склучување на брак, брачна сопственост

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.709
Поени од реакции
1.149
Мене ми рекоа дека наследство од родители не се дели со брачниот другар,освен ако имотот се продаде во брак и стан или куќа што ќе се прави или купи...е тоа се дели како заеднички имот.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.792
Поени од реакции
3.323
Се она што е добиено како наследство НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ, иако е добиено кога лицето е во брак.
Она што си го имал стекнато пред бракот НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ.
Подарок кој го прима еден од брачните другари НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ.
Брачна сопственост е она што е стекнато во бракот заеднички од двата брачни другари. Крај.
 

hnv

Член од
14 ноември 2010
Мислења
91
Поени од реакции
14
Се она што е добиено како наследство НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ, иако е добиено кога лицето е во брак.
Она што си го имал стекнато пред бракот НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ.
Подарок кој го прима еден од брачните другари НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ.
Брачна сопственост е она што е стекнато во бракот заеднички од двата брачни другари. Крај.
Наследството на едното лице добиено во брак НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ?
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.792
Поени од реакции
3.323
Наследството на едното лице добиено во брак НЕ Е БРАЧНА СОПСТВЕНОСТ?
Не е. Не е стекнат тој имот со заеднички труд (пари), туку едниот сопружник го добил како наследник на родител или друг роднина.
 
На врв Bottom