Што правиме со пропаднатите фирми во Македонија?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
denes slusnav edna informacija,moze da e i spekulacija ,ama ova so brojkite mnogu ne mi odi pa ako nekoj znae da mi kaze neka pise.
navodno drzavata nasa izgubila mnogu pari na berza,ne zapamtiv bas na koja berza dali americka ili londonska ,taka nesto ke da bese i sega neznaele sto da pravat ,kako da gi povratat ogromnata suma na pari?
za odgovorot odnapred vi blagodaram.
Ќе ги вратат со “намалување“ на ДДВ за новоизградените станови по логика на премиерот,ако се намалело ДДВ од 18% на 5%,фирмите многу ќе почнеле да градат станови па така ќе се слевале и многу повеќе пари во буџетот.:tapp:

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
denes slusnav edna informacija,moze da e i spekulacija ,ama ova so brojkite mnogu ne mi odi pa ako nekoj znae da mi kaze neka pise.
navodno drzavata nasa izgubila mnogu pari na berza,ne zapamtiv bas na koja berza dali americka ili londonska ,taka nesto ke da bese i sega neznaele sto da pravat ,kako da gi povratat ogromnata suma na pari?
za odgovorot odnapred vi blagodaram.
паааа, наместо себе ...ќе го ОБЕСАТ НАРОДОТ...:)

Ќе ги вратат со “намалување“ на ДДВ за новоизградените станови по логика на премиерот,ако се намалело ДДВ од 18% на 5%,фирмите многу ќе почнеле да градат станови па така ќе се слевале и многу повеќе пари во буџетот.:tapp:
..пред да почне тоа стампедото на таквата градба, малку повеќе пари ќе се слејат во џебовите на оние кои го финансираа за да стане Гwујо....:)...разликата до 18%.... :)

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Засега уште се вадат,затоа што многумина и на трансакционата сметка нема што да им земат.Впрочем одредени фирми се формираат само за да се задолжат,а потоа пропаѓаат без да ги расчистат долговите.Многумина заминуваат во странство,со Бугарски пасоши и слично,па зло-делата ќе им застарат за неколку години,со што извршителите само можат да им се фатат за таквото.
Koga se raboti za privaten izvrsitel nema zezanje ce ti najde smetka bilo koja i ce ti gi naplati parite inaku ne zastaruvaat delata ako e procesot pocnat na vreme.Cudno kako moze drzavata da go koristi privatniot izvrsitel koga ima tolku mnogu svoi

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150

По мое мислење.. од пропаднатите фирми можеме слободно да направиме
културно историски споменици на едно прекрасно минато и убаво време .....:raz::raz::raz:

Член од
20 јуни 2007
Мислења
809
Поени од реакции
18

По мое мислење.. од пропаднатите фирми можеме слободно да направиме
културно историски споменици на едно прекрасно минато и убаво време .....:raz::raz::raz:
Не ти е и така лоша идејава да ти кажам право.:)

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Koga se raboti za privaten izvrsitel nema zezanje ce ti najde smetka bilo koja i ce ti gi naplati parite inaku ne zastaruvaat delata ako e procesot pocnat na vreme.Cudno kako moze drzavata da go koristi privatniot izvrsitel koga ima tolku mnogu svoi
Ќе ти најде што?Кога ќе заминеш странство,ништо не може да ти најде без разлика дали е приватен или државен извршител.Само работата е колку од тие средства се реални а колку не,оти во нив многупати спаѓаат фирмарини,водарини,лежарини....и слични работи кој ни оддалеку не се реални за наплата.:toe:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Приватниот извршител е бидејќи државниот се укина од 01.01.2007.

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Ќе ти најде што?Кога ќе заминеш странство,ништо не може да ти најде без разлика дали е приватен или државен извршител.Само работата е колку од тие средства се реални а колку не,оти во нив многупати спаѓаат фирмарини,водарини,лежарини....и слични работи кој ни оддалеку не се реални за наплата.:toe:
Ce ti ja najde transakcionata smetka tie se vo sorabotka so bankata i ce si naplate i za nego i za drzavata a posle sto sakas pravi

Se raboti uste za eden vazen detal a toa e opomenata neznam porano imase opomena pa nekako ce najde covek sili barem glavniot dolg a sega nema vece opomena te cekat kolku dena i odma se pusta nalog cudna rabota kako toa pominalo na ustaven

Pa duri moze i da ti dade zabrana na platata ete tolkavi ovlastuvanja ima sekade kaj sto ce najde pari odma gi zema ne mi e jasno zosto togas pri formiranjeto na firmata ti baraat deponirani sredstva neka i tie sredstva bea formalnost neka naplate od tie sredstva i onaka i neka ja stave firmata pod stecaj i onaka covek ne planira da raboti so nea samo se cudi kako da ja zatvori a nema kako osven da plati i toa mnogu.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Ce ti ja najde transakcionata smetka tie se vo sorabotka so bankata i ce si naplate i za nego i za drzavata a posle sto sakas pravi

Se raboti uste za eden vazen detal a toa e opomenata neznam porano imase opomena pa nekako ce najde covek sili barem glavniot dolg a sega nema vece opomena te cekat kolku dena i odma se pusta nalog cudna rabota kako toa pominalo na ustaven

Pa duri moze i da ti dade zabrana na platata ete tolkavi ovlastuvanja ima sekade kaj sto ce najde pari odma gi zema ne mi e jasno zosto togas pri formiranjeto na firmata ti baraat deponirani sredstva neka i tie sredstva bea formalnost neka naplate od tie sredstva i onaka i neka ja stave firmata pod stecaj i onaka covek ne planira da raboti so nea samo se cudi kako da ja zatvori a nema kako osven da plati i toa mnogu.
Станува збор за фирми кој на трансакционата немаат ни денар,а не помислуваат ни да имаат,што правиме со нив?Јас мислам дека ништо не правиме со нив,како што не можеме да направиме ништо ни со многуте едвај активни фирми.:toe:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
temata e sto so propadnatite makedonskifirmi?
ako prodolzime da pisuvame na forumov ,veruvam deka ke napravime TOLKU GOLEM pritisok,sto nabrzo moze da ocekuvame vladata da donese odluka da gi prodava za EDNO EVRO kako sto vprocem ja prodade i svedska mlekara,pa ke si gi kupime ,ke si ostvarime profit kako mose baum i normalno so ubav kes ke si zamineme od ovaa prekrasna drzava.
mozebi vladata ova go znae,ama so ogled na toa sto e premnogu transparentna ceka do posleden moment da go slusne GLASOT NA NARODOT po ova prasanje,pa ne dzabe mu plaka na slobodan tomik 90 000 evra za emisijata/
zatoa ve molam pisete za mojot predlog sto mislite,pa moze i drzavnicite ke procitaat.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
temata e sto so propadnatite makedonskifirmi?
ako prodolzime da pisuvame na forumov ,veruvam deka ke napravime TOLKU GOLEM pritisok,sto nabrzo moze da ocekuvame vladata da donese odluka da gi prodava za SDNO EVRO kako sto vprocem ja prodade i svedska mlekara,pa ke si gi kupime ,ke si ostvarime profit kako mose baum i normalno so ubav kes ke si zamineme od ovaa prekrasna drzava.
mozebi vladata ova go znae,ama so ogled na toa sto e premnogu transparentna ceka do posleden moment da go slusne GLASOT NA NARODOT po ova prasanje,pa ne dzabe mu plaka na slobodan tomik 90 000 evra za emisijata/
zatoa ve molam pisete za mojot predlog sto mislite,pa moze i drzavnicite ke procitaat.
Осичке ти како административец ќе можеш да си купиш едно 500 фирми од платата,па да си оствариш добар приход одкако ќе заработиш,се разбира.:smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
od tvoja usta vo bozji usi ABC!
samo de te molam kazi mi koj e nacinot,jas dodeka da razberam da ne bide kasno?
i posto ic ne sum cicija eve javno ti taksuvam edna za tebe ,samo ako mi go kazes patot kako da stignam do niv.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
od tvoja usta vo bozji usi ABC!
samo de te molam kazi mi koj e nacinot,jas dodeka da razberam da ne bide kasno?
i posto ic ne sum cicija eve javno ti taksuvam edna za tebe ,samo ako mi go kazes patot kako da stignam do niv.
Па кога владата ќе почне да ги распродава по едно евро,сигурно ти ќе разбереш меѓу првите.:smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Па кога владата ќе почне да ги распродава по едно евро,сигурно ти ќе разбереш меѓу првите.:smir:
ama jas mislam deka spisokot se pravi pred da ja objavi vladata radosnata vest ,pa zatoa velam ako imas nekoja informacija pisi ,nemoras tuka ,moze i na p .p.

Член од
14 јануари 2006
Мислења
93
Поени од реакции
2
Станува збор за фирми кој на трансакционата немаат ни денар,а не помислуваат ни да имаат,што правиме со нив?Јас мислам дека ништо не правиме со нив,како што не можеме да направиме ништо ни со многуте едвај активни фирми.:toe:
A be drugarce si slusnal li ti za odgovorno lice na firmata ce ja najdat negovata transakciona smetka i ce si gi naplatat parite so kogo si imas rabota a odgovornoto lice ti e kako ziran na firmata samo toj ima pravo da gi plati dolgovite na firmata nikoj drug i toj siromav kade i da se zaposli sekogas ce mu tezi firmata mora da gi placa davackite dobro se obezbedila drzavata posto nemoze da naplati od deponiranite sredstva ete toa e problemot a odgovornoto lice najcesto e gazdata na firmata pod navodnici gazda on saka da ja zatvore firmata a drzavata ne saka da go raskine dogovorot te da ja izbrise od registerot

Kajgana Shop

На врв Bottom