- Член од
- 31 мај 2011
- Мислења
- 2.746
- Поени од реакции
- 1.288
не сакав да се вреќаме,кога ми влечете зборови од уста - цигани сте од прв до последендобро дека вашите погодија некој бугарска циганка инаку уште на машко да бидете
не сакав да се вреќаме,кога ми влечете зборови од уста - цигани сте од прв до последендобро дека вашите погодија некој бугарска циганка инаку уште на машко да бидете
1. Кој си бе ти Бугар нас да не признаваш? Ние постоиме и без вашето ''признание''.Абе сие навредувате кон нас, ама като сме "нула от држава" (титпично српска реченица, многу показателна за модерна РМакедониа) зошто:
1. Ревете ко п.....е - "признаите език, призаните народ, признаите нациа" - па нешто не испага да сакате от "нулата" да ве признава!
2. Зошто за оваа шо е рекол Борисов ги делите 20 страни на форумов, доказано антибугарски настроен (па нормално е, се пак ви ги знаем газдите де ги чуват парите)!
3. Зошто и сега продолжува Бугариа, гнасниот огнетувач, да е први по македонски студенти и ученици (има и средношколци от Мк во езиковата в Благоевград) кои учат надвор?
4. Зошто се наврегуват помегу си СДСМ и ДПМНЕ ко "комунисти" и "бугараши", кога и едните и другите са србославци?
5. Как само за 20 години ги прифатихте сите револјуцинери ко македонци, а мегу 1944-1991 беха сите бугарски комити?
6. Кога ке вратите плочата на Борис Дрангов на местото дека е сохранен (св. Димитар), и кога ке ставите надписот, кои сега се крие от МПЦ, за донаторите на истата та црква?
7. Кога ке престанете да лижете г.... на Белград и да се д,,,, на грците (туризам со налепници), се пак за вистински македонци дупене на србин и грк не е бивало нивгаж?
Стига, така и вака ке ме бришат, ама нека,
"Нека носим уште срама по челото, синила от бича, следи от теглото...." И.Вазов
Абе сие навредувате кон нас, ама като сме "нула от држава" (титпично српска реченица, многу показателна за модерна РМакедониа) зошто:
1. Ревете ко п.....е - "признаите език, призаните народ, признаите нациа" - па нешто не испага да сакате от "нулата" да ве признава!
2. Зошто за оваа шо е рекол Борисов ги делите 20 страни на форумов, доказано антибугарски настроен (па нормално е, се пак ви ги знаем газдите де ги чуват парите)!
3. Зошто и сега продолжува Бугариа, гнасниот огнетувач, да е први по македонски студенти и ученици (има и средношколци от Мк во езиковата в Благоевград) кои учат надвор?
4. Зошто се наврегуват помегу си СДСМ и ДПМНЕ ко "комунисти" и "бугараши", кога и едните и другите са србославци?
5. Как само за 20 години ги прифатихте сите револјуцинери ко македонци, а мегу 1944-1991 беха сите бугарски комити?
6. Кога ке вратите плочата на Борис Дрангов на местото дека е сохранен (св. Димитар), и кога ке ставите надписот, кои сега се крие от МПЦ, за донаторите на истата та црква?
7. Кога ке престанете да лижете г.... на Белград и да се д,,,, на грците (туризам со налепници), се пак за вистински македонци дупене на србин и грк не е бивало нивгаж?
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 09:14 ---1. Кој си бе ти Бугар нас да не признаваш? Ние постоиме и без вашето ''признание''.
Па сопрете тогаз со тоа "признаите не, признаите не - аз ви признавам, сичкото от 1944 насам, без грам корекции си е ваше, македонско, а да и онова оптреди 2500 години - пак ви го признавам.
2. Борисов ич нема потреба да го боли каде се движи Македонија.
Таа маса нема организирана владата, па види во вашите медиуми колку предаваниа за македоно-бугарските односи има, книги, студии, зошто да нема и во Бг?
4. Сакаш да кажеш дека повеќе дркаме на србите, а вас не ве ебеме 2%?
А не знам, иди во центар на Скопие, види колку спрски книжарници има, види киоските какви весници се продават, погледаи телевизиите и пак повели да зоруваме.
6, Во истиот ден кога ќе го вратите Пиринскиот дел на Македонија.
Па ево, вратим го. Шо ке праите со нас, македонските бугари, кога да ве чекаме, со кротце со благо и со малко......
7. Види точка 4.
Па многу битни точки си пропуштил, само толкова ли си писмен или веке си се уморил. Ке ме бришат, ама ако не ме бришат, значи сам станал ко ФМИ, които има нула от македонски бугарин.
Ама ми е супер, дека и Бг малко, ама доволно, ги подкрепила напорите и е гурнала и Тито и Србославија и целата излислица "јужнословенско братство" во историјата. Поздрав и ЖИВЕЛИ !Кошмар ти е носталгијата кон Белград во Македонија.
Абе сие навредувате кон нас, ама като сме "нула от држава" (титпично српска реченица, многу показателна за модерна РМакедониа) зошто:
Ченто оти ми сритна постингот бе гиди,драти Модеразино?!И тако... беф писал многу убав постинг,ама Ченто го затри:Тука слушам за татаре дека приравнувате протобугарете со них или оште турки,не са турки,а тиурки(това не са нескашните турци),а племена од тиуркско-алтаиската племенна гупа,сродни со тевтонете,хазарете,саксите,аварете,и много други кои са пришле во Европа на неколко волни и са образувале дражави(чети за великото преселение на народете-не бугарска историја,а световна,во всека држава е написана,ако не ви аресва бугарската).Прежде протобугарете на полуостровот са дошле славианете со предна волна на два напада врз византиската империа,во 4-ти и во 5-ти век после христа и се установиле во пределете на византиската империја.Лето господне 681-во на полуостровот идат протобугарете на Аспарух и нападат вроз Византиа во соиуз(коалициа) со славианските книазе.Тако се образува бугарската дражава.Славианскиот се налага като официален оти бугарете са много малко,а славианете мнозинство.Ако не знаете во земите дека неска обитувате се населиле бугарете на Кубер,ама они не вленале во соиуз(коалициа) со траките, илирете и греците ами ги поробиле.Протубугаре освен двете држави каде са образувале Волжка Бугариа и на полуостров Крим,участвуват и во создаването на Аварскиот Хаганат кои е смес от бугаре и аваре тоже от ова волна бугаре се заселиле во днешна Италиа,во днешна Франција(каде били избити за една ношт-во Франциа).И тако териториите дека днеска обитавате са отвоиувани од Византиа и населувани со славиане от бугарските канове Маламир,Телериг,Пресиан,Омуртаг и Крум(нарекуван-страшниот)Кога Крум-страшни окончателно отвоиува Македониа от Византиа(не като држава,а като географическа област)он изселиува всите греци во отамдунавска Бугариа(неска руманско-тогаш бугарско,ако не ви аресва бугарската историа четете руманската,грчката или световната),та тиа дека сметате за ваши предки антическите греци са прочистени оште тогаз!От тогаш до 1945,а и по касно това население никоаш не се е нарекувало друго освен бугарско от 8-ми век насам.
.....И мене ме боли за таиа земиа маика ми беше скопианка,и аз сум роден во Скопие,ама никоаш не е велела друго освен,дека там живеат бугаре...
....Прежде да се определувате като антически македони питаите дедо си и баба си какви сте...,а оште по-добре прадедо си....
....Срабете са промиле мозакот на населението...много идевателства,може да четете некои авторе не само бугаре-Карнеги например,а и много други,иностранци,за бугаре да не бабрем...
Не бабрете дека сте марсианци ове вие произходите от бугариа....
....тие бугарски херои дека ги нарекувате македонци,като се начене от солунските бракиа,Самоил,до воеводите во 17-18 никоаш не са се нарекувале македонци и по-важно,никоаш не са се нарекувале други освен БУГАРЕ!!!
Осознаите се малко!
.....
--- надополнето: 25 јуни 2012 во 09:14 ---
Ама ми е супер, дека и Бг малко, ама доволно, ги подкрепила напорите и е гурнала и Тито и Србославија и целата излислица "јужнословенско братство" во историјата. Поздрав и ЖИВЕЛИ !
1. Си сигурен дека Македониа не сака само и еднствено Бугариа да ве призна како народ, език и нациа. Па сите соседи си имат интерес, не са гов.а, штото ако от сите страни си обиколен от го.вна, значи дека вие сте во Центарот на кенеф!
- Никој не бара од Бугарија да не признае (мислам на јазик, нација, историја). Македонците ќе постојат и без вашето признавање. Со тоа само им се лижете на атињаните, србите и оние од запад кои себеси се нарекуваат шќиптари ама во Маедонија тоа било навредливо. Сите соседи на Македонија се исто го*но, некое помалку смрди, некое повеќе
- Па зашто ставате премиер некој кој е антибугарин?
- Можеби им е ефтино, можеби сакаат да студираат во странство.
- Не се србославци туку се една структура бандити, крадци, и накратко: СДСМ=ДПМНЕ (партијата што е на власт не треба да има префикс ВМРО)
- Затоа што во тие времиња а и сега секој кој бил србин бил сметам за бугарин, а секој кој не бил бугарин за србоман, на територијата на Македонија.
- Кога ќе вратите тоа што испокрадовте, испорушивте во Македонија за време на окупацијата, исто како и Србите.
- Лижачи имало и ќе има, тоа да знаеш. И сам го знаеш тоа, и вие незнаете на каде да се лижите. Дали на Германија или на Русија
1. Си сигурен дека Македониа не сака само и еднствено Бугариа да ве призна како народ, език и нациа. Па сите соседи си имат интерес, не са гов.а, штото ако от сите страни си обиколен от го.вна, значи дека вие сте во Центарот на кенеф!
2. Оти сакаме, вие нели си турихте бугарин, ние зошто да не турим шо сакаме?
3. Може би савсем случаино стана тааа работа - па има Србиа, Грциа, ЕУ, Турциа?
4. 100% си во право, немам шо да додам.
5. Аиде пак, во кои времинја - кои са били во затвор зара просрпски ставови и мишленја, изброи 10 луге мегу 1944-2011?
6. Па ништо не сме срушили и крали, се пак кога сме били во државата Р Македониа не постоеле по никаков начин. Вие не сте субект во мегународното право до 1991г. Сори, ама вака е, не може ништо да сака субект, кои не постоел.
7. Маали, ми го кажуват луге кои за 20 години си обратихте ставовите за историата 3 пати. Шо да праиме, ке лижем Германија, Русиа и САД, па они не сакат сите. Вие лижете Србиа, Грциа и Турциа, да видим шо ке излезе от тоа дружно лизане.
Формално-правно така е.6. Па ништо не сме срушили и крали, се пак кога сме били во државата Р Македониа не постоеле по никаков начин. Вие не сте субект во мегународното право до 1991г. Сори, ама вака е, не може ништо да сака субект, кои не постоел.
доволно било Пирин да го вратат......Уште една димензија која вие ја ‘заборавате‘...
На крајот на Втората требаше да плаќате оштета што е уште еден доказ за вашето поведение , кое ние (во склоп на тогашната Југославија ) во насока на помирување , ви го опростивме .
Мене не ме побиле, а имам правено муабет. Само викаат дека се и Бугари и Македонци или македонски Бугари, зависи кој како. Ништо страшно.Еи аркадаш иди во Пирин дека викате оти там имало репресии.Тамо са наи ревностните бугаре!!!Мое,а те побиат,ако само им речеш,дека не са бугаре,а македонци!!!!
1. Па авторот е во негово право, ама вакви кенефи има и по многу македонски бензиски пумпи. Се пак шо станало со чеха - веке никои не го брои за творец, не зарад нас де.
проект Ентропа - Давид Черни - Европски Кенеф.- Немаме потреба од признавање на Бугарија. Треба да чекам некој жолт монголец од Бугарија да ми потпиши дека сум зборувал македонски? НЕ!
- Во Македонија нема бугари, тоа јасно да ти е. Има бугарофили. Можеби има бугари но во амбасадата. Има студенти секаде, имаш и размени на студенти. Бугарите имаат сличен јазик на македонскиот, исто и србите. Имам другар кој студира во хрватска. Значи секој студира кај сака.
- Политиката е ку*ва, на никој добро не му донела. Исто така и други партии со предзнак ВМРО во Македонија и Бугарија немаат право да го користат тоа име, не се достојни.
- Тоа би биле србофилите кои вашите фашистички власти ги гонеле после април 1941. Оние кои по првата светска војна им се лижеле на србите, исто како оние кои им се лижеле на бугарите за време на окупацијата. Лижачи има секаде.
- Не постоела република Македонија (држава создадена 1991) но затоа сте правеле злосторства на територијата на Македонија
- (Ами да го е*ам) Политичарите се лижат, не народот. Да одлучуваше народот немаше да бидеме на ова дереџе
Па да аз винаги кажувам дека сум македонски бугарин, ама нема шанса да ми доиде дома некои дека зборува поовеке српски думи отколку наши и да ми вели дека не сум бугарин, никога не е било, и во Пирина и во Скопие и кадето и да е. Па зошто да те побиат, ама кажи ако сакаш "вие сте прани мозоци или одродени македонци" во Благоевград, Петрич или Сандански и зови директно 112, можда има шанса некаМене не ме побиле, а имам правено муабет. Само викаат дека се и Бугари и Македонци или македонски Бугари, зависи кој како. Ништо страшно.
Јас само прашувам како се чувствувате. И ги добив тие одговори. Не ми паднало на крај памет да му објаснувам некому дека не треба да се чувствува така како што се чувствува. Тоа е ретардирано и таквите заслужуваат ќотек.Па да аз винаги кажувам дека сум македонски бугарин, ама нема шанса да ми доиде дома некои дека зборува поовеке српски думи отколку наши и да ми вели дека не сум бугарин, никога не е било, и во Пирина и во Скопие и кадето и да е. Па зошто да те побиат, ама кажи ако сакаш "вие сте прани мозоци или одродени македонци" во Благоевград, Петрич или Сандански и зови директно 112, можда има шанса нека