Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Cena?дали некој чува аквариум со скалари да му го продадам скаларот![]()
Скапо скапо150 денари[DOUBLEPOST=1486566338][/DOUBLEPOST]или замена за три гупи (како беше соодносот машки наспроти женски гупи)
Во делфин зад веро во аеродром, немо во т.ц олимпико. цена незнамЗдраво, дали знаете каде можат да се најдат убави дискуси во Скопје и по која цена се ?
Јас на времето користев Florabela обичен хумус за садење. Само го пресеав измив неколку пати и го наместив со почеток од 1цм одалечено од предно стакло и од страните, а позади до крај и во висина од напред од 1 цм позади 3цм. Потоа ставив кварц напред 2цм позади 4цм. Да знаеш мора да го циклираш едно месец дена аквариумот поради земјата и за време на циклирање со стапче за ражничи боцкај за да излезат гасови што се создаваат од земјата. Можеш да ставиш 1, 2 гупи за побрзо циклирање и создавање на полезни бактерии. Промена на вода на 3 дена по 25% месец дена потоа можеш да одолговлекуваш на недела. Сепак се работи за хумус за градинарски цвеќиња, а не специјализирана подлога за аквариумКапакот е готов. Го направив од пластифициран лим и внатре ставив 4 неонки од по 36 вати. Е сега, кажете ми од која земја за цвеќиња да ставам како подлога бидејки средства за оригинал подлога немам. Кварцен песок земав денеска и е со 2 гранулација што мислам сека е доволно. Утре го земам канистарот и шоуто може да почне
![]()
Јас земјата ја перев со мрежа за против комарци, ситна зелена, пред кратко правев муабет со искусен акварист ми кажа доволно е да ја ставиш на 100 степени во релна едно 20 мин да изумреле бактерии ако има, како превентива инаку неморала да се пере.. А за растенијата да можеш да ставиш за време на циклирање.Најдов Florabela. Земав 15 литри, мислам дека ќе ми биде доста. Само не знам како да го измијам. На песокот му пуштам вода полека да тече и пополека го мешам, така што ѓубрето излегува на површина и излегува надвор. Ама ова е земја, ќе се направи кал. И дали да внесувам растенија при циклирањето? А сигурно ќе се циклира налмалку 3 недели.
Јас за 60л користам лед рефлектор од 10w замена за 90 со 800 луми 6500к и скоро сите захтевни треви ми растат...А што мислиш за осветлувањето?
Не ставај било какви камења во аквариум, ако е варовник ке ти ја мења ph вредностс во аквариумот, доколку не знаеш дали е варовник најкористен тест е со солна киселина. Се капнува малку и ако врие варовник е 100%Некој да има ваков или сличен камен?Прегледај го приврзокот 164967