101 причина зошто верувам дека Исус е единствениот вистински Бог

Член од
27 јули 2011
Мислења
633
Поени од реакции
241
Доволно е да кажеме дека во библијата се вели дека ѕвездите се создадени после земјата, и твојата "теорија" ќе се стопи како сладолед во сахара. ;)
ne bi rekol ako odime od naucen aspekt sepak prva bila svetlinata taka da mora da ima energija koj ce ja pokrene materijata :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
ne bi rekol ako odime od naucen aspekt sepak prva bila svetlinata taka da mora da ima energija koj ce ja pokrene materijata :)
Ако одиме од научен аспект, ќе знаеме дека земјата е дааааалеку после ѕвездите создадена, ако одиме според библијата, звездите се создадени после земјата. Врти сучи, тоа ти е.

С

Само Човек

Гостин
Ако одиме од научен аспект, ќе знаеме дека земјата е дааааалеку после ѕвездите создадена, ако одиме според библијата, звездите се создадени после земјата. Врти сучи, тоа ти е.
светлината е недостаток на темнина а темнината е недостаток на светлина, така да никоее од овие не било создадено прво .

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
светлината е недостаток на темнина а темнината е недостаток на светлина, така да никоее од овие не било создадено прво .
Темнината е вечна светлината и треба гориво за напојување, така да forever in darkness kis4e:LOL: хахахах

Член од
26 мај 2012
Мислења
41
Поени од реакции
37
И глупоста е недостаток на интигенција...

;)

И злото е отсуство на добро. Пробај на некој кој поминал низ Аушвиц да му објасниш дека злото не постои, туку дека тоа е отсуство на добро..

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Битие
3 И Бог рече: „Нека биде светлина!” И бидна светлина.
4 И Бог виде дека светлината е добра; и Бог ја оддели светлината од темнината.

Ако темнината е недостаток на светлина, како ќе ја одделиш од светлината?
И тоа нема никаква врска со фактот што во библијата пишува дека ѕвездите се создадени после земјата.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
е ајде де како, , тука не се зборува за светлина(давање) и темнина(примање) какви што ги разбираш
8 А Бог го нарече сводот небо. И бидна вечер, па утро - втор ден.
9 И Бог рече: „Нека се соберат на едно место водите под небото, и нека се покаже копно!” И бидна така.
10 Бог го нарече копното земја, а собраните води мориња. И Бог виде дека е добро.
11 И Бог рече: „Нека изникне земјата со зеленило - со семеносна трева, со плодоносно дрво, кое - секое според својот вид - ќе донесува на земјата плод, што го носи своето семе во себе!” И бидна така.
12 И никна од земјата зеленило, трева што се осеменува, секоја според својот вид, и плодоносно дрво што раѓа плод, што го носи своето семе во себе, според својот вид. И Бог виде дека е добро.
13 И бидна вечер, па утро - трет ден.
14 И Бог рече: „Нека бидат светила на небесниот свод, за да го делат денот од ноќта, нека бидат за знаци, и за времињата, и за деновите и годините,
15 и нека бидат за светила на небесниот свод за да ја осветлуваат земјата!” И бидна така.
16 И Бог направи две големи светила, поголемото да владее над денот, а помалото да владее над ноќта - и ѕвездите.
17 И Бог ги постави на небесниот свод да ја осветлуваат земјата,
18 да владеат над денот и ноќта и да ја одделуваат светлината од темнината. И Бог виде дека е добро.
19 И бидна вечер, па утро - четврти ден.

Третиот ден ја создава земјата т.е морињата, копното, растенијата, а четвртиот ден сонцето и ѕвездите!
Има нешто за неразбирање тука?

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Ги прочитав сите 20 , ама баш ова ми требаше ...
Горе потенцираш дека Исус е единствениот Бог , до некаде океу затоа што верувам и ќе верувам одсекогаш во еден Бог али дилемата е помеѓу :
16. “Но, Бог на тој начин го исполни она што го навестуваше однапред, преку устата на сите пророци: дека Неговиот Христос ќе пострада.” (Дела 3:18) и Исус е Бог

Според мене Исус е Месија несомнено спасителот , единсвената чиста душа и единствена која воскресна , ни го покажа вистинскиот пат , голем број чуда што доколку не ги прочиташ не ни можеш да веруваш али меѓу најважно е што тој е Син Божји , оти на самото распнување повикува „ Боже прости им незнаат што прават “.
Сега свештени лица го потврдуваат ова горе , можеби грешам aли и онака ние сме обични смртници o_O

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.750
Поени од реакции
4.518
-Знаеш зошто тоа важи само за луѓето?
-Затоа што ние, луѓето го измисливме тоа.

-Знаеш зошто?
-Не сакаме да изумреме. :)
Па и така можеш да кажеш.
Не знам дали си го гледал Адвокатот на ѓаволот?
:pos:

Член од
11 јули 2011
Мислења
1.726
Поени од реакции
1.997
Ај едно реално прашање до религиозните (конкретно до Templar III):
Зошто толку слепо верувате на некоја книга која раскажува приказни што наводно се случиле пред 2.000 години? Да не бевте присутни кога се случиле тие? Или можеби вашите пра-пра-пра-пра-пра-пра..... ....-пра-дедовци биле присутни, па ви пренесувале од колено на колено?
Еве за мене ќе кажам. Иако одсекогаш сум настојувал да не коментирам на вакви теми сега ќе направам исклучок. Има многу што не веруваат и за некој ќе биде смешно ама јас верувам, и ќе ти одговорам на прашањето од моја гледна точка. Сум добил и добивам помош за тоа што се молам. Работи кој не сум можел да си ги објаснам како случајност. Можеби на ова некој ќе рече се молам само кога ми треба нешто, но не. Се молам секоја вечер и сум благодарен и во добро и во лошо. Тоа и други работи се доволни за мене да верувам. Не терам никој друг да верува ама неќам ни мене да ме тераат и да ми кажуваат да не верувам.

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Еве за мене ќе кажам. Иако одсекогаш сум настојувал да не коментирам на вакви теми сега ќе направам исклучок. Има многу што не веруваат и за некој ќе биде смешно ама јас верувам, и ќе ти одговорам на прашањето од моја гледна точка. Сум добил и добивам помош за тоа што се молам. Работи кој не сум можел да си ги објаснам како случајност. Можеби на ова некој ќе рече се молам само кога ми треба нешто, но не. Се молам секоја вечер и сум благодарен и во добро и во лошо. Тоа и други работи се доволни за мене да верувам. Не терам никој друг да верува ама неќам ни мене да ме тераат и да ми кажуваат да не верувам.
Абе ти што сакаш прај, никој не може да ти забрани. Али моето прашање е сосема друго.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
што е бог ???
Исус сигурно не.
--- надополнето: 1 јуни 2012 во 17:19 ---
Energija koja ja ima nasekade !!!
--- надополнето: 31 мај 2012 во 20:58 ---

na Vselenskiot sobor e razgovarano za isus konkretno dali e samo covek ili e i bog !!!
na kraj e odluceno deka ima dvojna priroda i boja i covecka toes deka e sin na boga !!!
Епа од каде тогаш дека Исус е Бог? Сам се побиваш.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.439
Поени од реакции
5.130
da bas taka pisuva ti ce mi kazes sprotivno so dokazi ce mi ja pobies teorijava :) ???
Светлината се дефинира како честици, за кои за да настанат, треба да постои некаков извор. Ова вака просто за да разберите.

Инаку светлината преставува фотони, кои се емитираат кога атомите ќе се доведат во возбудена состојба, на пример преминување на електрон од една во друга орбита.

Kajgana Shop

На врв Bottom