Хоби: изработување накит

• Креатор на темата Креатор на темата Шмизличка
  • Време на започнување Време на започнување
Од кога сакам да почнам да изработувам накит, и никако да почнам. Имам една другарка, мајка и се занимава со тоа, па и она по малку, и знам дека ги купува монистрите од една продавничка во зградите пред Соборна, и од една друга, „Монистра“ мислам се вика, одма до библиотеката „Страшо Пинџур“ е:)
Ај се надевам, дека кога ќе имам послободно време ќе земам и јас нешто да направам:)

me interesira nakitot od plastelin sto se pravi,dali moze so obicen plastelin da se pravi,i dali se pece.jas imam slusnato kao trebalo da se pece ama pojma neam .

abe znae li nekoj dali se pece plastelinotttt i ako se pece kao

abbeee znae li nekoj kako se izrabotuva nakitot od plastelinnn pomosss

и јас правм ланчиња, најчесто од дрвени монистри, ги купувам од Делфина а пластични монистри купивам од Женски пазар, има голем избор а и поевтини се од продавниците...

me interesira nakitot od plastelin sto se pravi,dali moze so obicen plastelin da se pravi,i dali se pece.jas imam slusnato kao trebalo da se pece ama pojma neam .

abe znae li nekoj dali se pece plastelinotttt i ako se pece kao

abbeee znae li nekoj kako se izrabotuva nakitot od plastelinnn pomosss

инаку тој вид на пластелин со кој птават ланчиња се вика ФИМО и една коцка во една боја е 250ден. инаку ако мислесе за обичен пластелин теско дека ќе го испечеш, претпоставувам дека би се растопил. а ФИМОТО има некоја си пластифицирана состојка како што знам и кога ек го испечеш станува како пластика. тоа е тоаЧ)

Порано си правев ланчиња од монистра и си ги носев ланчињата,а сега прекинав да ги правам,оти во Велес не сум видела во продавнициве да има делови за накит освен монистра.А сакам да правам.:pipi:

Jas i pravam i prodavam, taka da naracki moze na pp, i da mnogu se smizleski site raboti, po najnova moda gi rabotam :)))

ej devojki moram da kazam deka ste super a i slikive sto gi vidov se fantasticni i jas pravam nakit veke nekolku godini opsesija e morame da riznaeme .Ke sliknam nesto moe pa ke pratam da slusnam dali vi se sviga .pozz golem

Јас си правам накит, најчесто алки и обетки, али само за мене си ги чувам, не ги продавам:)

Порано обожавав да изработувам ама сеа ми помина меракот...:jaj:

Obozavam nakit, obozavam da go nosam na sebe, a od neodamna toa mi pretsravuva i hobi, pocnav so edni interesni kopcinja koi gi najdov po doma, a pravam i od munistra, inaku imam iskustvo i so pravenje nakit od fimo na eden od proektit na koj sto imam odeno :kesa:

инаку тој вид на пластелин со кој птават ланчиња се вика ФИМО и една коцка во една боја е 250ден. инаку ако мислесе за обичен пластелин теско дека ќе го испечеш, претпоставувам дека би се растопил. а ФИМОТО има некоја си пластифицирана состојка како што знам и кога ек го испечеш станува како пластика. тоа е тоаЧ)
Ок знае некој кај се купува таков пластелин во Мк?

ja praam 4 godini celi, od zica fimo staklo i koa kje se sobere stvarno materijalite se skupi. Do sea se za mene chuvav ama reshiv posho krizava me pogodi i mene da pochnam da prodavam. Ako moze nekoj da mi pomogne bi bila blagodarna mnogu =)

inache fimo porano na poishe mesta se prodavashe, u edno atelje u kapishtec i do ex shop kaj soborna. Sea vishe nigde nema od originalot, u ramstor na shtand koa kje vlezesh ima ama druga firma i mislam poeftini se, okolu 120 od boja

ja praam 4 godini celi, od zica fimo staklo i koa kje se sobere stvarno materijalite se skupi. Do sea se za mene chuvav ama reshiv posho krizava me pogodi i mene da pochnam da prodavam. Ako moze nekoj da mi pomogne bi bila blagodarna mnogu =)

inache fimo porano na poishe mesta se prodavashe, u edno atelje u kapishtec i do ex shop kaj soborna. Sea vishe nigde nema od originalot, u ramstor na shtand koa kje vlezesh ima ama druga firma i mislam poeftini se, okolu 120 od boja

A moze da mi kazes malku poprecizno kade e toa vo ramstor i kako se vika ako znaes ????

Epa u Kumanovo ima se na se dve prodavnici kade moze da se najdat delovi za nakit,a i tie ne se kojznae kolku snabdeni so materijal...A cenite ,pa vo glavno se isti monistri se prodavaat za 10 den,lazicka..a za perlite zavisi od materijalot-cenite se dvizat od 3-30 den...taka da..tuka negde se,so razlika vo toa sto vo Skopje imas mnogu povece izbor otkolku tuka.
KADE IMA U KUMANOVO VAKVA PRODAVNICA?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom