Хоби: изработување накит

• Креатор на темата Креатор на темата Шмизличка
  • Време на започнување Време на започнување
И јас се занимавам активно со правење накит и мило ми е што истото го правите и вие. Ме интересира за продавниците во Куманово, по кои цени ги продаваат делчињата, дали се поефтини од нашиве две тука во Скопје????? Ќе може ли цени да добиеме?

Epa u Kumanovo ima se na se dve prodavnici kade moze da se najdat delovi za nakit,a i tie ne se kojznae kolku snabdeni so materijal...A cenite ,pa vo glavno se isti monistri se prodavaat za 10 den,lazicka..a za perlite zavisi od materijalot-cenite se dvizat od 3-30 den...taka da..tuka negde se,so razlika vo toa sto vo Skopje imas mnogu povece izbor otkolku tuka.

Ехееее пред неколку лета дури и пари вадевме со другарките од ова, ама многу убав накит правевме (ај да не се фалам, ама така е) :pos2:

порано се занимавав со ова па престанав,,инаку ја знам само продавницата кај соборна шо е ,, а кај има на др место????????? Видов убави изработки па пак се заинтересирав:wink::smir:

Хахаа погодена ми е темата сеа:pos:Како помала некаде осмо одделение беше имавме навика со другарките преку лето да изработуваме дома ланчиња,алки и слично па да ги земеме картонските кутии и да продаваме пред тинкес:pos:Богами убава заработка имаше ама како старееш така веке помала е некако заинтесираноста на муштериите,бидејки кога си помал интересен си им па ке ти напраат мерак и ке ти купат нешто(бар ја така сфакам).Сега прекина тој бизнис:pos:али ипак јас по домче коа имам повеке слободно време ги земам монистрите и експериментирам.

Деновиве ме фати некоја опсесија и многу сакам да научам да плетам некои интересни белезици.Еден другар прави ама не ми ги кажува плетките...Плс ако знае некој плетки нека пиши на форум...Фала

хахха еве како машко и ја да си го кажам моето хоби, инаку изработувам накит за суканици па до сега не сум видел во Македонија некој да го прави токму ова. инаку моментално привршувам со изработката и планирам на Боб Марли денот на школка да ги продавам. а каков ќе биде интересот не сум сигурен :toe: еве дел од асортиманот хахах

Attachments

• SP_A1464.jpg
    SP_A1464.jpg
    83,1 KB · Прегледи: 17
  • SP_A1465.jpg
    SP_A1465.jpg
    88,1 KB · Прегледи: 19
  • SP_A1467.jpg
    SP_A1467.jpg
    107,5 KB · Прегледи: 18
  • SP_A1468.jpg
    SP_A1468.jpg
    95,6 KB · Прегледи: 18
само ми фали уште зелен лак, кој ќе фати онака убава зелена боја. хахах поздрав

порано се занимавав со ова па престанав,,инаку ја знам само продавницата кај соборна шо е ,, а кај има на др место????????? Видов убави изработки па пак се заинтересирав:wink::smir:

Има и блиску до Корчагин, кај библиотеката, одма карши Специјал е...
иначе и мене ми се интересни вакви работи, братучетка ми почна да праи, па и јас почнав со неа...онаков накит што изгледа како да е од пластелин, ама не е тоа пластелин незнам.., 140 ден е една коцкичка у една боја....неам слики моментално ..ќе ги сликам и ќе ги стаам:)

Вие прајте јас ќе ви ги енчантирам и благословувам....

Не без пари разбира се :)))))

Има и блиску до Корчагин, кај библиотеката, одма карши Специјал е...
иначе и мене ми се интересни вакви работи, братучетка ми почна да праи, па и јас почнав со неа...онаков накит што изгледа како да е од пластелин, ама не е тоа пластелин незнам.., 140 ден е една коцкичка у една боја....неам слики моментално ..ќе ги сликам и ќе ги стаам:)

тој материјал се вика фимо и е малку потешко за правење пошто треба навистина да те бива за да направиш нешто кое би било екстра

инаку денес од фимо многумина прават накит летно време ги има скоро секаде. интересен е накитот од фимо алчи многуми е во транс стил хахаххах

инаку денес од фимо многумина прават накит летно време ги има скоро секаде. интересен е накитот од фимо алчи многуми е во транс стил хахаххах

Ќе ми стојат ли суканици ? :D

Ќе ми стојат ли суканици ? :D

хаха ако сакаш без проблем би ти направил добро би ми дошле 3 илјадарки. хахаххахаах инаку за да направиш суканици треба да ги прифатиш како дел од себе и зошто уствари ги правиш. многумина ги прават како моден додаток. поздрав :pipi:

Само за себе си правам да си купувам , и си се занимавам .
И знам дека нема да сретнам некој кој ке има исто како моето

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom