Тргување со странски хартии од вредност и недвижности

• Креатор на темата Креатор на темата StefusRefus
  • Време на започнување Време на започнување
Полека пазарот уште не е отворен, премаркет е само

Едит: Иначе јас сум моментално 50% голд мајнерс и 50% оил компании. Во еден момент начекав малку кога пораснаа ги продадов сите од тек. Од старт на инвестирање во акаунтот лани април па до денес сум точно на 0. трудот и времето сум зијан, да не правев ништо пак исто.

Релативно ако сте во добивка, во -4% или -10% при овие падови имате одлични резултати.

Плус па ако се само толку во минус по трансакциските и брокерските трошоци - уште поубаво!

До среда кога е состанокот на Фед на верувам дека ќе има смирување на пазарот. Ако ги качат каматните стапки за 75 основни поени најверојатно ќе има рали. Но ако ги качат само 50 основни поени тогаш најверојатно пазарот ќе продолжи да паѓа.

Ако ги качат каматните стапки за 75 основни поени најверојатно ќе има рали. Но ако ги качат само 50 основни поени тогаш најверојатно пазарот ќе продолжи да паѓа.

Обратно ќе да е, ако качат 75бп ќе продолжи да паѓа.

Видјет чемо...
Сеа добро е што некои фирми шо се сосема солидни се продаваат за цена која е пониска од она што се вика вредност... Е сеа мајсторлукпт е да ги фатиш на ботом да измолзиш добро. Јас признавам тоа не знам да го правам ниту не знам колку ќе е ботом.

Видјет чемо...
Сеа добро е што некои фирми шо се сосема солидни се продаваат за цена која е пониска од она што се вика вредност... Е сеа мајсторлукпт е да ги фатиш на ботом да измолзиш добро. Јас признавам тоа не знам да го правам ниту не знам колку ќе е ботом.
Абе затоа ќе си купуваш цело време по троа, и некогаш ќе каснеш удина, другиот пат троа сланинка, на крај мелено :D

VIX skokna

Attachments

• Screenshot_20220614-131124_Chrome.jpg
    Screenshot_20220614-131124_Chrome.jpg
    391,8 KB · Прегледи: 30
Sto se sluci so forumov poslednava nedela dena dodeka me nemase? Samo hejt, zavidluk, toksicnost, sitenje na necii zagubi, a dobivkite nikoj ne gi komentira...copy paste od MSE forumot...zosto li? oh wait, sto prasuvam, istite od tamu dojdoa tuka. :tapp:

Davam winneri so po 50-70-100% povrat za 2 nedeli, a dobivam bravo sto sum prodal BABA so 10% kjar pred da otide uste nagore ( i posle da padne ):toe:

Retko koj imase muda da pise kade i koga vlegol, izlegol i zosto.

Epa dobro drugari, ako e taka i taka sakate da go terate forumot, tolku od mene, ne postiram veke.(y)

Dostapen sum za diskusija samo vo DM, i toa samo za odbrani clenovi.:cool:

ps. zatvoriv shorotot na GME so 11% kjar, da ne bide ne sum kazal.

So sreca na site, Blizzard out.:kluc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom