Дали ги сфаќате текстовите?

• Креатор на темата Креатор на темата Zoki Lou
  • Време на започнување Време на започнување
pa sea me mrzi da gi kopiram tekstovite ali eve nekolku omileni pesni

Metallica - Disposable Heroes

pesna za vojnici na koi sto im e ispran mozokot i se izdrogirani pred da bidat pusteni napred vo borba za da zaginat

metallica - the unforgiven

ovaa retko koj ja razbira , inace e pesna za dete koe sto zivee tezok , mizeren i naporen zivot so toa sto e prinudeno da gi zivee pravilata na zivotot i koga e veke ke ostari mu stanuva zal zasto ne gi prekrsil pravilata vo svoja korist

metallica - god that failed

pesna posvetena na majka mu na james hetfield koja sto bila bolna od rak i mislela deka samo gospod e toj sto ke moze da i go izleci rakot ali gospod ne go napravil toa

metallica - master of puppets

pesnava ima najbolji tekst ... zavisnost od kokain i covekot kontroliran od drogata

metallica - wherever i may roam

pesnava moze site mislat deka e za nekoj covek skitnik ali ne e taka , pesnava e za bendot koga e na turnea niz cel svet i kako sekoja zemja kaj sto ke stignat im stanuva kako dom i gi ostavaat svoite sakani pozadi

metallica - for whom the bell tolls

za pesnava nemora objasnuvanje , mnogu dobra kniga napisana od Ernest Hamingway

metallica - harvester of sorrow

malku tezok i mracen tekst ali pesnata e za pijan i izdrogiran covek koj sto e nadvor od kontrola i se sprema da si go pretepa semejstvoto i na kraj zavrshuva so ubistvo na negovata trudna zena i bebeto u nejze ..toa e delot "Infanticide" za tie sto ne go svatile

metallica - fade to black

pesna za covek koj sto premnogu strada i poleka gubi sve vo zivotot i veke nema za sto da zivee i se reshava na samoubistvo

metallica - ...and justice for all

pesna inspirirana od filmot "...And Justice For All" so Al Pacino od 1979 godina i se pee za zivotot na bogatite luge i za toa deka parite se uvek nad zakonot

e sea drugite pesni me mrzi da gi objasnuvam ali ovie mi se edni od omilenite tekstovi

Pesnata mozhe da ja razberesh samo ako dopre do tebe .

ЕКВ - Америка

ljudi odlaze
i odlaze i odlaze
ovde je dosadno
svi su pobegli na neko zabavnije mesto
daleko je, daleko je Amerika

i ako sam negde stigao, bilo je iznutra

u sebe, u sebe, u sebe i nikako spolja
i gore i dole i levo i desno u meni
tamo je put, tamo je cilj, tamo je znak
tamo je Amerika ..

vrlo sam umoran
a ne znam kako, zasto, od cega
ovde je dosadno
svi su pobegli na neko zabavnije mesto

i ako sam negde stigao, bilo je iznutra
i gore i dole i levo i desno u meni
tamo je Amerika ..

па добро ова сите го сфаќаат :) целта ми беше да го споделам текстов со вас :)

ако текстот е без врска, не ја слушам песната, ако не допира до мене за џабе е добра музиката

ако текстот не ме бендисвит ич не ја ни слушам песната

NaTaLi напиша:
па добро ова сите го сфаќаат :) целта ми беше да го споделам текстов со вас :)

Иронија? :)

Очи боје меда - ЕКВ

Voda pada u tvoje oči boje meda
Ja sam dečak iz vode
Imam trag pod levom miškom
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla
Aj, aj, aj, aj, aj, aj

Tvoje usne na meni
Tvoje ruke na meni
I guram nož medju zube
I menjam oblik kao vidra
Nosim sablju oko bedra
Skupljam znoj sa čela
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode, vode
Aj, aj, aj, aj, aj, aj

Voda pada
U tvoje oči boje meda
Ja sam dečak iz vode
Imam trag pod levom miškom
Na tvoje usne boje mesa
Spustiću kap svoje vode
Pustiću glas iz grla
Aj, aj, aj, aj, aj, aj

Орален секс.

My Humps има најбоље текст.

Шала на страна, текстот е нешто поради што највеќе слушам модерна музика (20ти век, претежно на англиски). Дали ги сфаќам? Па тоа е многу релативно. Има различни типови на текстови, некои се рендом извици од потсвеста на издрогираните автори, некои се прекрасно конструирани дела на вистински поети итн, зависи кај ќе се најдеш во нив или колку ќе ти ги отворат очите за нешто. Не можам на пример да слушам рап во кој се збори како пимпот ги тепа курвите, прво не знам еден пимп и не можам да сврзам тепање на курви со нешто од мојот живот, освен ако типот не пропагира женомрзење што и не е некоја нова идеја.

Bada Bing! напиша:
My Humps има најбоље текст.

Шала на страна, текстот е нешто поради што највеќе слушам модерна музика (20ти век, претежно на англиски). Дали ги сфаќам? Па тоа е многу релативно. Има различни типови на текстови, некои се рендом извици од потсвеста на издрогираните автори, некои се прекрасно конструирани дела на вистински поети итн, зависи кај ќе се најдеш во нив или колку ќе ти ги отворат очите за нешто. Не можам на пример да слушам рап во кој се збори како пимпот ги тепа курвите, прво не знам еден пимп и не можам да сврзам тепање на курви со нешто од мојот живот, освен ако типот не пропагира женомрзење што и не е некоја нова идеја.

decki rapot nee e pimp i kurvi!!!!!Si go slusnal li Talib kweli,Mos def,Lupe fiasco???

Kocka напиша:
decki rapot nee e pimp i kurvi!!!!!Si go slusnal li Talib kweli,Mos def,Lupe fiasco???

Рапот е за живот на улицата!

Kocka напиша:
оф топик ќе одиме малку...
Сфаќам што сакаш да кажеш,ама Бада не мислеше на оние рап класици,туку на проклетата Американ калчр која се прикажува на ем ти ви денес.Погледај едно поласаат и ќе сфатиш дека не пеат за ништо друго,освен за chicks,sex,how they wanna f**k you.А и девојките ги прикажуваат така-како курви кои мрдаат со задниците на овие додека тие прават dirt off your shoulder.Патетични се.
А за раперите од калибарот на горенаведениве и нешто постарите од типот на RUN DMC изведувачите немам ништо против.Дури и ми се допаѓа тоа што го работеле.

А знаете ли всушност што значи RAP? Не лупајте безврска.
RAP ти е Revolution Against Police или (Револуција против полицијата).
он топик - да ги разбирам текстовите.

Последно што ми налета, Нон Стоп - Можда е до мене...

Сегде типови ко од стрипови, сегде его-трипови и скупи џипови. Едни бледи фаци дипломираат филозофии и права, други бледи фаци ладно дилаат бела смрт и трава. Некој знае ли во мракот кај се пушта светлото.........

..... каде да најдам мир, кога од овде сум, а овде веќе не е за тука.
Ајвар и Кампари, чоколадо и лук. Средношколка и ферари и до Водно круг. Едни као нешто многу озбилни цел ден фураат култура, а други нешто техника и мобилни во кеш и на фактура.

Со оглед на тоа дека сум скопјанец како момците од Нон Стоп и ситуацијава ми е топ позната ептен ме погаѓа текстот. Музиката и не е толку важна, и додека вриштам дома се ежам од помислата дека не сум сам во лудилото на градов. Фрикови на сите страни и таман кога помислив дека до мене е проблемот... текстов ме смирува...

Ваљда сфаќам по нешто чат пат...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom