Што јадете во моментов? (фото)

  • Креатор на темата Креатор на темата shutrak
  • Време на започнување Време на започнување
Од вчера е, ама немав батерија. Не знам дали е веќепостоечки или нов концепт, во секој случај многу интересно.
Бевме во steakhouse со lava stones. Прво се зачудивме бидејќи не нѐ праша како го сакаме месото. Всушност го сервираат месото rare, но даваат жежок lava stone,загреан на 400 степени, на кој може сам да си го печеш месото колку сакаш. Јас пробав месо од елен и veil sirloin, не знам на македонски како е. Прв пат пробувам месо од елен, искрено многу беше меко и заради тоа не ми се свиѓаше многу, се топи во уста, нема време да го уживаш.
Топло препорачувам ако сте во можност да го пробате концептов, @Milanisimus го имаш ресторанов во Вестерос.
361BD212-0B03-426D-B8C7-14D0E5669BC2.jpegCF39022B-E4A5-4957-AD3C-6EF0B2A41031.jpeg12DE7D47-7BC3-479B-85A8-5CEE938F9360.jpeg
 
Од вчера е, ама немав батерија. Не знам дали е веќепостоечки или нов концепт, во секој случај многу интересно.
Бевме во steakhouse со lava stones. Прво се зачудивме бидејќи не нѐ праша како го сакаме месото. Всушност го сервираат месото rare, но даваат жежок lava stone,загреан на 400 степени, на кој може сам да си го печеш месото колку сакаш. Јас пробав месо од елен и veil sirloin, не знам на македонски како е. Прв пат пробувам месо од елен, искрено многу беше меко и заради тоа не ми се свиѓаше многу, се топи во уста, нема време да го уживаш.
Топло препорачувам ако сте во можност да го пробате концептов, @Milanisimus го имаш ресторанов во Вестерос.
Прегледај го приврзокот 299788Прегледај го приврзокот 299789Прегледај го приврзокот 299790

Супер е концептот за гостите. За конобарот, ноќна мора. :D
 
Супер е концептот за гостите. За конобарот, ноќна мора. :D
Логистички беше многу лесно, пошо се е компактно склопено на дрвена подлога. Плус користеа такви колички како во градинка, накрцај се на количката и шибај :D
 
Логистички беше многу лесно, пошо се е компактно склопено на дрвена подлога. Плус користеа такви колички како во градинка, накрцај се на количката и шибај :D

Тоа ептен дека среден ресторанот. Ама секако треба да видиш behind the scenes кои маки се за да се нареди и дека секој конобар преферира поедноставни јадења не толку наџиџани затоа што не само што треба да го донесе, туку и да го собере истото. :)
Работев пред 6 години во еден италијански ресторан и таму нудеа таљата на таква загреана плоча, ма да ова твоево изгледа по профи.
Абе очи вртеа конобариве кога некој ќе нарачаше затоа што беше ултра тешка за носење и екстремно топла. Башка што додека ја носиш прска од сите страни маслото и сите очи се вперени во тебе мислиш мечка што танцува носиш на маса. Па те сликаат вчудоневидени туристи, па те прашуваат што е тоа, па треба да објаснуваш а ти главата не знаеш кај ти е...:confused:
Еве успеав да најдам на трипадвајзор слика како изгледа таа Таљата, ма да доста лоша слика и тешко да добиеш идеја колку тежок и голем тањир навистина е тоа.

1624808718308.png.
 
Тоа ептен дека среден ресторанот. Ама секако треба да видиш behind the scenes кои маки се за да се нареди и дека секој конобар преферира поедноставни јадења не толку наџиџани затоа што не само што треба да го донесе, туку и да го собере истото. :)
Работев пред 6 години во еден италијански ресторан и таму нудеа таљата на таква загреана плоча, ма да ова твоево изгледа по профи.
Абе очи вртеа конобариве кога некој ќе нарачаше затоа што беше ултра тешка за носење и екстремно топла. Башка што додека ја носиш прска од сите страни маслото и сите очи се вперени во тебе мислиш мечка што танцува носиш на маса. Па те сликаат вчудоневидени туристи, па те прашуваат што е тоа, па треба да објаснуваш а ти главата не знаеш кај ти е...:confused:
Еве успеав да најдам на трипадвајзор слика како изгледа таа Таљата, ма да доста лоша слика и тешко да добиеш идеја колку тежок и голем тањир навистина е тоа.

Прегледај го приврзокот 299806.
Знам, и јас работев како келнер и имам служено sizzling fajitas. Да ти падне раката + да се угушиш додека ја однесеш на маса :D
Али во добар ресторан, со добар менаџмент на маси и одговорности на келнерот, мислам дека е фантастично искуство.
 
^
Имам работено како келнер и ова беше најтешко да се однесе до маса.
Во Бугарија ова се вика САЧ.
Кога е готово веднаш мора да го однесеш на маса, пошто е јако да се глеа (за гости) како крчка и прска. Ти додека го носиш ем е топло ем ти прска у тебе :D
Sach-Amichi-min.jpg
 
Ама ова шо постирав не е sizzling ниту сач, пошо мислам на таквите им се става некоја течност за да се предизвика чадот. Ова беше само топол камен, никаков чад не предизвикува. Месото е сервирано на каменот, потоа се трга за да не изгори, и се печат само парчиња. Само сол се става на каменот пошо не гори.Еве и видео за посликовито.
 
Од вчера е, ама немав батерија. Не знам дали е веќепостоечки или нов концепт, во секој случај многу интересно.
Бевме во steakhouse со lava stones. Прво се зачудивме бидејќи не нѐ праша како го сакаме месото. Всушност го сервираат месото rare, но даваат жежок lava stone,загреан на 400 степени, на кој може сам да си го печеш месото колку сакаш. Јас пробав месо од елен и veil sirloin, не знам на македонски како е. Прв пат пробувам месо од елен, искрено многу беше меко и заради тоа не ми се свиѓаше многу, се топи во уста, нема време да го уживаш.
Топло препорачувам ако сте во можност да го пробате концептов, @Milanisimus го имаш ресторанов во Вестерос.
Прегледај го приврзокот 299788Прегледај го приврзокот 299789Прегледај го приврзокот 299790
blackstone steakhouse li e?
toj go imam i texas longhorn, i
dvata mi se preku ulica.

malku posolenki se ovie tipovi na restoran i obrok, ama si vredat, nema zbor
 
Малку мутав концепт ми е да отидам во ресторан и сам да си го спремам. Барем јас одам со цел да искулирам и да јадам нешто што подготвил професионалец :D
 
@Lester Freamon буразер, затоа како мене, сам дома ке си приготвеш тоа шо има у шпајз.
Дакле пржене паприке, слане, кришка са мало путером и ољуштени краставац.
Други сад прекривен крухом са путера, а испод путера су њено величанство домаче СМОКВЕ,
Кад то троје спојиш у једно, хлебм путер и смоква не постоји интелегентнији укус. :angel:
Јаденје.jpg
 
^
Имам работено како келнер и ова беше најтешко да се однесе до маса.
Во Бугарија ова се вика САЧ.
Кога е готово веднаш мора да го однесеш на маса, пошто е јако да се глеа (за гости) како крчка и прска. Ти додека го носиш ем е топло ем ти прска у тебе :D
Прегледај го приврзокот 299811
 
Еклер ммм

ekleri1.jpg
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom