“Муслиманскиот прогон на Христијаните во светот“ според Институтот Гејтстоун

Член од
22 октомври 2011
Мислења
404
Поени од реакции
115
Моја грешка во изразувањето.
Според мене не случајно е запишано пророштвото за крајот на светот,Судниот ден,Армагедон,како сакаш наречи го,во трите аврамски религии,на начин со кој секоја религија си зема ексклузивно право за својата веродостојност и можност да се убие неверникот,небитно дали Јудеец,Христијанин или Муслиман.И ете имаш латентна форма на зараза која можеш да ја пуштиш во кое и да е време низ историјата и да му е.еш мамата на човештвото за век и векови.Ма да кога ќе размислам,тоа тешко би се случило во догледно време,пред се поради технолошката и воената инфериорност на муслиманскиот свет.И луѓе ќе гинат за глупости,за нечиви митови и легенди,за еврејски народни приказни,за разни непостоечки ликови,ликови како Бог кој се објавува како совршен,семоќен и сезнаен,полн со љубов ама бара од своите следбеници да ги убиваат неговите креации,зашто така било запишано.Абе дај батали вакви глупости,на денешниве деца во градинка да им ја раскажеш приказнава ќе ти ја исклоцаат задницата.Многу провидно.
Инаку зошто да ги мразите Евреите,сепак и тие се божја креација и избран народ божји?И како вршите селекција кој Евреин ќе го мразите а кој нема?
Сето ова за последната битка сфатиго кратко и јасно, без додатни премиси на гнила филозофија и умствена аналитика: -Тоа ќе биде борба помеѓу доброто и злото !

За другото сфати дека ние не ги мразиме луѓето, туку нивните лоши постапки!
--- надополнето: 22 септември 2012 во 10:54 ---
Како може детенце на 3 години, уште не знае убаво да зборува, а камоли да расудува и да знае да разликува добро и зло и да дели луѓе на добри и лоши да зборува вакви гнасотии против еврејството и немуслиманството? Не ли е тоа силување на нејзиниот мозок, скратување на правото на сопствено мислење? Знае ли она кои се Евреите или пак нешто друго? Девојче од 3 години сигурно тоа не го знае! Резултат е тоа на секојдневното внесување на омраза од страна на нејзините гнасни родители кои што се чукаат гордо во гради што ќе израснат таков робот со механичко верување и непотребна омраза и мрзење кон се што е немуслиманско.
Кога ќе му убијат голем дел од неговото семејство и ќе го сметаат како животно него и неговото семејство и ушт еден куп гнасотии и тортури вервај дека МОЖЕ! И твоето дете кога ќе помине низ такви трауми така ќе зборува.
--- надополнето: 22 септември 2012 во 10:58 ---
Они "знаат" дека Алах се адува за секој каур убиен. Затоа така го воспитуваат, затоа така и во Македонија праат.
Тоа дете веројатно е зачнато после ваква свадба:

хемијски бојни отрови, ќе завршат работа
Еднаш реков и му се заблагодарив на Бога што не размислуваат сите геноцидски како тебе, а сега гордо ќе ти кажам дека подобро е тоа дете да биде зачнато на таква , отколку на ваква свадба:

Ти ли беше тој што спомна хеми(ј)ски бојни отрови? :tapp:
--- надополнето: 22 септември 2012 во 11:01 ---
--- надополнето: 22 септември 2012 во 11:04 ---
http://balkans.aljazeera.net/makale/pajaziti-skoplje-simbol-podijeljenog-grada
Pajaziti: Skoplje simbol podijeljenog grada

.......
Posle dolgo vreme dobra analiza koja vredi da se procita

Точно така! Прекрасна анализа за прекрасниот соживот и демократија кои ние муслиманите наводно ги злоупотребуваме а кој ни ги нудат Берик и Вандериг стар.(y)

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
776
^^ прекрасна анализа за немоќта на Македонската држава да ја зачува Македонштината во Македонија.
прекрасна анализа/слика за почетокот на крајот на Македонија на таква каква што ја знаеме,
прекрасна анализа за планираното отцепување на албанскиот народ од државата, зачетоците на федерализацијата, после која нема ништо да остане од Македонија.

да тибам и држава и се.

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
^^ прекрасна анализа за немоќта на Македонската држава да ја зачува Македонштината во Македонија.
прекрасна анализа/слика за почетокот на крајот на Македонија на таква каква што ја знаеме,
прекрасна анализа за планираното отцепување на албанскиот народ од државата, зачетоците на федерализацијата, после која нема ништо да остане од Македонија.

да тибам и држава и се.

Koga sekoj si vlece nakaj svoeto neminovna e podelba koga ne se raboti za zaednistvo nego za raturanje od dvete najgolemi strani vo Igrava Makedonskata i Albansakta. Za Makedoncite denesnovo VMRO e najgolemo zlo 98ma ni napravi vojna sega ja rasprodava i istorijata i drzavata po diskontni ceni , no koga ke se sluci ako voopsto se sluci nekakva podelba poveke ke bide na religiska odkolku na etnicka linija

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Најголемо зло се знае кое е за Македонците. Нит ВМРО, нит некоја друга политичка партија. На секој еден Македонец ко ден му е јасно кое е нaјголемото зло што не снајде како држава.
За оној мамлазот што се нарекува професор со некоја треторазредна универзитетска диплома... немам коментар. Лигавете си се по вакви некои колумни и интервјуа, вистината и реалната слика е многу по различна.
А за навредата на муслиманите поради називот на убијците Радикални Исламисти (а и тоа беа), самите се криви. Место да се оградите од нив, фино лепо си искочивте на улица со Смрт за Каури!!! Борете и протестирајте против оние што во ваши редови се нарекуваат муслимани, а извршуваат убиства, не со каурите што им посакувате смрт.

Realennn

COVEK
Член од
15 септември 2012
Мислења
53
Поени од реакции
11
http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=921121831414&id=13&prilog=0&setIzdanie=22686

Дали на муслиманите им се пакува геноцид?

Како може исламот да биде лицемерен? Може луѓето што го злоупотребуваат да бидат лицемерни, ама тогаш тие луѓе тешко дека ќе ги наречеме муслимани

Ќе ги замолам оние што веднаш се фаќаат за реченицата „А бе, ај глупости, тоа е само теорија на заговор!“, секогаш кога некоја појава или нечиј исказ ќе се судри со нивната перцепција на постоењето, да не арчат време и нерви на колумнава.

Неколкупати досега го споменувам романот „Прашките гробишта“ од Умберто Еко. Во кратки црти, дејството е сместено во деветнаесеттиот век, главниот јунак соработува со неколку европски тајни служби, а крајниот резултат од неговото дејствување е холокаустот врз Евреите. Век и половина подготвување на теренот. Не навлегувам понатаму за да не им го расипам задоволството на оние што ќе одлучат да ја прочитаат книгата. Зошто го пишувам ова? Чудни сличности наоѓам во нарачаните дејствувања на главниот лик во овој роман и појавата на човекот наречен Накула Баселеј, продуцент на оној идиотски филм „Невиноста на муслиманите“, чие појавување е само етапа во неколкудецениската антимуслиманска одисеја, која според мое мислење, треба да заврши со целосен геноцид врз муслиманите. За почеток да расчистиме нешто. Го кликнав и јас филмот на Јутјуб, издржав добри две и пол минути, го исклучив и му се вратив на секојдневието. Тежок кретенизам. Не ги разбирам муслиманите што издржале да го гледаат целото тоа бесмислено срање. Во првата минута се гледа дека е бесмислено срање. Има само една цел, да испровоцира, да навреди, да изнервира и според мојата теорија, да го приближи денот за глобална војна против исламот. Слобода на говор, мај ес. Читам по весници глупави оправдувања, кои велат демек филмот сакал да го прикаже лицемерството на исламот. Како може исламот да биде лицемерен? Може луѓето што го злоупотребуваат да бидат лицемерни, ама тогаш тие луѓе тешко дека ќе ги наречеме муслимани. Замислете цело Христово учење да го осудиме како лицемерно само затоа што некои лудаци, повикувајќи се на него, десет века подоцна палеле жени на клади, терале крстоносни походи против други религии или измачувале до смрт луѓе што тврдат дека планетата е тркалезна. Па така, авторите на оваа глупост од филм немаат оправдување, ама тие воопшто и не се важни, не се ниту автори, тие набрзо ќе исчезнат како што се појавија, исто како да не постоеле, затоа што реално и не постојат, и тие се актери, дел од поголем филм, многу пострашен и пореален, а неговата застрашувачка премиера јас ја очекувам наскоро затоа што трејлерите веќе се пуштени и не ме интересира дали сум теоретичар на заговор. Затоа, ова е мојата теорија.

Муслиманскиот свет е изгазен, измрцварен и осакатен од децениската воена и медиумска кампања против него. Лагата наречена „војна против тероризмот“, монструмот именуван како „нафта за храна“ беа одвратни оправдувања за да се масакрираат, изгладнат до смрт и понижат милиони невини луѓе. Талибанците ги создаде ЦИА, таа ги обучуваше, таа им даде оружје и моќ. Тие сѐ уште дејствуваат етапно, кога ќе затреба, каде што ќе затреба. Осама бин Ладен е глумец. Муслиманите со слаба меморија забораваат од каде е тој, со кого терал нафтени бизниси, кога се појавува и како дејствува. Умре точно пред нечии претседателски избори. Ако е воопшто мртов. Паралелно, преку медиумите во немуслиманскиот свет се тера смислена кампања, маркетинг-план што на крајот мора да ве убеди дека сите муслимани се терористи. И бурката стана опасна. Со неверување слушам луѓе, интелигентни луѓе, кои ми тврдат дека можеби има добри муслимани, ама и тие гарант би те убиле во име на исламот. Каде ли им отиде интелигенцијата, се прашувам? И тие се жртви на истата медиумска кампања. А потоа стигна Арапската пролет. Уште кога го слушнав терминот „арапска пролет“ јасно ми беше во чии кујни се крчка манџата. Под изговорот дека се рушат диктаторски режими беа уништени десетина држави што функционираа добро. Во Либија под Гадафи идниот студент имал избор. Ако студира дома, државата му дава стан, кола, стипендија. Ако не му се допаѓа школството дома, државата му финансира студии каде што сака во светот. Така не беше ни под машинобраварот. И јас сакам таква диктатура. Сеедно, среде Арапската пролет се истури пролетен дожд од западни пари и инструктори. Талибанците, кои овој пат ги нарекоа демократи, повторно се појавија кога ќе затреба, каде што ќе затреба. Таму каде што беше инсталирана „демократијата“ насила наеднаш почнаа да се убиваат луѓе што пеат. Во Сирија и во Либија порано никој не ги убиваше христијаните, сега веќе не е така. Вистинските муслимани не убиваат христијани, ако не сте знаеле Исус е пророк и во Куранот. И така, сценариото за страшниот филм се одвива планирано. По Арапската пролет на власт се инсталираа фундаменталисти. Народот пак не ја доби својата демократија, а мислеа дека протестираат и се борат за тоа. Дојде вистинското време да се појави глупиот филм на Баселеј. Тие што го пласираа точно знаеја што ќе предизвика. Се затвораат амбасади, горат истите, умираат западни дипломати, сето ова е совршено оправдување за војна. Архитектите на злото се на добар пат да го спроведат својот монструозен децениски план, глобална војна против муслиманите. Муслиманскиот свет, ослабен и осакатен од сите минати воени кампањи против него, сега е пред опасност од нова кланица што го очекува. И никако не смеат да паднат на провокацијата наречена „Невиноста на муслиманите“, оти ќе одработат за сценаристите. Игнорирајте ги, филмот е масло на деструктивната западна цивилизација, не на обичните граѓани на западниот свет, туку на оние психопати што секогаш имаат потреба од некоја нова глобална војна. Јас, како човек на кој му дале име Александар и презиме Русјаков, роден како христијанин и Македонец со сета љубов кон животот и човештвото стекнати во ова мое битисување меѓу атеисти, христијани, муслимани и будисти, во ваквата нерамноправна војна против цела една религија застанувам на страната на вистинските муслимани, оние лично што ги знам и оние за чии дела гледам и слушам. Стојам на страната на муслиманите од „страшниот“ Иран што ми го дадоа задоволството да го гледам филмот „Разделување“ и десетици слични ремек-дела, стојам на страната на оние муслимани од Египет што ја примија во својот дом мојата пријателка христијанка и ја гоштеваа, затоа што нејзиниот сопруг на три дена мораше да го прекине одморот, вакви стории нема да видите на вести, стојам на страната на сите оние стотици милиони муслимани што сакаат да му се радуваат на животот и на своите семејства и не се опседнати со убивање на различните од себе. Сите тие се сега во опасност од деценискиот филм што го режираат монструми. Таквите некогаш им се навртеа на Евреите, сега во план ги имаат муслиманите, утре ќе ги имаат православните или атеистите, или дебелите, или уметниците. Господ да ни е на помош.
Авторот е уметник

Автор: Александар Русјаков
--- надополнето: 23 септември 2012 во 14:56 ---
Јас на сево ова би додал само уште еден цитат од Алија Изетбегович пред почетокот на војната во БИХ по макотрпните разговори водени во Брисел за избегнување на војната некој европски дипломат на Алија му рекол, вие немате шанси во оваа војна, на што Алија му одговорил. Знам но ние немаме друг избор осим да се бориме.

Ф

ФилипМакедон

Гостин
http://balkans.aljazeera.net/makale/pajaziti-skoplje-simbol-podijeljenog-grada
Pajaziti: Skoplje simbol podijeljenog grada

13 maj 2012 Izmijenjeno 10:36 CEST
Kriminalna djela treba individuizirati, jer kolektivizacija pokreće mase, a kad se mase zapale suživot postaje naučna fantastika.

Pajaziti: Tenzije se mogu smiriti ako funkcioniše pravna država [SEEU]

Piše: Edin Krehić
Profesor Ali Pajaziti predavač je na Univerzitetu jugoistočne Evrope u Tetovu (SEEU), gdje drži časove etičke sociologije i antropologije. Uz doktorat turskog Marmara univerziteta, objavio je više knjiga, te veliki broj naučnih radova koji su uvijek budili pažnju makedonske i regionalne javnosti. Povoda za razgovor je bezbroj.
• Profesore Pajaziti, pročitao sam više vaših naučnih radova, u kojim vrlo otvoreno razmatrate položaj Albanaca u raznim razdobljima Makedonije, uvijek naglašavajući da je vaša država multikulturalna zajednica i da jedino takva može funkcionirati. Kako bi ste danas opisali Makedoniju: multikulturalnim društvom u punom smislu te riječi i uz podršku države ili je zakon jedno, a život drugo?
‘NEMOJTE PREVIŠE...’
• U naučnom radu „Makedonija i Albanci“ pišete da makedonski korpus mora iskorijeniti strah i sumnju da Albanci žele stvaranje tzv velike Albanije, što vi nazivate – fatamorganom. Po vašem mišljenju, koliko albanski političari pomažu da se ta bojazan od tzv. velike Albanije doista iskorijeni?
- Često se u vezi Makedonije upotrebljavaju rečenice kao “Experimentum Macedonicum” (Engstrom), Macedonian survival questioned, future in danger (Fuere& Ricker), što dovoljno govori gdje stojimo i kako se vidimo. Strani promatrači gledaju stvari spolja, objektivnije. Albanski političari koliko mogu rade na poboljšanju imidža države kod albanskih građana, ali šta oni mogu kad predsjednik države prisustvuje jednom meču na Evropskom Prvenstvu u Nišu (2012) gdje se psuju Albanci, gdje se skandira “dobar Albanac-mrtav Albanac”, “da znaju prokleti Šiptari”. Kad prima-violina ne reagira na to, nijedan albanski političar ne može utjecati na masu, jer ona je svjesna događaja. Na nedavnim ekcesima kad su bili pretučeni učenici Albanci od strane makedonskih ekstremista, albanska pozicija je bila toliko tolerantna da je propagirala da se ekscesu ne da etnička dimenzija. Slično je i sada, oko slučaja Smiljkovsko Jezero. Jedan poznati novinar iz Skoplja u jednoj zabranjenoj emisiji (Vo centar) glasnogovorniku albanske pozicije je rekao: “Po svemu sudeći, Gruevski ne može tući koliko Ali Ahmeti može trpiti”, a na odgovor sugovornika da oni rade “na stabilizaciji države” dodao je: “Nemote je previše stabilizirati...” ciljajući na to da su međunacionalni odnosi na “zero ground.”
- Slobodno možemo reći da je multikulturalizam prirodno stanje Makedonije, ona je jedan kulturni mozaik gdje se isprepliću elementi različitih civilizacijskih elemenata, gdje se susreću islam i kršćanstvo, Istok i Zapad, gdje vjekovima žive pripadnici raznih nacija i etničkih grupacija. Nažalost, poslije odlaska Otomanskog carstva, proces etnocentrističkih i raznih fobija obuhvatio je i ovo podneblje, pa su se tako politički subjekti, tj. vladari vremena potrudili da promijene to prirodno pluralno stanje, taj sistem identiteta koji ne žive sa emocijama ekskluzivizma, nego sa pozitivnom interakcijom. Makedoniziranje države u nacionalnom kontekstu je najveći problem današnje Makedonije, gdje većinska zajednica, bolje kazano politički establišment, želi krojiti jedan lebenswelt gdje će vladati jedan element: slavensko-pravoslavni.
suživot postaju naučna fantastika.
Izvor: Al Jazeera
--- надополнето: 21 септември 2012 во 17:33 ---
Posle dolgo vreme dobra analiza koja vredi da se procita
Пази богати...во кратки црти зублестиот сака да ни објасни како мултикултурализмот тука било природна состојба,а македонизмот строго вештачка состојба...(веќе и јавно почнаа да си ги кажуваа скриените намери на мултикултурализмот во нашето општество)
Ај кажете ми сега јас-Македонец како да го сакам мултикултурализам и како да го гледам Албанецот како граѓанин на оваа држава,кога таа малцинска маса секогаш е деструктивна,антидржавна, лесна за манипулации од империјални сили и нелојална кон општите закони на оваа држава иаку на истите се повикува кога им е жешко??...
Сето ова говори дека јас како Македонец иаку сакам само сопствена држава и сопствена слобода,каде што нејзините закони ке се почитуваат на целата територија,и ке се почитува мојата национална одредба и религија,за да сето ова се оствари ке мораме ние како Македонци во иднината да бидеме безмилосни кон идејата за мултикултурализмот и ке мора да посакаме смрт на одредени луѓе(не на сите,Македонците никогаш во историјата не извршиле геноцид) од одредена малцинска маса и на одредени луѓе од мнозинската маса за да ја уништиме идејата за мултикултурализам кој во суштина е укинување на македонскиот идентитет,односно Македонија без Македонци(експеримент Швајцарија на балканот)...во една таква политичка состојба,кој и да не нарече расисти,националисти или убијци, нема да е во право,затоа што не по вина на народот кој ја сака само идејата за слобода и почит ,за да ги задржи истите посакувања како што кажав ке мора да е безмилосен(да се брани) кон ваквите деструктивни идеи кои срамно кружат и се создаваат во нејзините државни институции... како што Евреите мораа да ликвидираат многумина германски доктори,правници,чиновници и сл. со цел да ја сотрат идејата за уништување на Еврејскиот народ,така ке мораме и ние да реагираме доколку сакаме да ја задржиме идејата за Македонскиот народ и македонизмот,идеја која трае со милениуми...искрено се надевам бар еден од нашите политичари е свесен за политичката состојба во која се наоѓаме, и за одлуките кои мораат да се спроведат...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.884
Така е брате,
ехмулидхулијсухлах

Така им треба на каурите во Египет, Либан, Ирак, Турска, Либија, Пакистан... арно им праат нашите браќа маченици...
глеј само они шо праеле пред 1000 години.....

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
замрела темава
еве како христијанките го погледнале лицето на ѓаволот

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
а што врска има ова со христијаните
ау да бе забораив па вас цел свет не ве сака
а за ова има посебна тема не убацувај глупости коа остануваш без текст или народски кажано коа ке ти го напраат ЏОРБА
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 05:24 ---
а за ова има посебна тема не убацувај глупости коа остануваш без текст или народски кажано коа ке ти го напраат ЏОРБА
еве ти ја темата за твојот линк
http://forum.kajgana.com/threads/Бурма-Зошто-се-толерира-ваков-масакр-18.62154/page-23#post-5269980
а ова се случува одкако силувале две девојчиња е ама знаеш како тоа се вика тражили сте гледај те јбг не се тие христијани па ке простуваат пошто бог така рекол

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
--- надополнето: 27 јануари 2013 во 05:24 ---

еве ти ја темата за твојот линк
http://forum.kajgana.com/threads/Бурма-Зошто-се-толерира-ваков-масакр-18.62154/page-23#post-5269980
а ова се случува одкако силувале две девојчиња е ама знаеш како тоа се вика тражили сте гледај те јбг не се тие христијани па ке простуваат пошто бог така рекол
Gledam,"golemo socuvstvo" pokazale clenovite.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.151
Поени од реакции
83.884
Гејтсоун институтот, чие дејствување е за секаква пофалба, неправедно не ги спомена, ниту еден, од настаните во Македонија.
Добро би било да бидат запознаени.

Kajgana Shop

На врв Bottom