Што научивте од последната врска во која бевте?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Бисерите не се фрлаат на свињи. Патем, научив да не се мешам со триците за да не ме јадат свињите! И научив дека ќе го живеам животот како што сакам додека Вие секогаш ќе се плашите од тоа што сте!

А да, ќе заборавев нешто од најбитните работи : НИКОГАШ не дозволувајте неговиот/неговата/нејзиниот/нејзината надобар/најдобра другар-ка да ви биде советник или, не дај боже, „мост”. Како што човек може да се заебе од најдобри другари од никој не може! Живи напасти се...

Член од
18 јули 2012
Мислења
132
Поени од реакции
47
Од сите врски учам многу лекции, ама поконкретно од последната научив дека врска на далечина не бидува. Колку да се сакате, самото тоа што го нема она што го имавте - слушање по цел ден, поминување денови заедно... ќе ве направи напнати и ќе се карате за глупости и на крај се ќе расипете.

Член од
3 август 2012
Мислења
431
Поени од реакции
1.012
I don't know, I don't care, and it doesn't make any difference.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
да не верувам на зборовите и делата на човек што е во состојба на благо пијанство :)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Уште учам упм...Никако да го завршам материјалот...

Член од
11 јули 2012
Мислења
137
Поени од реакции
74
научив дека треба да се ценам премногу,да бидам строга,да не фаќам мушки спонзоруши веќе.и многу многу други работи да не бидам ептен детална.

H

HITCH

Гостин
Последниов пат сакав да биде поинаку. Сакав да ја покажам мојата „друга“ страна: понежна, повнимателна, поискрена, погрижлива, потолерантна, помила, помалку комплицирана, ама од сето ова успеав само да си ја преминам својата црвена линија, неколку пати. Се` испадна `ко на ура. Многу неславно, многу... :giggle:

Од овој аспект, не ми се допаѓаат некои мои постапки и мислам дека некоректно ги употребив некои зборови. Во иднина не би променила многу, само ќе се потрудам да не се повторат некои работи.

Член од
15 мај 2010
Мислења
286
Поени од реакции
332
Научив дека женските се курви. Дека и ние машките сме курви. Дека женските не знаат што сакаат. Дека и машките не знаат што сакаат. Всушност, најголемиот дел од луѓето не знаат што сакаат, а останатите често забораваат.
Научив дека животот не е фер. Дека секад добрите го добиваат џганот, а џганот добрите. Среќни лубовни приказни има само таму, во приказните.
Научив дека заради гореспоменатите курви + малограѓанштина, сплеткари, завидливци и секакви други паразити, довербата во денешно време е апстрактен поим, па ја нема ни каде што е заслужена. Научив дека најголемиот дел од луѓето не знаат да препознаат лојален карактер, бидејќи и самите тоа не се. Зашто да се биде таков, лојален, значи свесно да ризикуваш да ти биде зариен нож во срцето. Треба многу ХРАБРОСТ.
Научив дека "Amores Perros". Може да те сјебе до максимум. Дека не сум толку силен колку што мислев. Дека сум пак долу. Дека немам друг мотив за живот освен љубовта. И нема да имам.
Научив дека не постојат "грешки" кога постапуваш од срце, од душа. Но, можеби грешам.
Научив дека сум способен во секоја да го најдам она макар и скриено парче добро и во него да се заљубам. А можеби сум само наивен и затоа ќе го јадам и во иднина.
Научив дека не постои ни такво нешто како "преболување". Љубовта е давање, а не земање. Секој крај отцепува дел од тебе, неповратно. Нема назад.
И сега знам, дека да сакаш некого искрено и вистински, е како слободен пад од висина која нема да те убие, но ќе ти ги скрши сите коски. Ќе боли страшно многу, ама чувството додека паѓаш е неописливо прекрасно и неповторливо. Еднаш го направив. И ќе го направам пак. Свесно. И токму тоа ме прави ГОЛЕМ.

PS. Remember people, ХРАБРОСТА Е ДОБЛЕСТ! ;)
Ако сево ова се научило само од една врска,богами си научил скоро се.Обично овие сиве работи тешко кој ке ги научи од една врска.
Нешто од една,нешто од друга.
Тебе веке скоро ништо нема да те изненади.
Ти заблазнувам од причина што,еднаш заболело ама школото ке ти се најде за понатаму.

Од последната единствено што се секавам е дека научив односно сфатив дека не смеев да дозволам да отфрлам од себе човек со кого имав скоро се што сакам.

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Дека од љубовта доаѓа најголемата злоба на овој свет..
љубовта е крива за сета несреќа... а највеќе јас што дозволив да ме надвладее!

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Научив дека кога те лаже најмногу и веруваш :)

Член од
17 август 2012
Мислења
49
Поени од реакции
5
Научив дека прво треба да мислиш на себе и дека ти треба да владееш со партнерот а не тој со тебе. :)

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Паднав многу ниско.. дозволив чувствата да си поиграат.. за дозволив љубовта да надвладее со мене.
И затоа на крајот јас испаднав повредена..
поверував на сите зборови, поверував на се... очекував многу..
а тој што очекува секогаш е извисен.. мислев дека неговата љубов беше посилна од се, но уште еднаш се докажа дека ни еден машки збор не вреди да се потпрат сите надежи и верувања на него.
Научив дека не смеам да се вљубам повторно, а се сомневам дека ќе можам да сакам некој друг како што го сакав него.
Никогаш нема да си простам што се изневерив себеси,
одсекогаш велев дека јас ќе бидам онаа која ке става крај и нема да дозволи да биде изиграна... но се случи,
ова беше тешка лекција.. но за се има прв пат.. ама нема да дозволам да се случи повторно!

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Научив дека ќе ми биде многу подобро ако станам бесчувствително копиле и почнам да ги третирам жените како ѓубре.

CUCULIGA

Баксуз
Член од
12 август 2012
Мислења
84
Поени од реакции
53
Претежно сите кажуваат како од последната врска излегле повредени, научиле повеќе да се ценат и слично. Јас, меѓутоа научив многу работи за кои не сум ни била свесна дека постоеле. Многу бев ладна и гледав само за себе, не функционирам многу добро во врска, ама уште е така, битно го согледав тоа. Од бившиот добив порака- Ти не знаеш да сакаш ! И тоа ме замисли многу. Факт е, дека не бевме еден за друг- голем факт, и затоа и се разделивме. Тој се трудеше многу да опстане врската, форсираше, сакав и јас фала богу затоа и бевме заедно, ама кога не иде-не иде. Треба да знаеш да пресечеш. Така да, после него се замислив, што сакам ? Сакам да имам некој и да функционирам во врска, или добро ми е сама ? Знам дека би сакала да најдам некој со кој ќе бидам заедно, ама не сакам да ме гуши, сакам да си имам свој простор. Не отворена врска, не мување, него нормална врска каде што секој ќе си има свој простор.

Kajgana Shop

На врв Bottom