RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
У виза за Кандада. Ја мислам најпаметна инвестиција ти е
Можеш 20 да земеш на лизинг, ама ќе пропаднеш, не си у клубот.... слушам некој Мијалков зема 400 за прва рука зар мислиш дека "ретчењево" на таксистичкиве беди е случајна случка???? Сеа коа ќе ја напраат автобуската карта 50-70 денари, дури тогаш ќе има бизнис....Би купил 10-тина возила.... и би ги лиценцирал кај Коцета (меѓу првите 6,000) за TAXI.... Ете малку погоре тема во која многумина (ако не и сите) се сложуваат дека такси услугите се или ќе бидат изгор скапи. Но тоа не значи дека нема да имаат клиенти идните таксисти. Ќе имаат!.... Нема само да се оретчат корисниците на такси, туку многу повеќе ќе се оретчат сегашните таксисти. Од 10-15,000 колку што претпоставувам дека има сега... ако не се лажам Коце рече лиценци за Такси, по принцип: кој прв баци рака и тоа до максимум 6К!?... Ќе се вози без поголема конкуренција од толкав број диви и полу-диви....Значи да речеме толку колку што и сега возат подобрите компании, но (поради цените) ќе се заработува многу повеќе! Fiat Linea Dissel на пример ми изгледа идеална за овакво нешто.... Нема да стасаат 100,000 за 10!? Добро де, една би зел на лизинг! Ми се чини вакво нешто би било профитабилно!?
па нели ке зимаше камиони..Би купил 10-тина возила.... и би ги лиценцирал кај Коцета (меѓу првите 6,000) за TAXI.... Ете малку погоре тема во која многумина (ако не и сите) се сложуваат дека такси услугите се или ќе бидат изгор скапи. Но тоа не значи дека нема да имаат клиенти идните таксисти. Ќе имаат!.... Нема само да се оретчат корисниците на такси, туку многу повеќе ќе се оретчат сегашните таксисти. Од 10-15,000 колку што претпоставувам дека има сега... ако не се лажам Коце рече лиценци за Такси, по принцип: кој прв баци рака и тоа до максимум 6К!?... Ќе се вози без поголема конкуренција од толкав број диви и полу-диви....Значи да речеме толку колку што и сега возат подобрите компании, но (поради цените) ќе се заработува многу повеќе! Fiat Linea Dissel на пример ми изгледа идеална за овакво нешто.... Нема да стасаат 100,000 за 10!? Добро де, една би зел на лизинг! Ми се чини вакво нешто би било профитабилно!?
Можеш 20 да земеш на лизинг, ама ќе пропаднеш, не си у клубот.... слушам некој Мијалков зема 400 за прва рука зар мислиш дека "ретчењево" на таксистичкиве беди е случајна случка???? Сеа коа ќе ја напраат автобуската карта 50-70 денари, дури тогаш ќе има бизнис....
па нели ке зимаше камиони..
хахаха:pos2:
такси викаш да е поисплатливо..
еуро 5 камиони купи 4 *25.000 евра=100.000
извини на шалава не ми замерај....
поздрав
абе ти другар одма не се нервирај,имене ми се смејвеЗошто така мислиш Конкрит? Па нели Коце рече ќе даваат лиценци по принцип кој прв поднесе барање нему лиценца... Што е проблемот? И знаеме де за кој Мијалков зборуваат дека ќе зема 400 возила.... ама не за 400, туку ќе даваат лиценци за 6,000 возила, затоа не гледам што е проблемот!?
--- надополнето ---
РУРЕ!? Па ти си зборувал литературно Македонски! Ми делуваше како некој странец!:helou: .... каде прочита ти дека јас ќе купам 4 шлепери по 25000? Како тоа: нели ќе земеше!?, мислиш дека имам јас 100,000 Евра?..... Еве што напишав кога би имал што би направил (врати се малку и прочитај): *За инвестирање на 100,000.... незнам, навистина е тешко да се каже, но би се сложил со Томазо (иако тој не учествува во оваа тема) дека најдобро е сега да се инвестира во племенити метали и би вложил 50,000 во злато и сребро, а останатите 50,000 во меѓународна шпедиција*.... Види волан има и таму и таму, тркавала, октани, мирис на бензин! Тоа го сакам! Веројатно од таму е желбата.... што јас НЕ ВОЗАМ!
Значи нема *ЌЕ* .... туку има *КОГА БИ* (значи кога би имал јас 100К)..... и не велам дека инвестирање во такси возила е поисплатливо.... туку давам мислење што БИ направил како опција со 100 К значи уште една идеја како опција. Уууупс уште една идеја (ако ме свати): Инвестирање во племенити метали .... Ајде ти другарче кажи некоја идеја, па да ти се смееме малку тебе! :pos2: ... не се сеќавам нешто дека прочитав нешто, некоја идеја од тебе!
--- надополнето ---
абе ти другар одма не се нервирај,имене ми се смејве
појди во темата шпедиција,шпедитерство,сите ми се смејвте
а ја ако некажав неколку бизниси кој кажа
на пр;градежништво,шпедиција,превоз со камиони, и тн
несе нервирај полека
поздрав:helou:
абе ова се ноеви не е лоша идеја,пред неколку години 1 јајце од ној беше да се земит 50 еври,незна сега како еNo Hard Feelings .... апсолутно нема нервоза. Незнам кој ти се смеел (јас не).... и уште нешто: Не прочитав ништо конкретно од тебе со факти и мислења зошто мислиш дека таа и таа е добра идеја.... само прашања!? Тоа според мене не е изнесување идеа! Еве јас на пример ќе прашувам до бескрај; Во одгледување јагоди месечарки има пара? Или: Одгледување ноеви профитабилно ли е? Или; бобичасто воќе пролази ли? Или јаткасто овоштие?.... Калифорниски црви можеби (толку за земјоделието).... Или у кафиќи да се улагат 100 илјади? Или во пицерија? Во пластична дограма, или во блиндор врати.....Или во банка да се зема камата, добро е? Или во Инвестициски фонд? А на берза да се опнат?..... нема крај!..... Ееее малку погоре еден со добра идеја FOREX му е мајката! 100 илјади сите пари во Forex! (Foreign Exchange) еве ти еден пример на Forex вложување (сите овие од приказнава имале *ДОБРИ МЕНАЏЕРИ*):
http://www.nacional.hr/clanak/66909/forex-prijevara-teska-100-milijuna-kuna
абе ова се ноеви не е лоша идеја,пред неколку години 1 јајце од ној беше да се земит 50 еври,незна сега како е
е баш на својот клуб не треба да се кладиш без анализа .Идеш у кладионица и кладеш се на твојот омилен тим.
Стај на сите 4 по 25 к, ако освои Барса има најмал коефициент враќаш пола, ама ако освои било кој од другите множи со 4 3,25 или 14100.000E bet on REAL MADRID WIN CHAPMIONS LEAGUE and you won 400.000E