Што по раскинување на долга врска?

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Туку прашањето беше, дали додека е скршено ја губи љубовта кон сите останати околу него?:smir:
Мислам не... Туку е само во процес на консолидација. Тоа е како да очекувате од град кој бил разурнат од земјотрес да биде спремен да одржи светски познат саем. Треба време и работа за пак да застане на свои нозе, но кога тоа ќе го стори, ќе биде поубав и посреден од порано.

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Ми било скршено срцето, признавам мн, сум имал и голема надез но начисто пропаднала, веќе 2 години некако делувам незаинтересирано во врска со љубовта, иако имав девојка со која бев 7 месеци, не ја засакав, ми беше мила и драга и све, некогаш и радиреда и казував дека ја сакам, но не чуствував и се гушев со тоа, и немам право да опишам дали скршеното срце мозе повеќе да сака, но така како што сум сакал, никогаш повеќе нема да сакам, еднаш силно и искрено , се друго ќе биде пролазно:nesvest:

Член од
19 јуни 2009
Мислења
13
Поени од реакции
0
Сметам дека скршеното срце знае да сака, но никогаш како првиот пат. Од искуство кажувам дека само првата љубов е онаа вистинската за која би дала се во животот и кога таа љубов ке се скрши секоја наредна ке биде само бледа копија и никогаш нема да биде онаа вистинската!
Се согласувам!

Член од
23 мај 2009
Мислења
248
Поени од реакции
13
Секое срце знае да сака. А скршеното во моментот кога е скршено, ја губи љубовта, збунето е и не знае што чувствува, дали гнев, презир, или пак љубов. Сепак, времето лечи се, и во скршеното срце повторно доаѓа наплив на емоции на љубов:)

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Sekako deka moze da saka,zosto da ne...moze ke mu treba vreme da se povrati vo normala za podocna se da bide vo red...isto kako da ne bilo nikogas skrseno:pipi:

Самара Морган

НЕ Е ВЕЌЕ ЧЛЕН НА КАЈГАНА
Член од
24 јуни 2009
Мислења
511
Поени од реакции
33
Неможе.Несакам да образложувам зашто , премногу е лично.Само знам дека неможе :smir:

M

Mr.InF3ction

Гостин
може и тоа како.. само ќе треба да сте напорни .. и секако да докажете дека сте подобар од предходните што ја оставиле личноста .. т.е што ја повредиле..... и лица со скршено срце .. знаат да сакаат... но тие скаат вистински од се срце :smir:

M

MIL

Гостин
Zavisi na koj nacin si skrsen ako si sakal vistinski i te skrsat posle toa tesko :jaj: sepak optimista sum ne sum ni prv ni posleden vo od skrsenite

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.438
па... Зависи од личноста колку е борец. Не у смисла кога типот останува сам и прави се` да таа му се врати туку од типот колку брзо може да преболи изгубена љубов.

T

TaMчЕ

Гостин
Зашто да не знае да сака??????:nesvest: Кога ќе биде некој повреден после тоа мислам дека само позрело размислува и знае да си сака само може приоѓа кон нештата со повеќе страв и повеќе размислување!:smir:

EmilyTheStrange

rebel girl
Член од
5 јули 2009
Мислења
120
Поени од реакции
2
skrsenoto srce znae pak da saka ali toa go pravi mn pretpalivo. ednas bev zaljubena i otkako go zaboraviv tipot(pred 4 god bese toa) mi se svigale milion dusi i nekoi od niv mn mi znacele ali znam deka toa ne e istoto cuvstvo. btw vaka e bolje zoso koa si zaljuben razmisluvas na poinakov nacin i posle toa sfakas koi gluposti si gi pravel za nekoja licnost(koja ne zasluzuvala).:kajg:

O

Out Boy

Гостин
Уф...
Знае да сака, знае... ама никогаш како претходно... наивно, безрезервно, од се’срце. Откако ќе се скрши, срцето никогаш повеќе нема да биде тоа што било. Едно мало делче повеќе нема да чука со истиот жар како што чукало порано.

Со секое љубовно разочарување, се учиме повеќе и повеќе да сакаме со разумот. А разумот без срцето, грешки прави. И обратно :star:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Мој став спрема овој топик ''дали скршеното срце знае да сака''... Знае да сака... Кога ке најде нешто што му фалело предходно ќе сфати дека џабе биле депресии и тагувања и лесно ќе се залечи :pipi:

Член од
16 октомври 2009
Мислења
593
Поени од реакции
28
Нормално дека знае.Еве јас од искуство ви кажувам.Немора да значи дека сум скршен и заради таа особа треба јас самиот да страдам.Болката трае се разбира,ама исто така и поминува.

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
тешко е....сега се навикнуваш на нешто ново..исто како да влегуваш во друг лавиринт или јас како би рекла друг level ама то е..нее крај на светот...
ееееееее има три илјади мажи и три илјади жени на оваа планета ...знаеме дека оној што го сакаме е 1...ама некогаш судбината не ни дозволува да биди како ние што сакаме...сега долга врска нема шанси да опстое сигурно дека маж за да се почуствува маж (лол) мора да има сменето да има изживеано....то е.. има и женски такви ...:tapp:

мислам еднаш ко че се џишниш втор пат нема да ти текни,но сршенптп срце знае да цени многу повеќе од колку што можете да замислите

Kajgana Shop

На врв Bottom