Библија - со цитати!

• Креатор на темата Креатор на темата Sagan
  • Време на започнување Време на започнување
S

Sagan

Гостин
Уништување на Содом. Лотовото спасување. Гревот на ќерките Лотови.
19. Уништување на Содом. Лотовото спасување. Гревот на ќерките Лотови.

1. Оние два ангела стигнаа *вечерта во Содом кога Лот седеше пред портата содомска. А кога ги виде Лот, стана да ги пресретне, и се поклони доземи.
*1.Мој.18,22;
2. И рече: <Господари мои, влезете во куќата на слугата Ваш, да преноќевате, и
измијте си ги нозете Свои; па утре рано, кога ќе станете, одете си по Својот пат." А тие рекоа: <Не, тука ќе ноќеваме на улица."
3. Но тој настојуваше, и тие појдоа по него и влегоа во домот негов. И тој ги нагости, им испече лебови пресни, и јадеа.
4. И уште не беа легнеле, а граѓаните содомски се насобраа околу куќата, стари и млади, целиот народ од сите краишта на градот.
5. И го повикаа Лота и му рекоа: <Каде се луѓето, кои дојдоа да
ноќеваат кај тебе? Изведи ги да бидеме со нив!"

6. Лот излезе пред нив до влезот, ја затвори вратата зад себе,

7. и им рече: <Браќа мои, немојте да правите зло!
8. Еве имам две ќерки, кои уште не биле со маж; ќе ги
изведам кај вас, па правете со нив што ви е угодно; само на оние луѓе не правете им ништо, бидејќи се дојдени под
покривот на мојот дом."

Не оставај го муабетот... иначе Лот првиот макро ќе испадне!

Дај понатака да видиме шо се дешава.

ovaa biblija super bila be...:))))))))
ajde 4ekam uste citati.... so ke se slu4i so lot!!!!1 :))))))))

pozzz

Bada Bing! напиша:
ovaa biblija super bila be...:))))))))
ajde 4ekam uste citati....
Ќе се изначекаш,зашто тој кој ја започна темава не знае што да прави со нив понатаму.
Верувам и дека нема претстава која е целокупната поука од приказната,едино ако сака да ни ја оправда педерастијата и содомијата како возбудливи и интересни појави.
Но заборава која беше судбината на Содом и Гомор.

trilobite напиша:
... тутумраков кој ја започна темава не знае што да прави со нив понатаму.
Ааааа, не! Па јас само што почнав.

trilobite напиша:
Верувам и дека нема претстава која е целокупната поука од приказната ....

Убаво велиш, ПРИКАЗНА, во која Бог се заканува дека ќе казни некого ако не прави како што Он вели (!?)

Ама мене не ми е целта тоа, да оспорувам, туку да видам што всушност има во таа ‘‘света‘‘ книга што е достојно да се почитува.

Онака, на прв поглед, убава историска книга, со многу топоними и имиња, дури проблеми да имаш да видиш кој е кој.

И еве ви и Вие да прочитате нешто, ако не сте ја читале досега:

:zlo: http://acelera.files-upload.com/254678/Biblija.rar.html

Еве ви неколку цитати од Библијата. Слободно да ги споредите со цитатите од Куранот:

Тогаш Исус му рече: Врати го мечот на своето место, зашто сите што се фаќаат за меч - од меч ќе загинат. (Христос во Матеј 26:52)

Љуби го својот ближен како себеси! (Христос во Марко 12:31)

Љубете ги своите непријатели и молете се за оние кои ве прогонуваат. (Христос во Матеј 5:44)

Никому не враќајте зло за зло. (1 Солунјаните 5:14)

Ако твојот непријател е гладен, нахрани го, ако е жеден, напој го.
(Римјаните 12:20)

Не оставај да те победи злото, туку победи го злото со добро.
(Римјаните 12:21)

Синот Човечки не дојде да погубува човечки души, туку да ги спаси (Лука 9:56)

Јас ве испраќам како овци меѓу волци. Затоа бидете мудри како змии и безопасни како гулаби (Христос во Матеј 10:16)

Не одмаздувајте се, туку дајте му место на Божјиот гнев. (Римјаните 12:19)

Не противете му се на злото, туку ако некој те плесне по твојот десен образ, сврти му го и другиот. Ако некој сака да се суди со тебе и да ти ја земе кошулата, остави му ја и наметката.. (Христос во Матеј 5:39,40)

Ако е можно, доколку зависи од вас, бидете во мир со сите луѓе!
(Римјаните 12:18)

Убаво вака со овие цитативе но оној одгоре ти остана недовршен,што сакаше да кажеш со него?

trilobite напиша:
Убаво вака со овие цитативе но оној одгоре ти остана недовршен,што сакаше да кажеш со него?

Лот бил спремен да си ги жртвува ќерките-девици за да ги спаси ангелите од блудничењето на сељаците врз нив.

Како што пишува и во Библијата...
http://acelera.files-upload.com/254678/Biblija.rar.html

Ги понуди ќерките да општат со сељаците,сакајќи да ги заштити ангелите(за кои пак баграта немаше поим дека се работи за ангели-педерска работа)од напастните хомосексуалци.
Ти како би изреагирал?

И на крај Лот си заврши со ќерките :pos: сеа ме мрзи да се качуам да ја зимам Библијата, ќе го допишам ја......некогаш

Има некаде во библијата каде што пишува дека Господ е против хомосексуалност?Дека треба да се казнат?
Мене лично таков цитат ме интересира дали постои,во библијата.

leandra напиша:
Има некаде во библијата каде што пишува дека Господ е против хомосексуалност?Дека треба да се казнат?
Мене лично таков цитат ме интересира дали постои,во библијата.

Има многу примери за тоа во Библијата, ако си заинтерсиран еве
Leviticus 20:13 (левитски законик) Прва Мојсиева ( за Содома) Прочитај .

Ќе бидеш ли добар да ги постираш цитатите овде,бидејќи неможам да се снајдам со библијава која ја имам

едит
За Содома мислиш на делот кога Господ ја пали?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom