♛ Монте Карло 2012 (Rolex Masters) ♛

Статус
Затворена за нови мислења.
L

Löwe

Гостин
Па редно е турниров во Монте Карло да го прекрстат во Рафаел Надал Опен, или Рафаел Надал Мастерс.
Шала на страна, многу јак меч на Рафа денеска одигран. Јес да Ноле грешеше, али сепак 95% од топките кои Рафа ги праќаше беа Доста доста длабоки и со тоа шансите за напад на Ноле беа сведени на минумум, нешто што не беше случај лани во Рим и Мадрид. Конечно денеска Рафа наликуваше на оној НАЈДОБРИОТ Рафа на земја.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ама Ноле цепање француски :D
--- надополнето: 22 април 2012 во 16:36 ---
Па редно турниров во Монте Карло да го прекрстат во Рафаел Надал Опен, или Рафаел Надал Мастерс.
Шала на страна, многу јак меч на Рафа денеска одигран. Јес да Ноле грешеше, али сепак 95% од топките кои Рафа ги праќаше беа Доста доста длабоки и со тоа шансите за напад на Ноле беа сведени на минумум, нешто што не беше случај лани во Рим и Мадрид. Конечно денеска Рафа наликуваше на оној НАЈДОБРИОТ Рафа на земја.
Ти да не си еден од основачите на македонската фејсбук фан страна на Рафаел Надал? Истово читам (петар) го објави на нивнава страна.:)

L

Löwe

Гостин
Ама Ноле цепање француски :D
--- надополнето: 22 април 2012 во 16:36 ---

Ти да не си еден од основачите на македонската фејсбук фан страна на Рафаел Надал? Истово читам (петар) го објави на нивнава страна.:)
Да да јас сум :)
--- надополнето: 22 април 2012 во 16:37 ---
Со Игор сме колеги :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Се колнам никогаш веќе нема да ми текне да гледам финале во тенис на Телма. АМАТЕРИ!:mad:
не, неможам да им замерам, оти се единствената телевизија кај нас која си ја поштува својата спортска програма. Сега се случува и вака да им се поклопи.

Немаат квалитетни коментатори (до душа и никој нема кај нас...), не се исфорсирани како другите, али си тераат со по 4-5 утакмици од Сериа А, тенис, добри серии, свака им част.

Да имаат втор канал (ко Сител, Канал5) ќе растураат! :D

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Да да јас сум :)
--- надополнето: 22 април 2012 во 16:37 ---
Со Игор сме колеги :)
Па така кажете бе дечки:)

не, неможам да им замерам, оти се единствената телевизија кај нас која си ја поштува својата спортска програма. Сега се случува и вака да им се поклопи.

Немаат квалитетни коментатори (до душа и никој нема кај нас...), не се исфорсирани како другите, али си тераат со по 4-5 утакмици од Сериа А, тенис, добри серии, свака им част.

Да имаат втор канал (ко Сител, Канал5) ќе растураат! :D
И јас викам дека им треба канал плус. Ама досега секое финале што го даваа на мастерсите го уништија. За што би гледале тенис цел турнир кога финалето не може да го гледаме ко што треба.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Па редно е турниров во Монте Карло да го прекрстат во Рафаел Надал Опен, или Рафаел Надал Мастерс.
Ако ги преземе трошковите Рафа, може. Всушност Rogers' Cup се вика тој канадскиот мастерс поради директорите, браќата. :D
--- надополнето: 22 април 2012 во 16:56 ---
Последните 6 години, во Монте Карло Рафа загубил само 2 сета. :) Тоа е феноменално.

Еден сет загуби минатата година против Мареј во полуфиналето (6-2 2-6 6-1) и во финалето пред 3 години против Ноле (6-3 2-6 6-1).

Само еден пат бил во негатива, и тоа во 2005 во полуфиналето против Гаксе (6-7[4] 6-4 6-3).

С

сашенко

Гостин
Со ова Надал пак го сруши рекордот за мастерси? Имаше 19, па Роџер го изендачи тоа и сега овој му е 20ти на Рафа

Figaro

la vita e bella
Член од
2 март 2009
Мислења
648
Поени од реакции
410
Има некој линк да се симне финалето да го изгледам ? Убедлив Рафа , го избришал по брза постапка :)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Честитки за Надал и фановите. Го преслуша Ноле денеска, одамна оволку многу грешки на направил Џоковиќ.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Јас мислам дека играта на Ноле е во брзи поени друго е на земја која има голем густ површински слој тука топката знае да биде доста спора и траекторијата при самото одбивање од земја да биде непредвидлива односно да ја менува траекторијата .

Второ Надал употребува за два пати поголем спин од другите играчи и не му дозволува на корисникот да го нападне во даден момент.

Новак ќе остане крал за тврда подлога уште некое време а Надал ќе се помири со земјените терени. тука завршува историјата на двајцата играчи.

Можеби Федерер пред да оди во пензија ќе му се реваншира на Надал на Роланд Гарос ако најде некое решение со слајсот.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Премногу зафатен а планирав да гледам од вчера. Јбг, конечно да ги спуштиме на земја србскиве фанчиња.

Поздрав до сите оние кои верувавме и бевме оптимисти дека од Монте Карло па натаму ќе го гледаме Рафа од 2010.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom