Осетливи теми на почеток на врска

• Креатор на темата Креатор на темата ragazza
  • Време на започнување Време на започнување
Macedalien напиша:
Нема осетлива тема кога во прашање е искрена врска.
Потполно во право!!Секогаш треба да се кажува она што го мислиме, само така можи да опстои искрена врска!!

Mesija напиша:
Потполно во право!!Секогаш треба да се кажува она што го мислиме, само така можи да опстои искрена врска!!

Mislam deka temata bese osetlivi temi na pocetok na vrska a ne kako da opstoi iskrena vrska.Iskren mozes da bides ako si nevin kako bebe ama ako si kako gresen djavol odi i bidi iskren so nea.

osamen напиша:
Mislam deka temata bese osetlivi temi na pocetok na vrska a ne kako da opstoi iskrena vrska.Iskren mozes da bides ako si nevin kako bebe ama ako si kako gresen djavol odi i bidi iskren so nea.

Па пак ќе бидеш искрен!

Ubavko e da se zboruva za se vo vrskata ako e pocetok samo taka mozeme i dvajcata da se opustime treba za se da se razgovara otvoreno a ne da se vnimava za sto razgovara

Се што го/ја вклучува бишвиот/бившата во комбинација со зборот „секс“ е веома осетлива тема, не само на почетокот, туку во текот на целата врска, ама почетокот е најкритички. :)
Никој не сака да слуша колку добар секс си имал со претходните партнери, која ви била омилена поза и слични детали кои само ќе ја наведат спротивната страна да помисли дека ќе биде споредуванa и дека партнерот уште се пали на бившата.

Друга осетлива тема која е беспотребно да се начнува во вака рана фаза е финансиската состојба.

На ептен свеж почеток на врска глупава грешка е кога ќе се начне тема за емоции, кои никако не смее да се искажуваат (па ни да се чувствуваат кога познавате некого цели 3 дена), освен ако сакате уште у старт да го заплашите партнерот и избркате од себе. :)

Нема осетливи теми
Точно.
Ако двајца почнуваат врска,со претходни резерви во нив и осетливи теми мегу нив,кои свесно ги заобиколуваат,тогаш таа врска не треба да постои.
Тајни мора да има,секако,но осетливи теми-никад.

Има осетливи од типот како заврши претходната врска :tapp: значи ти се трудиш да почнеш нешто ново да заборавиш на старото а оваа тема те враќа назад....мене ми е дебилно тоа :toe:

Нема осетливи теми
сакаш да кажеш дека нема осетливи, до некој степен и табу теми?? зар темите од типот :бивши / раскинувања / заљубувања (фактички општо за претходните партнери) се пожелни за муабет во почеток на врска?
Јас лично сум за отворена врска, каде што двете личности знаат што сакаат, и што се случува...но ги оставам ex-женските надвор од муабет...

Една ептен осетлива тема, и не само во рани мугри туку и троа подоцна е деца! Гррр

Има осетливи од типот како заврши претходната врска :tapp: значи ти се трудиш да почнеш нешто ново да заборавиш на старото а оваа тема те враќа назад....мене ми е дебилно тоа :toe:
Исто и мене, најмногу шо ме нервира е кога ќе почне да ме прашува за претходната/претходните врски.

Па аман, убаво напиша - ти се трудиш да почнеш нешто ново да заборавиш на старото а оваа тема те враќа назад.:uvo:

За мене осетлива тема во оваа фаза не е бивши, туку муабети на тема каде оди врскава, па планови ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom