10 факти за сонот

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
5. Не сонуваат сите во боја

12% од луѓето сонуваат исклучиво во црно бело. Останатите сонуваат во боја. Сеуште не е утврдено дали соновите во црно-бело имаат поголемо емотивно влијание врз нас, отколку соновите во боја.

4. Соновите не означуваат тоа што го сонуваме

Ова е веќе познато. Тоа што го сонуваме, воопшто не мора да значи дека е вистина или дека означува токму тоа што сме го сонувале. Соновите најчесто имаат длабоко симболичен таен јазик. Тоа е затоа што потсвеста се обидува ги спореди содржината на сонот и нешто што е многу слично и познато на тоа.

1. Ние сме парализирани додека сонуваме

Верувале или не, телото ни е виртуелно парализирано додека сонуваме, најчесто како одбранбен систем на самото тело да не дејствува во зависност на тоа што го сонува.

Јас сонувам во боја а во црно бело сонувам кога ке гледам хорор филм :)... А иначе прв пат слушам дека некој нон стоп сонвет црно-бело. Морничаво..

Сега за 4-тиот факт:
Тоа што го сонуваме не е вистина затоа што јас денес на пример цел ден ке се замарам дали ке фатам или нема да фатам спорска. Јас нормално мислам дека ке фатам и дека парите добро ке ми дојдет, верувам дека ке фатам и на крај тоа го сонувам т.е. дека сум фатил. И сега одма ке речиш ее ке фатам сонвев ама не е така. Ако мислиш позитивно, позитивно ке сонуваш, а ако мислиш негативоно, негативно и ке сонуваш. Ова е барем по мое.

А сега за 1:
Не се согласувам со ова затоа што јас порано кога имав 3 години и сум спиел со мама утредента таа ме праша шо сонвев и јас и кажав дека се тепав со мојот најдобар другар. Таа ми рече дека предпоставувала дека на соне сум се тепал зашто силно сум мафтал со рацете кои ми биле во лик на тупаници.

Браво бе машко на 3 години се сеќаваш што сонуваше :pipi:

Јас не се сеќавам вчера што имав за ручек а не па пред 10 години што сонував

super tema..mnogu interesni fakti..mene mi se ima deseno da sonvam i vo boja i crno beli..a cesto mi se slucva..da mi zvoni alarmot..a jas go osekam kako da e vo sonot..i duri po nekoja minuta svakam deka treba da stanam:)

Исто и мене,додека длабоко сум навлезен во сон,и кога ќе почне алармот да звони,мислам дека е нешто во сонот,и ми треба неколку секунди да се освестам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom