Тргни го Ајнштајн од дисплеј.
Не знам што имаш ти читано од преводите, јас само Финансиско сметководство ја имам читнато, неколку реченици, и сум задоволен од преводот, сега ова е само мислење без да ја прочиташ и оргиналната книга.Книгата Макроекономија само на англиски да ја читаш , бидејќи преводот на македонски направен како дел од проектот на Владата на РМ е КАТАСТРОФА. Буквално незнаење книга да се преведе. Ако сакаш можеш прво на англиски, па земи на македонски читни ја , ќе ја увидиш сам разликата.
Немам ништо посебно читано од овие економските што се на факултет , само во рака ми дошла Макроекономија.Не знам што имаш ти читано од преводите, јас само Финансиско сметководство ја имам читнато, неколку реченици, и сум задоволен од преводот, сега ова е само мислење без да ја прочиташ и оргиналната книга.
Од друга страна, многу е тешко да се преведуваат стручни книги и е задолжително ангажирање на некој кој тоа го има завршено како образование и има солидно познавање на англиски. А тоа чини дупло пари...
Овој линк не работи... бар од кога јас пробувам да ја симнам, а тоа е веќе неколку месеци.
Хаха, остави ми го дручарчето на раат )))Тргни го Ајнштајн од дисплеј.
Дали некој ги има овие две книги во пдф, и дали би сакал да ги сподели? Благодарам однапред!
Ti blagodaram ADVISOR, jas se nadevav nekoj da ja ima na makedonski (od prevodite od proektot na vladata), no ako nema i nikoj ne stavi... toa e, ke se macam na angliski Fala !