победи, ама ќе видимее :)

Двајцата се маестрални, Надал има вистински борбен спортски дух, Федерер игра како програмиран.
Навивам за Федерер и очекувам победа и нови рекорди.

Криво ми е што Фернандо Вердаско нема да игра. Подобар беше од Надал али тоа е тоа.

Ајде 14 титули и поштено нека оди Пит Сампрас со Надал нека се сликаат кај Бурчо на карабитот.

Come Roger !!!!!!!!!!!!!!

ајдеееее федерерчо покажи со знаеш!! кје тепа сигурен сум !!! GO FEDERER!

Во колку е финалето ... ??

Во 09.30 утре сабајле на Еуроспорт ке има директен пренос :wink: и случајно ако некој го преспие директниот пренос репризата од финалето е во 16.00 попладне истотака на Еуроспорт :)

хммммммммммм, не би рекол дека Роџе ќе го пие игра во страшна форма али ќе видиме одпосле.

Да бе забораив дека безвучно беше тоа “Р-то“ на крајот, Роже е он :icon_lol:
Не дека ќе сечам вени ако не тепа Рафа, али онака сакам да ги ребрам овие напалените по Роже (со акцент на е) :icon_lol:

VAMOS RAFA!!! :icon_lol:

Мислев дека ова подлога страшно му одговара на Федерер и покрај измореноста на Надал ќе нема проблем да победи но ова до сега кажува друго.Едно е јасно доколку Федерер не го победи Надал на оваа подлога во Австралија,нема да го победи никаде на друго место...

Прв сет 7-5 за Надал

Малце падна во играта Надал тоа го искористи одма Федерер и израмнува на 1-1 во сетови

7-5 3-6 :tv: Уште едно маратонско финале ќе биде ова ! ! !

Првиот сет многу психички беше паднат Федерер... Главата надолу му беше и како да беше сигурен дека ќе изгуби... Во вториот се опрај, сигурен сум дека ќе победи.
Ајмо Роже, три брејк топки! :vozbud:
Едит: Две.
Eдит: Eдна.
Едит: УПМ.

Ајде Надал покажи му на Федерер што знаеш:pipi:

Надал алеале:icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom