„Макроекономија“ - Бурда и Шарол, „Принципи на Економијата“ - Грегори Менкју

Член од
17 септември 2012
Мислења
18
Поени од реакции
15
Дали некој ги има овие две книги во пдф, и дали би сакал да ги сподели? Благодарам однапред! :)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Тргни го Ајнштајн од дисплеј.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Книгата Макроекономија само на англиски да ја читаш , бидејќи преводот на македонски направен како дел од проектот на Владата на РМ е КАТАСТРОФА. Буквално незнаење книга да се преведе. Ако сакаш можеш прво на англиски, па земи на македонски читни ја , ќе ја увидиш сам разликата.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.324
Поени од реакции
15.576
Книгата Макроекономија само на англиски да ја читаш , бидејќи преводот на македонски направен како дел од проектот на Владата на РМ е КАТАСТРОФА. Буквално незнаење книга да се преведе. Ако сакаш можеш прво на англиски, па земи на македонски читни ја , ќе ја увидиш сам разликата.
Не знам што имаш ти читано од преводите, јас само Финансиско сметководство ја имам читнато, неколку реченици, и сум задоволен од преводот, сега ова е само мислење без да ја прочиташ и оргиналната книга.

Од друга страна, многу е тешко да се преведуваат стручни книги и е задолжително ангажирање на некој кој тоа го има завршено како образование и има солидно познавање на англиски. А тоа чини дупло пари...

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.373
Поени од реакции
1.596
Не знам што имаш ти читано од преводите, јас само Финансиско сметководство ја имам читнато, неколку реченици, и сум задоволен од преводот, сега ова е само мислење без да ја прочиташ и оргиналната книга.

Од друга страна, многу е тешко да се преведуваат стручни книги и е задолжително ангажирање на некој кој тоа го има завршено како образование и има солидно познавање на англиски. А тоа чини дупло пари...
Немам ништо посебно читано од овие економските што се на факултет , само во рака ми дошла Макроекономија.
Знам дека е тешко да се преведат такви книги , ама и сега не е финтата ајде ја и ти да се собереме и да ја преведеме. Сепак Влада прави проект , треба малце озбилност , ама добро простено им е ... се на се книгата е многу добра и има доста добри работи опфатено за економијата во целина.

Член од
17 септември 2012
Мислења
18
Поени од реакции
15
Овој линк не работи... бар од кога јас пробувам да ја симнам, а тоа е веќе неколку месеци.
--- надополнето: 18 септември 2012 во 11:26 ---
Тргни го Ајнштајн од дисплеј.
Хаха, остави ми го дручарчето на раат :))))

Kajgana Shop

На врв Bottom